Skomplikujte život zlodejom

Ste v práci, na dovolenke alebo s priateľmi na káve. A rozmýšľate nad tým, či váš domov je v bezpečí? Vyhnite sa pocitu strachu a ochráňte svoj majetok pred neželaným hosťom výberom tých správnych dverí.

Pri výbere dverí by sme mali byť obozretní a nenechať sa zlákať nižšou cenou. Pretože dvere môžu byť buď lacné, alebo bezpečné.

Spoločnosť ADLO ponúka široký sortiment dverí, ktoré zahŕňajú nie len bezpečnosť, ale aj ochranu proti vlámaniu, protipožiarnosť, nezabúdajú na tepelno-izolačné vlastnosti a protihlukovú ochranu. Čo dokazujú priložením certifikátu, ktorý spĺňa tie najvyššie požiadavky na bezpečnosť. „Musia byť z kokovej konštrukcie, zosilňovaného rámu a mali by mať aj obojstranne oceľovú platňu. Dôležitá je aj tá samotná zárubňa zosilňovaná z vnútornej strany,“ vysvetlil Maroš Zajac, regionálny riaditeľ firmy ADLO pre Východné Slovensko.

V Michalovciach je podľa Zajaca najväčší záujem o bezpečnostné vchodové dvere do bytu, ale v poslednom období zaznamenávajú aj nárast o exteriérové termo dreve aj do rodinných domov.

Inteligencia v dverách

Od dverí človek očakáva v prvom rade, že budú chrániť jeho domov. Vedeli ste, že majú možnosť aj nonstop monitorovať, čo sa pred nimi deje? A tým odradia neželaného hosťa vlámať sa do vášho domu či bytu. Práve Smart Inteligentné bezpečnostné dvere dokážu snímať a nahrávať dianie, ktoré sa v ich blízkosti deje.

Základom sú štandardné bezpečnostné dvere. „Inteligentné dvere majú v sebe navyše zabudovanú elektroniku, ktorá sa dokáže prepnúť do sledovacieho režime. Pokiaľ by sa ktokoľvek z ľudí zastavil pred dverami a ostal tam nejaký čas stáť, inteligentné dvere ho zaregistrujú, odfotografujú a fotku zašlú na váš mobilný telefón ,“ povedal Jozef Adame, konateľ spoločnosti ADLO.

V takýchto dverách je zabudovaná SIM karta od mobilného operátora, ktorá posiela poplachové správy na určené telefónne čísla. Výhodou je, že sa majiteľ dokáže spojiť s návštevou, ktorú má pred dverami.

Majetok ochránia aj okná

Opatrní by sme mali byť nie len pri ochrane našich rodinných domov a bytov, ale aj chalúp a rekreačných chát. Kým zo začiatku zákazníci chceli iba bezpečnostné dvere, v súčasnosti požadujú aj zabezpečenie okien. „Orientujeme sa aj na zabezpečenie rekreačných domčekov, nie len bezpečnostnými vchodovými dverami, ale aj zabezpečením okien. Pokiaľ majú zákazníci osadené plastové okná dá sa nainštalovať uzamykací mechanizmus, čím sa okno stáva bezpečnostným,“ ozrejmil Zajac.

Rekreačné chaty a objekty majú z hľadiska vlámania do nich jednu nepríjemnú vlastnosť. A to, že po dlhú časť roka sú neobývané. Zlodeji to vedia a využívajú, najmä po skončení letného obdobia. Nikto ich pri tom neruší a majú dostatok času.

Ďalším lákadlom pre zlodejov sú aj pivnice, do ktorých sa dostávajú hádam najčastejšie a škody sa dokážu vyšplhať až na stovky eur. „Po bytoch je ďalší dopyt po zabezpečení pivničných priestorov. Ľudia v nich často majú uskladnené aj hodnotné veci. Naša firma ponúka produkt bezpečnostná bytová pivnica, ktorý sa robí na mieru,,“ vysvetlil Zajac.

Cena na úkor kvality

Pri výbere dverí sa veľakrát necháme ovplyvniť nízkou cenou. Napriek tomu by sme však nemali zabúdať na to, že bezpečnosť je prvoradá. Nenechajme sa oklamať pri nákupe cez internet, či kúpou cez mobilný kontakt na základe inzerátu. Ak aj vy nechcete kúpiť „mačku vo vreci“ dajte si tu námahu a navštívte kamennú predajňu, ktorá poskytuje bezpečnosť a aj záruku.

„Pokiaľ narazíme na predajcu, ktorý ponúka lacné dvere a zároveň tvrdí, že sú to bezpečné dvere, mali by sme byť opatrní. Stretávame sa s ľuďmi, ktorí majú toho veľa naštudované a prídu s presnou predstavou. Naopak veľa z nich chce počuť aj názor odborníka,“ spresnil Adame.

ADLO pôsobí na trhu už viac ako 27 rokov. Široký sortiment ponúkajú nie len na Slovensku, ale aj po celej Európe. Podľa Jozefa Adame dlhoročná spokojnosť zákazníkov je nie len o bezpečnostných dverách, ale aj o vyškolených zamestnancoch. „Neposkytujeme len kvalitné bezpečnostné dvere, ale aj záruku kvality výrobku, odbornosti predaja, poradenstva a montáže. Naši zamestnanci sú preto školení a vedia poradiť, odporučiť i zrealizovať požiadavky kupujúcich,“ uzavrel Adame.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu