Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

SME spúšťa denný spravodajský podcast

Na Sme.sk štartuje prvý špecializovaný denný spravodajský podcast na Slovensku.

Krátke spravodajské podcasty sú jednou z najväčších vychádzajúcich spravodajských hviezd. Dnes už slávny ranný podcast Daily denníka New York Times počúva takmer milión ľudí denne.

Michael Barbaro, bývalý politický reportér novín ukázal, ako by médiá mohli prinášať stručný prehľad dôležitých správ, prípadne priblížiť tému, o ktorej sa rozpráva s niekým, kto sa v nej orientuje, vidí pod povrch, kto dokáže vysvetliť udalosti, alebo ich opísať tak, ako ich zažil na vlastnej koži.

Ambíciou ranného podcastu SME je stať sa sprievodcom na ceste do práce či do školy. Cieľom projektu je neformálnym a autentickým spôsobom priblížiť najdôležitejšie udalosti dňa a vysvetliť ich v kontexte.

„Úlohou slušných médií je ukazovať pravdivý obraz sveta tak, ako ho ľudia na vlastné oči videli. Nerezignovať na súvislosti, ale uvádzať ich presne tak, ako sa stali, a pritom sa pozrieť aj na veci, ktoré mali zostať ukryté. Je úplne jedno, či prostriedkom je text, obrázky, video alebo zvuk,“ hovorí zástupca šéfredaktorky SME Tomáš Prokopčák.

Dobré ráno má byť prvým denným spravodajským podcastom SME a zároveň prvým denným a špecializovaným spravodajským podcastom na Slovensku.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia

Digitisation is bringing new opportunities to Slovakia, but is the country ready for these changes?

ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi

Rodinná firma ZAMIO v súčasnosti patrí na Slovensku k najväčším pestovateľom kráľovnej antioxidantov - arónie čiernoplodej.

Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť

Priemerný dôchodok na Slovensku je 486,29 €, pričom ženy ho majú v priemere o 100 € nižší ako muži.