Za 30 rokov sa cena fotovoltických panelov znížila 100-násobne

V roku 1977 stál 1 Watt fotovoltického panelu 76 dolárov, dnes stojí 0,31 dolára...

Za poklesom cien stojí vyššia produkcia

S rozvojom továrenskej výroby šli ruka v ruke aj nové technológie a výrobné procesy. Vďaka tomu produkcia fotovoltických panelov výrazne zlacnela a slnečné elektrárne na strechách rodinných domov sú dnes dostupnejšie. A keďže väčšina rodín na Slovensku funguje tak, že najvyššiu spotrebu elektriny v domácnosti majú ráno a po návrate z práce a zo školy, do pozornosti sa v poslednom období dostávajú fotovoltické riešenia s batériou. Ich výhodou je, že uskladňujú slnečnú energiu a umožňujú jej neskoršie využitie v domácnosti.

Prehľad o vyrobenej a spotrebovanej energii v mobile

Nové trendy vo využívaní slnečnej energie smerujú k smart riešeniam, ktoré poskytujú prehľad o množstve vyrobenej a spotrebovanej elektriny priamo v mobilnej aplikácii. „Zákazník si môže v mobile skontrolovať výkon svojich fotovoltických panelov počas dňa alebo môže sledovať, koľko uskladnenej elektriny má k dispozícii pre svoju domácnosť v batérii. Pridanou hodnotou pre našich zákazníkov je bezplatná služba - vzdialený monitoring a diagnostika fotovoltických panelov, vďaka ktorej má zákazník istotu, že jeho slnečná elektráreň bude fungovať bezproblémovo,“ hovorí Erik Chabreček, expert na riešenie ZEON Fotovolt v ZSE. Vhodným doplnkom k fotovoltike môže byť aj riešenie pre inteligentnú domácnosť, ktoré pomocou rôznych senzorov a zariadení pomáha efektívne využívať elektrickú energiu v domácnosti a dá sa ovládať cez mobil na diaľku. „Riešenie pre inteligentnú domácnosť ZEON Smart Domov ponúka zákazníkovi neustály prehľad o spotrebe v domácnosti a zároveň dáva možnosť efektívne využívať spotrebiče. Zákazník môže napríklad z práce zapnúť ohrev teplej vody a využiť tak elektrinu vyrobenú fotovoltickými panelmi počas dňa, prípadne môže na diaľku vypnúť vybrané spotrebiče,“ doplnil Erik Chabreček zo ZSE.

Viac o výhodách riešenia ZEON Fotovolt sa dozviete na www.zeon.sk alebo si pozrite krátke video.

Najvýhodnejšie online predplatné SME.sk na 1 rok len za 29€

Kúpou ročného predplatného ušetríte až 44% oproti týždennému predplatnému za 1€.

Nový supermarket Fresh otvorili na Aničke

Má vlastnú pekáreň a rozšírený sortiment farmárskych a bio výrobkov.

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.