Začalo sa konanie o odstránení oplotenia veľvyslanectva USA

M. Borguľa médiá informoval, že Stavebný úrad vydal včera Oznámenie o začatí konania na odstránenie oplotenia veľvyslanectva USA.

Dôvodom je, že uvedené oplotenie bolo uskutočnené stavebníkom, ktorým je Veľvyslanectvo USA v Bratislave, bez právoplatného stavebného povolenia.

„Pokladám tento krok za absolútne prelomový v tejto dlhé roky trvajúcej kauze: A ako odporca existencie plota na najkrajšom bratislavskom námestí ho, samozrejme, vítam“, povedal Martin Borguľa.

Stavebný úrad zároveň nariadil ústne pojednávanie spojené s miestnym zisťovaním, ktoré sa bude konať na Hviezdoslavovom námestí pred oplotením v utorok 14. novembra 2017 o 10. hodine.

„Týmto si dovoľujem pozvať predstaviteľov médií, aby sa osobne zúčastnili na tomto stretnutí. Konanie o nariadení na odstránenie stavby vnímam ako začiatok víťazstva nás všetkých, ktorým plot prekážal a bojovali sme za jeho odstránenie, pretože sme chceli vidieť Hviezdoslavovo námestie tak ako kedysi, teda bez plota. Teraz už len musia dobehnúť potrebné lehoty a potom plot z námestia definitívne zmizne,“ povedal na záver Martin Borguľa.

Prihláste sa a vložte PR článok

Eilat: Slnko, teplo a zábava

Izraelské letovisko pri Červenom mori láka Slovákov za teplom počas celého roka.

Ku kuchynskej linke dostanete obývačku či vstavané skrine za 50%

2M Interier začínala ako malá rodinná firma s výrobou kancelárskeho nábytku.

Exkurzia študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Exkurzia sa konala v rámci predmetu Progresívne stavebné materiály a konštrukcie.

Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur

Najväčší predajca ojazdených automobilov pripravil od piatku do nedele tohtoročné najvýraznejšie zníženie cien áut