Samsung QLED TV sa rozobrali ako teplé rožky

Výmennú akciu Samsungu QLED TV za OLED využilo päť záujemcov v priebehu pár dní.

Pán Eugen z Košíc s novým Samsung QLED TV

Týždňovú kampaň značky Samsung, v ktorej ponúkal výmenu OLED televízorov za svoje QLED TV za 1 euro, a zároveň poukazoval na nevýhodu technológie OLED (vypaľovanie pixelov), okamžite využili piati záujemcovia. Nové QLED TV tak putovali od Gajár až po Košice. Podľa nezávislého testovania rtings.com sa objavujú znaky vypálených pixelov na OLED paneloch už po 2 týždňoch používania. Dôvodom je odlišná konštrukcia OLED a QLED technológie.

A prečo sa tak rýchlo rozhodli pre výmenu? Pána Eugena, 31-ročného inžiniera z Košíc, ponuka ihneď oslovila. „Keď som si prečítal viac o QLED TV, tak som bol rozhodnutý vymeniť môj televízor za QLED TV.“ Pána Štefana, živnostníka z Košíc, pre výmenu presvedčila kvalita obrazu, ktorú má QLED televízor a fakt, že pôvodná značka nemala takú kvalitu obrazu a občas sa mu aj zasekával obraz. „Televízor, ktorý som vlastnil, sa po roku pokazil a vyvolalo to vo mne nedôveru voči značke. Zhoršila sa aj kvalita obrazu, napríklad vypálené logo stanice,“ uvádza svoju skúsenosť s OLED televízorom pán Róbert, živnostník zo Žiliny, ktorý rovnako zareagoval na akciu.

U pána Richarda z Gajár zavážilo, že si chcel kúpiť nový X-box a nový QLED TV je pre to vhodnejší. A pán Pavol z Trnavy to povedal úplne priamo: „Pre výmenu som sa rozhodol preto, že technológia QLED TV je lepšia ako OLED TV. Myslím si, že OLED TV by mali vydržať dlhšie bez vypálených pixelov. Tento jav som už pozoroval na mojej OLED TV, a preto som chcel zmeniť televízor za typ, čo tento problém nemá.“

Väčšina z pánov obľubuje sledovanie filmov, dokumentov či spravodajských relácií a to najmä večer, čiže ako väčšina používateľov. Zároveň priznali, že diaľkové ovládanie Smart Remote, ktoré je súčasťou QLED TV, je veľmi šikovné a praktické. Taktiež sa zhodli, že dizajn QLED TV je pekný, moderný a jednoduchý.

Celé príbehy nájdete na www.samsung.sk

Naše finančné družstvo - príbeh Mojmíra Begána

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 8. vydanie.

Zastrašovanie od majiteľov hotela Danube nehoráznosťou!

Poslanec mesta M. Borguľa je pripravený platiť proti nim právnikov.

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.