Novinkou pre pivárov je Chmelený špeciál od Corgoňa

Jesenný špeciál je dostupný vo všetkých dobrých slovenských puboch a krčmách.

Tradícia špeciálov, ktoré majú korene v nitrianskom kraji, tak pokračuje ďalej. Historicky prvú voľbu, ktorá prebehla na jar, robili, ako inak, Nitrania. Aktuálnu jesennú mali zase pod palcom krčmári a štamgasti zo Záhoria.

Rozhodovali na profesionálnej ochutnávke tu neďaleko v Hurbanove a medzi dvoma chmeľmi - Fuggles a Crystal. Oba pochádzajú z anglickej pivovarníckej tradície. Po zodpovednom rozhodovaní napokon vybrali vzorku so zemitým a korenistejším chmeľom Fuggles.

„Ide o silne chmeľové pivo so sladovými tónmi. Jeho farba je číra zlatistá s jantárovými odleskami, pričom pena je krémová a v čistom pohári efektne krúžkuje po stranách. Horkosť mu dodávajú práve skvelo vybrané a namiešané odrody chmeľov Fuggles a Aurora, ktorý je štandardne využívaný v pive značky Corgoň,“ dopĺňa obchodný sládok spoločnosti Heineken Slovensko Karol France. Majitelia prevádzok a ich štamgasti sa tak môžu tešiť na plnú, sladovú chuť s príjemným postupným otváraním horkosti a jej dlhotrvajúcim doznievaním.

„Týmto jesenným spodne kvaseným svetlým ležiakom so stupňovitosťou 12% pokračuje Corgoň v sérii limitovaných špeciálov pre chlapov, ktorí obľubujú tú správnu horkosť,“ povedal brand manažér značky Peter Nikodem. Podľa Ivana Macenauera z pohostinstva u Templa v obci Šaštín-Stráže je jesenný špeciál výborný najmä k sledovaniu športových zápasov:

„Anglicko mám rád pre výborný futbal. Je to výborný bonus, že k sledovaniu futbalových zápasov anglickej ligy môžem chlapom odporučiť pivo s chmeľom z tejto krajiny. Pre našich chlapov to bude niečo nové a výnimočné.“ Voľbu krčmárov a štamgastov zo Záhoria už môžu ochutnať všetci slovenskí fanúšikovia horkých spája vášeň pre horkosť. Pozor, sudy sú už narazené, ale len do vypredania zásob.

Prihláste sa a vložte PR článok

Projekt Zig Zag dokázal, že Slováci túžia po zaujímavom bývaní

Realitný trh na Slovensku v posledných rokoch prekvitá a tiež pomaly „dospieva“.

Kam chodí Gordulič na vtipy? Ako sa rodí Grape? Zisti to sám

Šesť ikon biznisu, kultúry a spoločenského života pustí víťazov súťaže Your Dream Job do svojho pracovného života. Buď medzi nimi.

Riešenia pre hnedú planétu

Aké sú základné zdroje, pre ktoré vedci hľadajú praktické riešenia?

Veľtrh vzdelávania v Srbsku

Koncom novembra sa študenti Stavebnej fakulty STU v Bratislave zúčastnili na veľtrhu vzdelávania v meste Báčsky Petrovec v Srbsku.