Splnený sen

Manželia Metličkoví snívali o vlastnom dome už od začiatku svojho vzťahu.

Manželia Metličkoví snívali o vlastnom dome už od začiatku svojho vzťahu. A keď prišla príležitosť svoj sen uskutočniť, nezľakli sa a išli do toho. Dnes už bývajú v novom a o svoje skúsenosti so stavaním sa s nami ochotne podelili.

Čo bolo impulzom pre vaše rozhodnutie o stavbe rodinného domu?

Naše prvé spoločné bývanie bolo v rodinnom dome s rodičmi a potom, pred narodením nášho druhého dieťaťa, sme si prenajali neveľký byt. Neprestali sme sa však obzerať po niečom vlastnom a keď nám rodičia darovali pozemok v blízkej malej obci, nič nám už nestálo v ceste zaobstarať si vlastný dom.

Ako ste postupovali pri plánovaní stavby?

Pretože sme o vlastnom dome uvažovali od začiatku nášho vzťahu, navštevovali sme najrôznejšie veľtrhy stavebných firiem a v priebehu niekoľkých rokov sme nazhromaždili veľa katalógov, nad ktorými sme spoločne snívali. A keďže sme mali dve malé deti a nepripadalo pre nás do úvahy stavať svojpomocne a medzitým bývať v nejakom provizóriu, bolo jasné, že si bývanie necháme postaviť na kľúč.

Nastal teda čas vybrať stavebnú spoločnosť. Ako to prebiehalo?

Navštívili sme niekoľko vytipovaných stavebných firiem a oslovili sme aj Ekonomické stavby, s.r.o., o ktorých sme mali informácie z tlače a internetu a kde nás zaujala predovšetkým možnosť začať stavať s nulovou hotovosťou. Na schôdzku so zástupcami firmy sme potom išli s už vybraným typovým domom z katalógu spoločnosti. Našim vysnívaným domom sa stala Kristína 21.

Zabezpečovala pre vás vybraná firma len samotnú stavbu alebo ste využili aj iné služby?

Keďže sme nemali so stavaním žiadne skúsenosti a nemali sme predstavu, čo všetko je potrebné zariadiť pred "položením základného kameňa", uvítali sme ponuku Ekonomických stavieb, s.r.o., že za nás všetku agendu vybaví, navyše zadarmo. V období medzi podpísaním zmluvy a začiatkom samotnej stavby nám spoločnosť vybavila stavebné povolenie, hypotekárny úver a poskytla ďalšie poradenstvo v oblasti financovania. Navyše nám pomohla riešiť aj problémy spojené so zasieťovaním pozemku. Zveriť sa do rúk odborníkov sa ukázalo veľmi dobrým krokom - sami by sme to všetko len ťažko zvládli.

Teraz teda konečne máte vlastný vytúžený domov. Ako sa vám býva?

Je to náš skutočný domov. Počas celého obdobia stavby sme každý týždeň pozemok navštevovali a sledovali, ako naše "rodinné sídlo" rastie. Časom sme sa aj zapojili do menej náročných prác a získali tak pocit, že do neho vkladáme aj časť seba. Celá rodina si veľmi rýchlo zvykla na priestor a komfort rodinného domu. S výberom domu Kristína 21 sme veľmi spokojní. A rozhodne by sme už nemenili.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu