Iniciatíva Buď náročný

Slovenský developer ITB Development spúšťa iniciatívu nazvanú „Buď náročný.“

„Iniciatívou Buď náročný sa hlásime k spoločenskej zodpovednosti za zveľaďovanie bývania a mesta, ale snažíme sa aj o šírenie osvety. Cieľom je byť náročný na prostredie, v ktorom žijeme,“ vysvetľuje architekt a spoluzakladateľ ITB Developement Tomáš Šebo. Za kritériá kvality bývania spoločnosť považuje lokalitu, architektúru, dispozície, štandard a občiansku vybavenosť. Finálny výber lokality musí spĺňať prísne kritériá, dôležitá je dopravná dostupnosť a infraštruktúra, preslnenie, či hlučnosť prostredia.

Prioritou v architektúre je zeleň, ktorú do projektov spoločnosť aplikuje napríklad špeciálnou technológiou presádzania živých stromov, eliminujúcou výruby. Vo svojich projektoch má ITB Development originálne zelené fasády vo forme vertikálnych záhrad (projekty Kolísky a Wallenrod).

„Je pre nás dôležitá individualizácia,“ vysvetľuje Igor Lichý, architekt a spoluzakladateľ ITB Development. Klient v spolupráci s architektmi ITB Development môže v jednotlivých prípadoch posúvať priečky, okná, zväčšovať a zmenšovať balkóny, či spájať byty. „Sme nároční na dodávateľov a subdodávateľov a zákazníkom poskytujeme v rámci danej cenovej kategórie najvyšší možný štandard na trhu.“ hovorí ekonóm a podpredseda predstavenstva ITB Development Ivan Rolný.

Občianska vybavenosť je pre projekty ITB Development samozrejmosťou. Každý projekt má okrem samozrejmej infraštruktúry aj vlastnú vybavenosť, kladie sa dôraz na komunitné bývanie. ITB Development sa aktívne snaží zapájať do pozitívnej transformácie spoločnosti a mesta návrhmi na revitalizáciu ulíc (Mickiewiczova ulica, Nová Einsteinova, Bulvár Štefánikova). Podporujú mladé talenty (súťaž pre dizajnérov a architektov na riešenie pavilónu v komplexe Čerešne), spolupracujú s Fakultou architektúry STU (projekt bývania v Hurbanových kasárňach).
Viac informácií nájdete na www.itb.sk.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Najvýhodnejšie ročné online predplatné SME.sk len za 29€

Kúpou ročného predplatného ušetríte až 44% oproti týždennému za 1€.

Nový supermarket Fresh otvorili na Aničke

Má vlastnú pekáreň a rozšírený sortiment farmárskych a bio výrobkov.

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.