Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“

Občianska iniciatíva Zabudnuté Slovensko bude mať ďalšie zo svojich podujatí

Občianska iniciatíva Zabudnuté Slovensko bude mať ďalšie zo svojich podujatí v utorok 24.10.2017 v Bardejove. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“ bude od 18:00 v rekonštruovanej Starej synagóge ( Židovské suburbium ). Občianska iniciatíva bude po tretí krát na východnom Slovensku. Na tom „ďalekom východe“, na ktoré naši politici často zabúdajú a objavia sa tu len raz za štyri roky – pred voľbami ...

Ako hostia sa predstavia: Eva Mosnáková, žena, ktorá prežila holokaust, ďalej to bude Pavel Sibyla, výkonný riaditeľ Nadácie Zastavme korupciu, etnologička Monika Vrzgulová z Ústavu etnológie SAV a Dokumentačného centra holokaustu a Vladimír Ledecký, starosta obce Spišský Hrhov. Celú diskusiu bude viesť a moderovať novinár a fotograf Andrej Bán. Hudobne bude diskusiu sprevádzať pesničkár Edo Klena.

Vstup na podujatie pre verejnosť je voľný a verejnosť bude mať možnosť zapojiť sa do diskusie.

Hlavnými zástupcami iniciatívy a organizátormi sú novinár Andrej Bán a občiansky aktivista Michal Karako.

Obsahovou stránkou je diskusia s verejne známymi osobnosťami na témy slobody, extrémizmu, xenofóbie, ale aj novodobej histórie Slovenska 20. storočia so zameraním na totalitné režimy, ktoré výrazne formovali a zasahovali do verejného aj súkromného života. Koncerty a diskusie sú zároveň vyjadrením spolupatričnosti jednotlivým regiónom Slovenska a akousi symbolickou podporou v tom, aby na nich „zodpovední“ ľudia mysleli a riešili konkrétne problémy v nich dlhodobo a adresne.

Program je rozdelený na doobedňajšie premietanie dokumentu a diskusiu so stredoškolskou mládežou a tento samostatný podvečerný koncert známeho hudobníka, ktorý budú striedať diskusie pre širokú verejnosť.

Diskusia je spoluorganizovaná s miestnymi občianskymi združeniami: OZ Kandelaber a OZ Vita in suburbium.

Bližšie informácie je možné získať aj na týchto stránkach :

webová stránka : www.zabudnuteslovensko.sk

facebooková stránka : Zabudnute Slovensko

Zástupca občianskej iniciatívy Zabudnuté Slovensko: Michal Karako

V Bratislave, október 2017

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu