Slovenské deti dostávajú mesačne 22€

Až 360 tried sa na jar zapojilo do Malej finančnej akadémie. Teraz Kozmix rozdáva vreckové, aby si deti vyskúšali, ako ho míňať.

Kto je vlastne Kozmix

Poznáte sa s Kozmixom? Pristál na Zemi už dávnejšie a v roku 2017 priniesol vďaka neziskovej organizácii EDULAB s finančnou podporou Tatra banky a technickou podporou Agemsoftu na základné školy projekt Malá finančná akadémia. Do akadémie sa zapojilo až 360 tried z celého Slovenska a viac ako 6 000 detí. V priebehu marca a apríla žiaci vymenili známky za svoju vlastnú triednu menu v hre Naše mesto a venovali sa rôznym aktivitám, ktoré slúžili na rozvoj ich finančnej gramotnosti. V druhej fáze projektu každá trieda dostala za úlohu postaviť vlastné mesto a naučiť sa, ako správne hospodáriť.

Okrem školských pomôcok a Malej finančnej akadémie má Kozmix svoj vlastný časopis a dokonca aj vlastnú detskú platobnú kartu. Deti od 6 rokov ju môžu získať k Detskému účtu v Tatra banke .

Vreckové od Kozmixa

Počas októbra prebiehal na internetovej stránke Tatra banky Veľký Kozmixov prieskum o vreckovom. Otázky boli zamerané na to, či deti vo veku od 6 do 14 rokov dostávajú vreckové a v akej výške. Do prieskumu sa zapojilo veľké množstvo rodičov a výsledky ukázali, že deti na Slovensku vreckové dostávajú a jeho priemerná výška je 22 €. Na základe výsledkov prieskumu sa Tatra banka rozhodla, že rodičom s vreckovým pomôže a ku každému novootvorenému Detskému účtu venuje Kozmix prvé vreckové vo výške 22 € ako darček. Zriadenie a využívanie Detského účtu je v Tatra banke bezplatné a k jeho založeniu stačí doložiť rodný list dieťaťa.

Zistiť viac o Detskom účte

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu