3 jednoduché tipy, aby vaša pokožka bola v pohode

Koža je obranná bariéra voči vonkajším nečistotám a možným alergénom. Pomôžte jej jemnou starostlivosťou.

(Zdroj: Fenistil/Shutterstock)

V prípade vzniku prejavov, ako je začervenanie, svrbenie alebo pálenie, volá o pomoc.Máme tri jednoduché tipy ako jej pomôcť.

Poznajte svoju pokožku a chráňte ju
Viete aká je Vaša pokožka? Koža žien a detí je často tenšia a náchylnejšia na podnety. Muži až tak veľmi netrpia podráždenosťou pokožky alebo to aspoň nedávajú najavo. Všetci si však zaslúžime rovnakú pomoc pri svrbivých ochoreniach kože, žihľavke, uštipnutí hmyzom, pri poškodení pokožky slnkom a miernych povrchových popáleninách. Najčastejšie kožné reakcie sú podráždenie a svrbenie. Viete vôbec, prečo sa vlastne škriabeme? Počas škriabania sa v našom mozgu utlmujú receptory, ktoré súvisia s vnímaním nepríjemných pocitov. Škrabanie teda poskytuje telu malú, krátkodobú úľavu. Škrabaním sa môže pokožka narušiť. Porušením povrchu pokožky sa malými drobnými rankami môžu do tela dostať nečistoty alebo infekcie. Preto je dôležité účinne a čo najskôr odstrániť svrbenie.

Jemná starostlivosť pomôže
Rýchla reakcia je základom úspechu. Začervenanú a podráždenú pokožku opláchnite.Voda odstráni aj okom neviditeľné nečistoty a alergény. Na postihnuté miesto aplikujte lokálne antihistaminkum. Najdostupnejší je Fenistil gél. Poskytne Vám rýchlu a účinnú úľavu od podráždenej, svrbiacej pokožky, navyše s príjemným chladivým efektom.Stále sa škriabete? Problémom môže byť i Vaša myseľ. Odveďte jej pozornosť na niečo iné a nechajte pôsobiť účinnú látku.

Riešte príznaky a následky
Ak sa problémy opakujú, pomôže zaznamenať si ich frekvenciu do denného záznamu. Po čase možno dokážete zistiť, ktorá látka spôsobuje telu neplechu. Máte nejaké aktuálne zdravotné problémy? Pretrvávajúce kožné problémy, ako sú rôzne dermatózy alebo ekzémy, nemusia byť voľným okom viditeľné a svrbivý pocit môže stále pretrvávať. Koža začervenaním vysiela signál, že niečo nie je v poriadku. Telo môže byť tiež zaťažené zápasom s alergénmi. Pre prvú pomoci siahnite po bežne dostupnom géli Fenistil. Ak máte podozrenie, že ide o iný problém a ťažkosti pretrvávajú, poraďte sa so svojím lekárom.
Viac informácií na: www.fenistil.sk

article_photo(zdroj: Fenistil/Shutterstock)

Pozorne si prečítajte príbalovú informáciu . O správnom použití sa poraďte so svojim lekárom alebo lekárnikom.Fenistil 1 mg / g gél je liek s použitím na pokožku. Obsahuje dimetindeni maleas.

V prípade otázok kontaktujte prosím: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Czech Republic s.r.o, Hvězdova 1734 / 2c, 140 00 Praha 4, mail: cz.info@gsk.com, tel: +420 222 001 111. Prípadné nežiaduce účinky prosím hláste na: ch.safety@gsk.com.

Ochranné známky sú vlastnené alebo licencované skupinou spoločností GSK .©2017 skupina spoločností GSK alebo poskytovateľ príslušnej licencie
Dátum prípravy materiálu: 9/2017, ZINC: CHCSK/CHFENI/0013/17a
KOMERČNÉ ZDELENIE

Prihláste sa a vložte PR článok

Štýlové osvetlenie do obývačky: Rozhoduje i to, ako žijete

Do veľkého priestoru patria veľké lampy, aby obohatili interiér a nestratili sa v ňom.

PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej

Štadión poskytuje priestor pre všetkých nadšencov ľadových športov už od tých najmenších.

Maurícius: Slnečná dovolenka v zime

Exotický ostrov Maurícius je aj v zime zárukou príjemnej dovolenky.

Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra

Štýlové a pritom praktické priestory umiestnené v lukratívnej časti Košíc.