Streda, 26. február, 2020 | Meniny má Viktor

Najviac pobočiek na Slovensku otvorila Prima banka

Dnes je bankou s treťou najväčšou sieťou pobočiek a bankomatov

Hoci čoraz viac bankových klientov využíva služby internetového a mobilného bankovníctva, na osobný kontakt s bankou si Slováci stále potrpia. Až pre 8 z 10 obyvateľov sú kamenné pobočky bánk stále veľmi dôležité. Napriek tomu väčšina významných slovenských bánk v posledných rokoch svoje pobočky viac zatvárala ako otvárala. Proti prúdu sa rozhodla ísť Prima banka, ktorá má dnes tretiu najväčšiu sieť pobočiek a bankomatov.

Kým najväčší bankoví hráči z roka na rok počet svojich pobočiek znižovali, Prima banka rozšírila od roku 2012 ich počet o 78 a pokryla s nimi všetky slovenské okresy, čím sa významne podpísala na zvýšení dostupnosti bankových služieb na Slovensku. Banka však nezaostala ani v počte bankomatov, ktorých počet za posledných päť rokov zvýšila až o 199. Aj vďaka tomu je dnes bankou s treťou najväčšou pobočkovou a bankomatovou sieťou. Viete, ktoré banky na Slovensku majú najviac pobočiek? Pozrite si náš aktuálny prehľad.

Bude ďalší Učiteľ Slovenska práve z vášho mesta alebo obce?

Komenského inštitút už tretíkrát vyzýva všetkých, aby nominovali výnimočných učiteľov na ocenenie Učiteľ Slovenska.

Bývanie stvorené pre šťastné detstvo

Hľadáte bývanie, zohľadňujúce unikátne potreby detí? Ako by malo vyzerať pravé „kids friendly“ bývanie? A kde ho nájdete?

Angličtina nielen pre maturantov

Prílohy s vypracovanými maturitnými otázkami nájdete v SME 26. a 27. februára.