Športová akadémia Mateja Tótha powered by O2 už na 24 školách

Pre deti v predškolskom a mladšom školskom veku je najideálnejšia všeobecná športová príprava, hovorí Matej Tóth.

(Zdroj: foto : O2 Slovakia)

Pre deti v predškolskom a mladšom školskom veku je najideálnejšia všeobecná športová príprava, hovorí úspešný olympionik Matej Tóth.

Bratislava, 18.10.2017 - motivovať k tomu, aby sa pohyb stal bežnou súčasťou ich životov. Dosiahnuť tento cieľ sa snaží olympijský víťaz Matej Tóth, ktorý zriadil spolu s O2 prvých 24 Športových akadémií Mateja Tótha (ŠAMT).

Akadémia pomocou prepracovanej metodiky poskytuje deťom všeobecný športový základ, ale aj motiváciu a pozitívny vzťah k športu a pohybu:

„Naša metodika je výnimočná v tom, že v sebe zahŕňa cvičenia nielen z teórie športovej prípravy pre deti, ale aj cvičenia od fyzioterapeuta. V cvičeniach tak využívame vývojovú kineziológiu, ale aj cvičenia na koncentráciu,“ hovorí Matej Tóth.

Podľa neho je dôležité tréning vyskladať tak, aby deti športovali hravo, na tréning sa tešili a popritom budú pracovať na správnom telesnom a duševnom vývine. Matej takýto spôsob považuje za ideálny odrazový mostík do ďalšej športovej kariéry.

„Vytvoríme všeobecný športový základ, na ktorom potom môžu stavať v špecializovaných tréningových skupinách- či už ako atléti, futbalisti, hokejisti, tenisti, basketbalisti. Predovšetkým, ale chceme vybudovať pozitívny vzťah k športu a k pohybu,“ dodáva Matej.

Športová akadémia Mateja Tótha powered by O2 už na 24 školách

Zo športovej akadémie sa môžu tešiť už na 24 školách po celom Slovensku. Ich zriadenie umožnilo O2, keď v marci vyhlásilo súťaž s názvom Dobrý beh o najvyšší počet bodov, ktoré pozostávali z nabehaných kilometrov. Každý okres bol reprezentovaný konkrétnou základnou školou, ktorá tak súťažila o zriadenie Akadémie na svojej pôde. V hre bolo všetkých 79 okresov Slovenska a 3 v každom kraji mali možnosť vyhrať. Celkovo tak 24 základných škôl po celom Slovensku v týchto dňoch otvára brány novej Akadémie.

„Do súťaže sa zapojilo 2599 aktívnych bežcov, ktorí spolu nabehali viac ako 600-tisíc kilometrov, čím spoločnými silami prekonali vzdialenosť medzi Zemou a Mesiacom. Najviac pritom nabehali bežci z Banskobystrického kraja, takže bydlisko Mateja išlo príkladom,“ povedala Tereza Molnár, hovorkyňa O2.

„Tento jedinečný slovenský projekt je hlavne o tom, aby sa zvýšil počet aktívne športujúcich detí. Chceme využiť naše skúsenosti a vedomosti a ešte viac skvalitniť všeobecnú prípravu, aby nám na Slovensku vyrástli kvalitní športovci a najmä zdravá generácia. Som rád, že spolu s O2 sa nám tento projekt podarilo úspešne rozbehnúť.“

Matej Tóth

Pre kompletný zoznam škôl reprezentujúcich výherné okresy navštívte www.dobrybeh.o2.sk.

Všetky tlačové správy nájdete na www.spolocnost.o2.sk/tlacove-centrum/tlacove-spravy.

Informácie sú k dispozícii aj na www.facebook.com/O2Slovakia a www.twitter.com/#!/o2_Slovakia.

Prihláste sa a vložte PR článok

Eilat: Slnko, teplo a zábava

Izraelské letovisko pri Červenom mori láka Slovákov za teplom počas celého roka.

Ku kuchynskej linke dostanete obývačku či vstavané skrine za 50%

2M Interier začínala ako malá rodinná firma s výrobou kancelárskeho nábytku.

Exkurzia študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Exkurzia sa konala v rámci predmetu Progresívne stavebné materiály a konštrukcie.

Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur

Najväčší predajca ojazdených automobilov pripravil od piatku do nedele tohtoročné najvýraznejšie zníženie cien áut