Online analýza spotreby elektriny vám pomôže ušetriť

Máme pre vás zaujímavé tipy, ako dosiahnuť úsporu na elektrine.

Vedeli ste, že efektívnym využívaním domácich spotrebičov alebo nastavením správnej sadzby za elektrinu môžete ročne ušetriť aj niekoľko desiatok eur?

Ako dosiahnuť želanú úsporu na elektrine

Zníženie nákladov na elektrinu nie je ovplyvnené len samotnou cenovou ponukou dodávateľa energie, ale aj správaním sa odberateľa. Alternatívni dodávatelia energií komunikujú úsporu vďaka zľave alebo inej výhodnej cene komodity oproti cene tradičného dodávateľa. Komunikované zľavy však nemusia predstavovať úsporu pri ročnom vyúčtovaní spotreby energie.

„Dôležité je aj správne nastavenie sadzby, aby výška distribučných poplatkov nezvyšovala výslednú cenu energie, ktorú zákazník zaplatí. Svoju rolu zohráva aj správne nastavenie produktu. Výber dvojtarifného produktu poskytuje zákazníkovi možnosť optimalizovať svoju spotrebu pri správnom rozložení spotreby medzi nízku a vysokú tarifu. Tým môže výrazne ovplyvniť finálnu cenu za spotrebovanú energiu,“ hovorí Daniel Klúčovský, produktový manažér pre online služby v ZSE.

Výraznejšie úspory na celkovej spotrebe energie, a tým aj finančné úspory, sa dajú aj zlepšením energetickej efektívnosti v našich bytoch alebo domoch, zateplenie či výmena okien. Ich kombináciou je možné dosiahnuť relevantné zníženie spotreby a finančné úspory.

Prvým krokom k úspore je analýza spotreby elektriny

Ak chcete poznať najväčších žrútov elektriny vo vašej domácnosti, je načase urobiť si bezplatnú online analýzu spotreby. Stačí, ak ste zákazníkom ZSE a aktivujete si online účet na www.zse.sk, v rámci ktorého si môžete urobiť online analýzu vašej spotreby. „Pri analýze spotreby elektriny je potrebné zadať či bývate v byte alebo v dome, akú máte úžitkovú plochu, koľko máte členov v domácnosti, čím vykurujete a aké spotrebiče, technológie či osvetlenie využívate. Na základe zadaných parametrov vám aplikácia ihneď odporučí vhodnú sadzbu a poskytne množstvo tipov a rád, ako znížiť spotrebu v domácnosti a ušetriť desiatky až stovky eur ročne,“ dodáva Daniel Klúčovský zo ZSE. Okrem bezplatnej analýzy spotreby nájdete v online účte ZSE aj kompletné informácie o svojich odberných miestach, službách, platbách a faktúrach, ktoré môžete priamo v online účte aj uhradiť cez platobné brány. Navyše si priamo v online účte môžete zmeniť spôsob platby, výšku a deň splatnosti zálohových platieb či aktivovať si elektronickú faktúru.

Legendárna Transsibírska magistrála

19-dňové dobrodružstvo z Moskvy do Pekingu na slávnej železničnej trati.

Auto ako vianočný darček, rastie záujem o zánovné vozidlá

Najväčší dopyt je momentálne o autá kategórie SUV

Vianočný bázar chalaňov

Aj tento rok na Stavebnej fakulte STU prebiehala vianočná zbierka.

Vianočné mecheche 2017

Dňa 5.12.2017 sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnil ďalší ročník akcie s názvom Vianočné mecheche.