Každá pomoc sa ráta – aj tá potravinová

Už štvrtý rok pobeží potravinová zbierka, ktorú organizuje Slovenský Červený kríž (SČK) s obchodným reťazcom Kaufland.

Stačí, ak prídete 12. októbra na hociktorú prevádzku Kauflandu a nakúpite trvanlivé výrobky. Tie dáte dobrovoľníkom zo SČK, ktorí ich odovzdajú ľuďom v núdzi. Medzi odporúčané potraviny patria trvanlivé konzervované potraviny – zeleninové, ovocné či mäsové konzervy, múka, ryža, pochutiny, soľ, cukor, med, čaj, mlieko, sušienky a iné. „Za posledné tri roky sa spolu podarilo vyzbierať viac ako 90 ton potravín a rozdeliť ich medzi 6060 prijímateľov pomoci,“ uviedla Erika Turček Pfundtnerová z oddelenia CSR spoločnosti Kaufland.

Príkladom takejto prijímateľky je pani Lenka z Dolného Kubína, s ktorou sa osud trpko zahral: „Zo svojho prvého vzťahu mám 2 detičky. Po čase som si našla iného partnera. Mali sme krásnu svadbu a čakali sme dieťa. Počas tehotenstva však zomrel. Tým pádom to bolo pre nás veľmi ťažké, nielen ľudsky, ale aj z toho hľadiska, že sme na ňom boli naozaj finančne závislí. V prepočte som mala asi 1 euro na celý deň. Pri deťoch to bolo veľmi ťažké, musela som im viac-menej uvariť niečo z ničoho. Je určite veľa ľudí, ktorí sú odkázaní na takúto pomoc od druhých. A naopak, je veľmi pekné, ak sa nájdu ľudia, ktorí im sú ochotní takúto pomoc poskytnúť. Je to pre nás pomocná ruka k tomu, aby sa nám podarilo odraziť od úplného dna.“

„S chudobou sa stretávame doslova každý deň. Aj táto charitatívna potravinová zbierka je pre každého príležitosťou ukázať silu svojej ľudskosti. Je to gesto, ktoré stojí len pár centov, no dokáže pomôcť hneď niekoľkým ľuďom v ich neľahkej životnej situácii,“ hovorí generálna sekretárka SČK Zuzana Rosiarová. Potraviny vyzbierané od ľudí budú v súčinnosti s SČK distribuované ľuďom v núdzi po celom Slovensku. Pomoc dostanú mnohopočetné rodiny, sociálne slabší občania, seniori, či ľudia žijúci v chudobe.

Prihláste sa a vložte PR článok

Štýlové osvetlenie do obývačky: Rozhoduje i to, ako žijete

Do veľkého priestoru patria veľké lampy, aby obohatili interiér a nestratili sa v ňom.

PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej

Štadión poskytuje priestor pre všetkých nadšencov ľadových športov už od tých najmenších.

Maurícius: Slnečná dovolenka v zime

Exotický ostrov Maurícius je aj v zime zárukou príjemnej dovolenky.

Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra

Štýlové a pritom praktické priestory umiestnené v lukratívnej časti Košíc.