Novinkou pre pivárov je Chmelený špeciál od Corgoňa

Jesenný špeciál je dostupný vo všetkých dobrých slovenských puboch a krčmách.

Tradícia špeciálov, ktoré majú korene v nitrianskom kraji, tak pokračuje ďalej. Historicky prvú voľbu, ktorá prebehla na jar, robili, ako inak, Nitrania. Aktuálnu jesennú mali zase pod palcom krčmári a štamgasti zo Záhoria.

Rozhodovali na profesionálnej ochutnávke tu neďaleko v Hurbanove a medzi dvoma chmeľmi - Fuggles a Crystal. Oba pochádzajú z anglickej pivovarníckej tradície. Po zodpovednom rozhodovaní napokon vybrali vzorku so zemitým a korenistejším chmeľom Fuggles.

„Ide o silne chmeľové pivo so sladovými tónmi. Jeho farba je číra zlatistá s jantárovými odleskami, pričom pena je krémová a v čistom pohári efektne krúžkuje po stranách. Horkosť mu dodávajú práve skvelo vybrané a namiešané odrody chmeľov Fuggles a Aurora, ktorý je štandardne využívaný v pive značky Corgoň,“ dopĺňa obchodný sládok spoločnosti Heineken Slovensko Karol France. Majitelia prevádzok a ich štamgasti sa tak môžu tešiť na plnú, sladovú chuť s príjemným postupným otváraním horkosti a jej dlhotrvajúcim doznievaním.

„Týmto jesenným spodne kvaseným svetlým ležiakom so stupňovitosťou 12% pokračuje Corgoň v sérii limitovaných špeciálov pre chlapov, ktorí obľubujú tú správnu horkosť,“ povedal brand manažér značky Peter Nikodem. Podľa Ivana Macenauera z pohostinstva u Templa v obci Šaštín-Stráže je jesenný špeciál výborný najmä k sledovaniu športových zápasov:

„Anglicko mám rád pre výborný futbal. Je to výborný bonus, že k sledovaniu futbalových zápasov anglickej ligy môžem chlapom odporučiť pivo s chmeľom z tejto krajiny. Pre našich chlapov to bude niečo nové a výnimočné.“ Voľbu krčmárov a štamgastov zo Záhoria už môžu ochutnať všetci slovenskí fanúšikovia horkých spája vášeň pre horkosť. Pozor, sudy sú už narazené, ale len do vypredania zásob.

Prihláste sa a vložte PR článok

Štýlové osvetlenie do obývačky: Rozhoduje i to, ako žijete

Do veľkého priestoru patria veľké lampy, aby obohatili interiér a nestratili sa v ňom.

PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej

Štadión poskytuje priestor pre všetkých nadšencov ľadových športov už od tých najmenších.

Maurícius: Slnečná dovolenka v zime

Exotický ostrov Maurícius je aj v zime zárukou príjemnej dovolenky.

Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra

Štýlové a pritom praktické priestory umiestnené v lukratívnej časti Košíc.