Jeden nákup a všetko vybavené, alebo one stop shopping

Kaufland sleduje správanie zákazníkov a mení prevádzky. Viac nám povedal Ivan Chernev, riaditeľ oblasti centrálnych služieb.

Už nejaký čas sa vaše prevádzky prestavujú podľa nových štandardov. Čo je za zmenami a prečo teraz?

Vnímame, že naši zákazníci preferujú nielen čerstvosť, pohodlie a široký sortiment, ale aj možnosť rýchleho a efektívneho nákupu. Preto prinášame tzv. otvorený koncept. Zákazník sa tak po vstupe do predajne ocitá rovno v oddelení ovocia a zeleniny, za ktorým nasleduje pekáreň. Rozšírili sme uličky, znížili regály a odstránili stredovú regálovú stenu – pohyb v predajni je tak voľnejší.

Prečo sú súčasné regály nižšie?

Nižšia výška regálov 1,8m umožňuje väčší prehľad a zjednodušenú orientáciu. Sortiment sme po novom farebne a graficky odlíšili, aby zákazník vedel, kde akciový tovar hľadať. Dávame dôraz aj na regionálnych dodávateľov, ktorí majú špeciálne čelá regálov označené nadpisom „Z lásky k našim regiónom“.

Zákazník bol zvyknutý na drobné obchody, ktoré nachádzal u vás na prevádzke. Ako je to v súčasnosti?

Na každej predajni sa nachádzajú koncesionári, ktorí ponúkajú doplnkové služby. Každý z nás ocení, že môže všetko vybaviť na jednom mieste. Okrem toho by sme chceli, aby si zákazníci u nás nielen nakúpili, ale strávili aj prijemný čas pri káve či obede, preto sme zaviedli koncept „food court“.

Ako sú Vaše nové zmodernizované predajne priateľské k životnému prostrediu?

Na predajniach máme LED osvetlenie a chladiarenský nábytok je s dverami, ktoré zabezpečujú úsporu energii. Od roku 2013 používame systém rekuperácie, vďaka ktorej vyhrievame a chladíme predajňu cez výmenu tepla v procese chladiarenského zariadenia. Takto sa môžeme zriecť fossilných palív a prispievame k zníženiu produkcii CO2. V oddelení ovocia a zeleniny používame elektronické cenovky, čím šetríme papier. Do budúcna rozmýšľame nad viacerými projektmi.

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.

Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!

Nový projekt na Furči nerobí kompromisy medzi dostupnosťou a pokojným bývaním.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.