SME spúšťa denný spravodajský podcast

Na Sme.sk štartuje prvý špecializovaný denný spravodajský podcast na Slovensku.

Krátke spravodajské podcasty sú jednou z najväčších vychádzajúcich spravodajských hviezd. Dnes už slávny ranný podcast Daily denníka New York Times počúva takmer milión ľudí denne.

Michael Barbaro, bývalý politický reportér novín ukázal, ako by médiá mohli prinášať stručný prehľad dôležitých správ, prípadne priblížiť tému, o ktorej sa rozpráva s niekým, kto sa v nej orientuje, vidí pod povrch, kto dokáže vysvetliť udalosti, alebo ich opísať tak, ako ich zažil na vlastnej koži.

Ambíciou ranného podcastu SME je stať sa sprievodcom na ceste do práce či do školy. Cieľom projektu je neformálnym a autentickým spôsobom priblížiť najdôležitejšie udalosti dňa a vysvetliť ich v kontexte.

„Úlohou slušných médií je ukazovať pravdivý obraz sveta tak, ako ho ľudia na vlastné oči videli. Nerezignovať na súvislosti, ale uvádzať ich presne tak, ako sa stali, a pritom sa pozrieť aj na veci, ktoré mali zostať ukryté. Je úplne jedno, či prostriedkom je text, obrázky, video alebo zvuk,“ hovorí zástupca šéfredaktorky SME Tomáš Prokopčák.

Dobré ráno má byť prvým denným spravodajským podcastom SME a zároveň prvým denným a špecializovaným spravodajským podcastom na Slovensku.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu