VW Tiguan Allspace: prvé sedemmiestne SUV od Volkswagnu

Z väčších rozmerov a dlhšieho rázvoru modelu Allspace ťaží celá posádka a aj batožinový priestor.

Tiguan Allspace

Aj keď portfólio Volkswagenu je mimoriadne široké a obsahuje modely a ich varianty z najrôznejších segmentov, sedemmiestne SUV tu chýbalo. Teraz sa však do cenníkov dostal model Tiguan s prívlastkom Allspace, ktorý sa zameriava práve na tento segment. Svojim zákazníkom ponúka dve možnosti: buď si ho objednajú v päťmiestnom vyhotovení a budú sa tešiť z obrovského kufra, alebo si dajú prednosť možnosti prevážať ďalších dvoch pasažierov a priplatia si za sedemmiestnu verziu.

Vynikajúca variabilita

Tiguan Allspace je v porovnaní s klasickým Tiguanom výrazne väčší. Jeho celková dĺžka narástla až o 225 mm a rázvor o 110 mm. Tieto milimetre navyše sa šikovným pomerom rozdelili medzi priestor na zadných sedadlách a priestor na batožinu. Allspace teda neponúka iba väčší kufor a dve sedadlá vhodné pre ľudí do 160 cm navyše. Je komfortnejší aj pre sediacich v druhom rade. Tí majú o 54 mm viac pozdĺžneho priestoru na kolená. Nezávisle od toho je však batožinový priestor modelu Tiguan Allspace obrovský. Päťmiestna verzia ponúka objem kufra od 760 po 1 920 litrov. Sedemmiestna verzia uvezie pri plnom obsadení 250 litrov, v päťmiestnej konfigurácii 700 litrov a 1 775 litrov so sklopeným druhým a tretím radom. Pre obe verzie je možné doobjednať si sklápanie predného spolujazdcovho sedadla smerom dopredu, čím vznikne ešte dlhšia plocha na dlhé predmety. Pri nakladaní auta teda môžete byť kreatívni, najmä ak vezmete do úvahy, že sedadlá v druhom rade sa dajú posúvať v rozmedzí 18 cm a ich opierky sa dajú nastavovať. Mimochodom, Tiguan Allspace je vďaka dlhšiemu rázvoru pocitovo o čosi pohodlnejší a pokojnejší na ceste. Ste zvedavý na to ako Tiguan Allspace jazdí, pozrite si náš test TU.

Dizajn neutrpel

Napriek väčším rozmerom nepôsobí Allspace ťažkopádne – skôr naopak. Dlhšia karoséria mu pristane a vďaka nahor stúpajúcej spodnej línii zadných okien dokonca vyzerá príjemne dynamicky. Vo vnútri sa dizajnovo zmenilo málo. Allspace je pre rodinu Tiguan nositeľom nových infotainment systémov. Doterajšie kontextové tlačidlá teda nahradila elegantná lesklá plocha s displejom a dotykovými tlačidlami. V prípade špičkového 9,2-palcového infotainment systému tu nenájdete žiadne rušivé elementy a obrazovku môžete ovládať gestami. Zvyšok je už dôverne známy Tiguan, spolu s jeho špičkovými bezpečnostnými systémami.

Zdravý životný štýl - dá sa v dnešnej dobe udržať?

Zdravý životný štýl, krásne telo, svieža pokožka, žiadne vrásky a pevné zdravie. Je možné docieliť to aj v súčasnom rýchlom svete?

Firmy, pri ktorých sa nemusíte obávať dvojakej kvality potravín

Značka nie je všetko. Rozhoduje chuť.

Klima efekt bez klimatizácie

Budovy utesňujeme stále viac a viac. Ale aké to má pre nás následky?

S novou optikou máte v Poprade rýchlosť a kvalitu zaručenú

Reč nie je o predajni s okuliarmi, ale technológii, s ktorou môžete naplno využívať všetky prednosti super rýchleho internetu.