Diabetici môžu získať 25-tisíc eur cez nový grantový program

Spolu 25-tisíc eur rozdelí diabetikom zdravotná poisťovňa Dôvera vďaka svojmu novému grantovému programu.

Finančne podporí projekty zamerané na prevenciu vzniku cukrovky a jej komplikácií alebo na zmiernenie následkov ochorenia, ale aj na motiváciu pacientov dodržiavať liečbu.

Záujemcovia môžu o podporu svojich projektov požiadať od 9. do 30. novembra 2017, pričom najvyššia suma, akú môžu získať, je 5-tisíc eur. Výzvu a ďalšie informácie, ako požiadať o podporu, nájdu na webovej stránke Nadácie pre deti Slovenska www.nds.sk.

Žiadať môžu organizácie i jednotlivci

Žiadateľmi môžu byť mimovládne organizácie, samosprávy, cirkevné inštitúcie, rozpočtové a príspevkové organizácie, zdravotnícke zariadenia a zdravotnícki pracovníci, ale aj individuálni žiadatelia, pokiaľ ich projekt pomôže minimálne piatim ľuďom.

Peniaze možno využiť aj na podporu komunít diabetikov a nákup materiálu či pomôcok, ktoré nie sú plne hradené z verejného zdravotného poistenia. "Pri komunikácii s lekármi, edukátormi i pacientmi samotnými sme zistili, že okrem toho, čo už robíme, existuje stále mnoho ďalších možností, ako ešte viac pomáhať diabetikom žiť lepší život s cukrovkou. Preto sme sa rozhodli časť z nášho rozpočtu vyčleniť práve na takéto projekty a to bez ohľadu na to, či budú zamerané na diabetikov 1. typu alebo 2. typu, prípadne na ženy s tehotenskou cukrovkou," uviedla Tamara Török, manažérka projektu.

Úžitok z projektu musí mať najmenej päť ľudí

Žiadateľ nemusí byť poistencom Dôvery, ani diabetikom a sám priamo nemusí mať z grantu úžitok. Musí mať však trvalé bydlisko na Slovensku a prostriedky z grantu musí takisto využiť v rámci Slovenska. Svoje projekty, o ktorých podporu sa uchádzajú, by žiadatelia mali nastaviť tak, aby sa začali realizovať najskôr vo februári 2018 a končili najneskôr v júli 2018.

Príspevok sa nebude dať využiť na pomoc konkrétnemu jednotlivcovi, pre takéto prípady má Dôvera grantový program Bojovníci za zdravie (www.bojovnicizazdravie.sk).

Nadštandard pre diabetikov

Grantový program DôveraPomáha diabetikom nadväzuje na program starostlivosti o chronicky chorých pacientov, ktorý zdravotná poisťovňa Dôvera spustila v roku 2015. Cieľom tohto programu je zlepšenie zdravotného stavu a celkovej kvality života pacientov s diabetom, čo sa po dvoch rokoch fungovania programu už aj začína ukazovať.

Viac informácii o grantovom programe i programe DôveraPomáha diabetikom je k dispozícii na stránke www.dovera.sk/cukrovka.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.