Energetici predávajú nevyužívaný majetok

Dve spomedzi najvýznamnejších spoločností zo stredného Slovenska chystajú veľký výpredaj desiatok nevyužívaných nehnuteľností.

Stredoslovenská energetika (SSE), ktorá je v regióne najväčším dodávateľom energií, ponúkne na predaj v elektronickej aukcii 17 nehnuteľností. Ide o polyfunkčné objekty, byty a pozemky.

„Cieľom každej solídnej firmy je aj optimálne hospodárenie s majetkom. Stredoslovenská energetika je dynamická spoločnosť, ktorá sa prispôsobuje potrebám zákazníkov. Z tohto hľadiska sa pre nás niektoré nehnuteľnosti stali prebytočné. Pre niekoho iného však môžu znamenať veľa nových možností – či už podnikateľských, pracovných alebo ubytovacích,“ priblížil dôvody predaja Zdeněk Schraml, generálny riaditeľ SSE.

Elektronická dražba prebehne v novembri. Zoznam ponúkaných nehnuteľností a viac informácií nájdete na stránke www.sse.sk/odpredaje

V centre krajského mesta

Dcérska spoločnosť Stredoslovenská energetika – Distribúcia (SSE-D) predáva spolu 22 budov. Ponúkajú široké spektrum budúceho využitia. Niektoré z nich sa nachádzajú v krajských mestách Žilina a Banská Bystrica. Niekoľko ich je dokonca v historickom centre.

„Predaj časti neenergetického majetku je pre nás krok vpred v rámci efektivity. Pevne verím, že to bude krok vpred aj pre nových majiteľov. Aby obchod prebehol transparentne, zvolili sme formu elektronickej aukcie. Záujemcom pochopiteľne ponúkame aj obhliadku jednotlivých nehnuteľností,“ skonštatoval Marek Štrpka, generálny riaditeľ SSE-D.

Elektronická aukcia nehnuteľností SSE-D sa uskutoční v novembri. Zoznam ponúkaných nehnuteľností a viac informácií nájdete na stránke www.sse-d.sk/odpredaje

Nevymením peniaze Humenčanov za hodnotenie jednej mimovládky

Problém mám iba s tendenčnosťou týchto hodnotení.

Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon

Zvyšovanie teploty, prívalové dažde, či nedostatok vody sú dôsledky klimatických zmien, ktoré sa už dnes prejavujú aj na Slovensku

Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu

Dostávajú vaše deti vreckové? V rámci prieskumu Tatra banky odpovedalo minulý rok na túto otázku viac ako 1800 rodičov.

Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy

Už dnes si môžete kúpiť špeciálne vydanie SME s knihou len za 4,99 €.