Ukáž mi, aké šperky nosíš a ja ti poviem, aký si človek

Vyjadrite sa niečím, čo udrie do očí aj bez slov a odolá pôsobeniu času. Vyjadrite sa personalizovanými šperkami.

Aj vy sa radi zdobíte rôznymi šperkami, ktoré dopĺňajú váš dokonale zladený look? Určite si máte z čoho vybrať - veď šperky sa dnes vyrábajú masovo, ako hociktorý iný spotrebný tovar. Lacná cena, veľká ponuka štýlov od výmyslu sveta - znie to lákavo, no nie? Kde sa ale v tom celom nachádza kvalita a, ešte dôležitejšie, kde sa vo výbere takýchto šperkov nachádza originalita, jedinečnosť?

Masovo vyrábané šperky sú síce pekné, no pri ich výrobe na linke robotníci robia iba to, za čo sú platení, nič viac, nič menej. Nemôžeme im mať teda za zlé, ak šperk, ktorý vyzeral skvele pri zakúpení, nevydrží pravidelné nosenie, stmavne alebo neodolá pôsobeniu potu či tlaku. Ako pri dobrých topánkach a spodnej bielizni, aj šperky sa stávajú komoditou, do ktorej sa oplatí investovať a starostlivo ju vyberať, aby nám dokonale padla a aby sme ju mohli vynosiť čo najdlhšie bez strachu, že sa poškodí alebo, že vyjde z módy.

Väčšina ľudí bude pri takejto myšlienke krútiť hlavou. Kde zohnať kvalitný a naviac osobitý šperk, ktorý by nestál celý majetok? V klasickom zlatníctve, kam chodia starší ľudia utrácať veľa peňazí za obmedzený výber šperkov? Využite možnosti, ktoré nám ponúka internet a porozhliadnite sa po niečom inom. Zlatnícky trh totiž už dávno nepatrí iba staršej generácii. Nekompromisne tu nastúpila mladá krv, ktorá ctí všetky zásady starého umenia šperkárstva, no pridáva ešte niečo naviac - kreativitu, talent, myšlienku, ochotu experimentovať a naplno spolupracovať so zákazníkom pri tvorbe jedinečného šperku. Mladých, profesionálnych a energických šperkárov nájdete napríklad v pražskom a bratislavskom klenotníctve Eppi. Čerstvá krv vám s radosťou ponúkne skutočne originálne a kvalitné šperkárske výtvory z kvalitných materiálov a drahokamov, ktoré s vami bez problémov prežijú celý život a môžete ich odkázať aj ďalšej generácii.

Pokiaľ chcete vlastniť skutočne personalizované šperky, ktoré vás vystihnú do morku kostí, máte si veru z čoho vyberať. Romantické duše sa nájdu v medailónikoch s vygravírovaným životným mottom a fotografiou tajnej lásky vo vnútri. Minimalisti si zase prídu na svoje pri osobitých náhrdelníkoch či náramkoch, ktoré ponesú ich meno, jemne vyryté do drahého kovu. Presne to meno, ktoré možno zdedí ich dieťa alebo vnúča po nich, aj s týmto šperkom. Aj skromnejší páni si pri personalizovaných šperkoch prídu na svoje. Každého potešia napríklad manžetové gombíky s gravírom v podobe ich inciálov. U žiadneho gentlemana by totiž tento doplnok rozhodne nemal chýbať.

Na záver ostáva už iba dodať, že kvalitný personalizovaný šperk patrí medzi tie najlepšie dary, aké môžete darovať či dostať. Pokiaľ neviete, aký darček vybrať, s týmto druhom šperkov sa určite trafíte do čierneho, ak si nie ste istí druhom či farbou drahého kameňa. A pokiaľ takýto dar obdržíte, môže vás iba potešiť, že ste boli obdarovaní skutočnou a najmä jedinečnou ozdobou, ktorá vás bude sprevádzať po celý život.

Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska

Ruské poklady sa dostali do hľadáčika cestovateľov nielen kvôli majstrovstvám.

Špeciálna príloha: Krížovky na leto

Prílohu pre všetkých, čo radi lúštia, nájdete už v piatok 20. júla v denníku SME.

Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia

Z autocentier AAA AUTO si zákazníci za prvých šesť mesiacov odviezli 41 000 vozidiel.

Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí

Dovolenka vo Vysokých Tatrách a v Liptove bude toto leto opäť výhodnejšia.