Ferrari, Lamborghini, Bentley... Čo všetko sa predá v bazároch?

Za štvrťstoročie sa v ponuke skupiny AAA AUTO objavili skutočné rarity

Nielen Škoda, Volkswagen, Ford, Hyundai a ďalšie obľúbené značky brázdia stredoeurópske cesty. Na vozidlá luxusné, málo známe značky či autá z limitovaných edícií v bežnej prevádzke človek ale narazí málokedy. O to menšiu šancu majú záujemcovia o ojazdené autá zohnať ich v bežných bazároch. Inak tomu však je v autocentrách skupiny AAA AUTO. V priebehu 25 rokov sa v ponuke predajcu pravidelne objavujú skutočné rarity, ktoré sú zákazníkom k dispozícii rovnako ako akékoľvek iné autá.

Keď sa v roku 1992 na trhu ojazdených áut objavilo prvé autocentrum AAA AUTO, asi nikto neočakával, že by sa niečím významne líšilo od ostatných, a to hlavne v ponuke áut. Predajcovia jazdeniek do tej doby ponúkali iba klasické značky a modely ako Škoda Favorit, Renault 19 alebo napríklad VAZ 2014 (Lada).V ponuke aktuálne najväčšieho predajcu ojazdených áut v strednej a východnej Európe sa takmer od samého začiatku objavovali aj nezvyčajné a na vtedajšiu dobu extrémne málo vídané vozidlá. Či už sa jednalo o upravené autá alebo vtedy ťažko dostupné či luxusné vozidlá, čím spoločnosť od prvopočiatkov dokázala vyhovieť čo najširšiemu okruhu zákazníkov. „Každý rok sa snažíme do našej ponuky pre zákazníkov pripraviť čo najväčšie množstvo nie tak často vídaných vozidiel. Chceme tým umožniť všetkým záujemcom získať aj raritné a ťažko dostupné autá, a to za prijateľné ceny,“ hovorí generálna riaditeľka skupiny AAA AUTO Karolína Topolová.

Určite si každý spomína na automobil Škoda Favorit, ktorých sa na našich cestách preháňali stovky tisíc. Rovnako tak dlhší variant Škoda Forman bolo vídať takmer všade. Málokto sa ale môže pochváliť, že videl, či dokonca vlastnil, MTX Roadster. Od roku 1991 do roku 1996 ho vyrábala firma Metalex a jeho podvozok, motor a predná časť vozidla pochádzali z Favorita. Prémiovo bolo vozidlo v Československu predstavené v októbri 1990 a vyrobilo sa ho iba 200 kusov. Skupina AAA AUTO toto vozidlo ponúkala v roku 2001 za približne 4 600 eur.

Na začiatku tisícročia sa v ponuke skupiny objavil ďalší unikát, a to superšportové, dvojmiestne dvojdverové vozidlo Lamborghini Diablo z roku 1992. V roku 2002 sa vozidlo predalo v prepočte za 88 000 eur.

O rok neskôr, v roku 2003, skupina ponúkala ďalší skvost, ktorým bola Tatra 613 z roku 1974. Táto reprezentatívna limuzína vyššej strednej triedy, vyrábaná automobilkou Tatra v rokoch 1974-1995 ako nástupca druhej generácie Tatry 603, si našla svojho majiteľa v prepočte za 9 500 eur. Dnes sa ich ceny vyšplhali oveľa vyššie.

Skupina AAA AUTO má záujem uspokojiť aj zákazníkov z radov fanúšikov elektromobilov. V roku 2015 predala vozidlo Tesla Model S, štvordverový, plne elektrický fastback sedan.. Prvý krát bol predstavený v roku 2009 na Motor Show vo Frankfurte ako prototyp. Kúpna cena bola v prepočte 135 900 eur.

V roku 2016 mali zákazníci možnosť odísť na ďalšej rarite, a to s vozidlom Ferrari 512 TR (Testarossa) z roku 1992 v prepočte za 172 000 eur. Názov Testarossa, ktorým sa exkluzívne vysokovýkonné vozidlá pre najbohatších záujemcov pomenovávali, bol použitý preto, že hlavy valcov sú lakované na červeno. Výroba prebiehala až do roka 1996 a zahŕňala aj modely 512 TR a 512 M. Skupina však ponúkala ešte jedno Ferrari, model 550 Maranello v prepočte za 107 000 eur, už v roku 1999.

V rovnakom roku si našiel svojho majiteľa aj ďalší elektromobil, vozidlo Fisker Karma. Jedná sa o osobný/športový sedan vyrábaný americkou spoločnosťou Fisker Automotive od roku 2008 vo Fínsku. Vozidlo navrhol majiteľ podniku Henrik Fisker, ktorý pred tým spolupracoval na vývoji áut ako BMW Z4 či Aston Martin DB9 Volante.

Z ďalších nezvyčajných vozidiel skupina za 25 rokov predala napríklad tieto:

• Porsche 911 Carrera z roku 1999 za 99 500 eur (predané 2001),

• Audi R8 z roku 2009 za 61 200 eur (predané 2016),

• Mercedes-Benz S600 L V12 z roku 2003 za 160 800 eur (predané 2005),

• Dodge Viper SRT-10 8.0L za 13 400 Kč (predané 2009),

• Mercedes-Benz GL 500 z rovnakého roku za 122 500 eur (predané 2013),

• Bentley Continental GTC V8 Cabrio z roku 2013 za 189 500 eur (predané 2014),

• Jaguar F-Type R z roku 2014 za 72 700 eur (predané 2015),

• Volvo XC90 T8 Hybrid z rovnakého roku za 83 400 eur (predané 2016),

• Aston Martin V8 Vantage z roku 2007 za 44 000 eur (predané 2016),

• Alpina B7 BiTurbo z roku 2011 za 34 400 eur (predané 2017).

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 703
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 528
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 15 861
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 734
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 002
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 793
  7. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 8 341
  8. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 513
SkryťVypnúť reklamu

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 2m

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 14 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

22 h
SkryťZatvoriť reklamu