Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu

Na prihlásenie projektov neziskových organizácií zostávajú dva týždne.

Pivovar Šariš opäť investuje do rozvoja Prešovského kraja! Jeden z najväčších zamestnávateľov v regióne aj tento rok prichádza s grantovým programom, ktorý nielen podporuje potenciál kraja, ale zároveň upriamuje pozornosť na jeho krásy. O finančné prostriedky sa môžu mimovládne organizácie uchádzať len do konca októbra.

Pivovar Šariš aj tento rok pokračuje v jednom zo svojich ťažiskových grantových programov v šarišskom regióne. Projekty neziskových organizácií, ktoré podporujú rozvoj cestovného ruchu a pomáhajú revitalizovať pamiatky, krásy alebo iné symboly Prešovského kraja, majú šancu získať finančné prostriedky na realizáciu svojich aktivít. „Práve v roku, kedy oslavujeme 50. narodeniny nášho pivovaru, prichádzame v rámci programu Šariš ľuďom s významnou zmenou. Podľa nových pravidiel nie je výška finančnej podpory limitovaná, čo umožní realizovať projekty s väčším pozitívnym dopadom. “ hovorí Ján Čerkala, riaditeľ Pivovaru Šariš.

O príspevok sa môžu uchádzať slovenské mimovládne subjekty registrované ministerstvom vnútra. Každý zo žiadateľov môže z celkovej sumy 16-tisíc eur získať pomerne veľkú čiastku, výhradne na jeden svoj projekt.

„Podpora nášho kraja je jednou z kľúčových aktivít Pivovaru Šariš. Sme presvedčení, že práve toto je cestou nielen k zlepšovaniu kvality života ľudí v našom regióne, ale zároveň je to ideálny spôsob ako zvýšiť záujem oň aj medzi turistami,“ hodnotí Čerkala.

Od začiatku grantového programu v roku 2004 spoločnosť darovala takmer 300-tisíc EUR na celkovo 146 projektov. Prvých desať rokov ešte pod hlavičkou Občianska voľba, neskôr už pod názvom Šariš ľuďom.

Projekty, ktoré získajú grantový príspevok, vyberie transparentne komisia programu Šariš ľuďom zložená zo zástupcov pivovaru Šariš, členov správnej rady Komunitnej nadácie Veľký Šariš a miestnych odborníkov pre regionálny rozvoj.

Podrobné informácie a formuláre k žiadostiam sa dajú stiahnuť na adrese www.komunitna-velkysaris.sk, mimovládne organizácie môžu projekty podávať do 31. októbra 2017.

Víťazné grantové projekty budú zverejnené do 31. decembra 2017 na stránkach www.pivovarytopvar.sk a www.komunitna-velkysaris.sk.

Prihláste sa a vložte PR článok

Dekan ocenil študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva sa stretlo vedenie SvF STU v Bratislave s najlepšími študentmi.

Application of GDPR with respect to the size of the enterprise

The right form of personal data protection is to be drawn primarily from the point of view of the data subject.

Modern luxury next to the Blue Church

Although modern in architecture, Bezručova Residence preserves Bratislava´s rich history through luxurious and innovative living.

VW Tiguan Allspace: prvé sedemmiestne SUV od Volkswagnu

Z väčších rozmerov a dlhšieho rázvoru modelu Allspace ťaží celá posádka a aj batožinový priestor.