Medzinárodná letná škola EDGE 2017

V dňoch 10. – 15. septembra 2017 zorganizovala EU v Bratislave v poradí druhú Medzinárodnú letnú školu EDGE.

V dňoch 10. – 15. septembra 2017 organizovala Ekonomická univerzita v Bratislave v poradí druhú Medzinárodnú letnú školu EDGE na tému „Zelená (r)evolúcia“ („Green (r)evolution“). Prvý ročník letnej školy EDGE bol organizovaný Inštitútom politických vied Sciences Po v Paríži v septembri 2016.

Tento rok letná škola EDGE pritiahla viac ako 20 doktorandov a študentov druhého stupňa z rozličných krajín ako napr. Burkina Faso, Benin, Kamerun, Egypt, Maroko, Francúzsko, Belgicko, či Slovensko.

Počas piatich dní mali účastníci možnosť vypočuť si množstvo prednášok uznávaných odborníkov a zúčastniť sa viacerých exkurzií, ktoré prepojili teóriu s praxou. Prednášky si mohli vypočuť od 15 lektorov z USA / Nórska, Írska, Francúzska, či niektorých slovenských miest (Bratislava, Zvolen). Zastúpené boli aj prednášky od lektorov zo štátnej správy (Ministerstvo životného prostredia SR), súkromnej sféry (prednášky u lokálnych ekopoľnohospodárov), ako i z viacerých vysokých škôl a výskumných centier Slovenska (Univerzita Komenského v Bratislave, Technická univerzita vo Zvolene, SAV, Environmentálny inštitút pri MŽP SR).

Letná škola bola tematicky naplánovaná tak, aby podčiarkla prírodné poklady Slovenska - vodu, lesy, biodiverzitu a pôdu, a predostrela najlepšie postupy a praktiky, ako sa o tieto poklady starať. Program bol obohatený tematicky zameranými exkurziami do okolia. Účastníkov čakali návštevy vodného diela Gabčíkovo, lesov Bratislavy, inseminačnej stanice vo Vištuku ako i lokálnych viníc vo Svätom Jure.

Projekt letných škôl EDGE - Environmental Diplomacy and Geopolitics je financovaný z projektu Horizontu 2020, Grant Agreement č. 692413, ktorý začal v marci 2016 a potrvá do februára 2019. Nasledujúca letná škola EDGE sa uskutoční v septembri 2018 v Liège.

- - - - - - - - -

Ekonomická univerzita v Bratislave, má výnimočné postavenie v systéme vysokoškolského vzdelávania na Slovensku. Je historicky prvá vysokoškolská inštitúcia ekonomického zamerania na Slovensku. Má 77-ročnú históriu, disponuje vysokokvalifikovaným ľudským potenciálom učiteľov a výskumných pracovníkov.

Výnimočnosť EU v Bratislave, je v tom, že ako jediná univerzita na Slovensku poskytuje komplexné vzdelávanie v odboroch ekonómia a manažment vo všetkých študijných programoch a na všetkých troch stupňoch štúdia. Okrem toho ponúka aj niektoré študijné programy vo vybraných informatických a jazykovedných odboroch.

Univerzita zabezpečuje celkom 61 študijných programov, medzi nimi aj programy, ktoré sa realizujú v spolupráci s inými univerzitami a fakultami doma a v zahraničí, s možnosťou získania dvojitého, resp. spoločného diplomu.

Dohody o spoločných, resp. dvojitých diplomoch má univerzita uzatvorené s Nottingham Trent University vo Veľkej Británii, Univerzitou v Štrasburgu vo Francúzsku, Univerzitou de Lorraine v Nancy vo Francúzsku, Martin-Luther-Universität v Halle-Wittenbergu v Nemecku, Univerzitou NIDA v Bangkoku v Thajsku, Vysokou školou ekonomickou v Prahe, Ningbo University v Ningbo v Číne, University of Latvia v Rige v Lotyšsku, ale aj s Právnickou fakultou Univerzity Komenského v Bratislave.

Popri štúdiu v slovenskom jazyku majú študenti možnosť študovať vybrané študijné programu aj v anglickom, nemeckom a francúzskom jazyku.

Univerzita ponúka študentom viac ako 100 predmetov vo viacerých svetových jazykoch.

Internacionalizácia vzdelávania a medzinárodná spolupráca patria dlhodobo medzi priority EU v Bratislave. Univerzita dosahuje vynikajúce výsledky v mobilitných programoch, čo ocenili v minulosti viaceré renomované národné a medzinárodné inštitúcie, ako napríklad Európska komisia. V programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadia počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Rovnako je potešiteľný vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov, čo spoluvytvára podnetné akademické prostredie. Študenti tak majú možnosť konfrontovať sa s rôznorodými názormi a kultúrnymi rozdielnosťami, čo im pomáha lepšie spoznávať svet.

Jedným z hlavných poslaní EU v Bratislave je pripraviť takých absolventov, ktorí sa uplatnia v praxi. Pre EU v Bratislave je to o to dôležitejšie, že je zrejmé, že tak pre súčasnosť, ako aj pre budúce obdobie sú pre Slovensko nevyhnutní kvalitní ekonómovia a manažéri. Doterajší vývoj a výsledky univerzity v tejto oblasti dokumentujú, že univerzita obsahom štúdia a profilom absolventov jednotlivých študijných odborov a študijných programov dobre reagovala na procesy globalizácie a na prebiehajúce a očakávané zmeny na trhu práce. Svojim absolventom poskytuje vzdelávanie, ktoré im umožňuje univerzálne uplatnenie na trhu práce.

Viac informácií...

Prihláste sa a vložte PR článok

Eilat: Slnko, teplo a zábava

Izraelské letovisko pri Červenom mori láka Slovákov za teplom počas celého roka.

Ku kuchynskej linke dostanete obývačku či vstavané skrine za 50%

2M Interier začínala ako malá rodinná firma s výrobou kancelárskeho nábytku.

Exkurzia študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Exkurzia sa konala v rámci predmetu Progresívne stavebné materiály a konštrukcie.

Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur

Najväčší predajca ojazdených automobilov pripravil od piatku do nedele tohtoročné najvýraznejšie zníženie cien áut