Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Pozdravy z Frankfurtu od Volkswagenu

Volkswagen predviedol na frankfurtskom autosalóne veľa noviniek. Mnohé z nich sa už čoskoro dostanú aj na náš trh.

Pre nemecké automobilky je „domáci“ autosalón IAA vo Frankfurte nesmierne dôležitý. Volkswagen tu mal nádherný, moderný veľký stánok preplnený novinkami, ale aj známymi súčasnými modelmi.

Asi najhorúcejšou novinkou na expozícii VW bol najnovší kompaktný crossover T-Roc. Je to mimoriadne atraktívne auto, ktoré vďaka širokým možnostiam personalizácie osloví nielen starších, ktorým vyhovie vyššou pozíciou sedenia, ale aj mladších. Navyše sa na rozdiel od mnohých konkurenčných modelov dá objednať aj s pohonom 4x4. V ponuke je aj dvojfarebná karoséria s kontrastnou strechou. Nový T-Roc je napriek kompaktným rozmerom praktický, s batožinovým priestorom o objeme 445 litrov. Z elektronických vymožeností spomeňme Active Info Display druhej generácie.

Svoju výstavnú premiéru tu zažilo aj nové Polo. To je omnoho väčšie, než pred tým. V skutočnosti väčšina jeho rozmerov presahuje Golf štvrtej generácie. Polo je taktiež po uši nabité elektronikou a podobne ako T-Roc je dostupné aj s novým Active Info Display-om. Pamätníkom a nadšencom musel vyvolať nostalgický úsmev prvý Golf GTI, ktorý bol vystavený hneď vedľa nového VW up! GTI. Náhoda? Určite nie. Podobné rozmery, nízka hmotnosť, jednoduchosť a porovnateľný výkon z nich robí bratrancov. Vo Frankfurte sa ukázal aj tzv. „veľký“ Tiguan s prívlastkom Allspace, ktorý za príplatok ponúka aj sedem sedadiel. Čoskoro sa u nás začne predávať! To isté platí aj o vynovenom Golfe Sportsvan.

Autosalóny však prinášajú aj pohľad do budúcnosti. V podaní Volkswagenu ho prezentovali modely VW I.D., I.D. BUZZ a horúca novinka, nádherný koncept crossoveru blízkej budúcnosti – I.D. CROZZ. Všetky majú spoločné tieto črty: sú elektrické, dokážu autonómne jazdiť, využívajú laserové skenery, aby sa orientovali v premávke a s okolím komunikujú pomocou svetlohry a predných svetlometov, ktoré sa správajú ako „oči“ človeka. Podľa Volkswagenu je táto budúcnosť oveľa bližšie, než sa zdá.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie

Chladné jesenné dni a hrozba infekcie nás zaháňajú dovnútra, kde by malo byť teplo a bezpečne.

Bezbariérové vozidlo

Bezbariérové vozidlo je ideálnym riešením pre rodiny, taxislužby, rôzne združenia, ktoré potrebujú prevážať vozičkára.

Bezbariérové vozidlo – Citroën Berlingo

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Ilustračná vizualizácia.