Pivovar Šariš rozdal 16-tisíc eur na podporu regiónu.

Vieme, na čo sa použijú.

Grantový program Šariš ľuďom pozná víťazov! Ambíciu rozvíjať cestovný ruch a revitalizovať pamiatky a symboly Prešovského kraja prejavilo tento rok 20 záujemcov, ktorí poslali svoje projekty. Porota vybrala šesť z nich, ktoré si rozdelia 16-tisíc eur.

Pivovar Šariš pokračuje v tradícii grantového programu Šariš ľuďom. Jubilejný, 15. ročník, bol orientovaný na projekty neziskových organizácií, ktoré podporujú rozvoj cestovného ruchu a pomáhajú revitalizovať pamiatky, krásy alebo iné symboly šarišského regiónu.

Tento ročník je výnimočný aj vďaka zrušeniu limitov výšky finančnej podpory. „V rámci programu Šariš ľuďom sme sa tento rok rozhodli pre významnú zmenu pravidiel. Výška finančnej podpory tentoraz nebola limitovaná, čím sme chceli prispieť k väčšiemu pozitívnemu dopadu na región,“ vysvetľuje Ján Čerkala, manažér závodu, Pivovar Šariš.

Medzi víťazné zoskupenia sa začlenili Združenie turizmu Levoča, OZ Rákociho cesta, OZ Peťa kašineho, OZ Hradba Šariš, OZ Prešovská gotika a nezisková organizácia Cyprian.

Z celkovej sumy 16-tisíc eur bude 1500 eur určených na spojenie regiónov Spiš – Šariš turistickou trasou, 2440 eur poputuje na podporu Prešovského hradného maratónu, 800 eur poslúži na dobudovanie náučno-poznávacieho Brezovského turistického chodníka. Obnova hradu Šariš, konkrétne bašty č. 6 – Alžbetka bude podporená sumou 5500 eur, suma 3800 eur zase pomôže pri obstaraní píšťal registra pre rekonštrukciu Svätomikulášskeho organa a na podporu Kláštorného dňa je naplánovaných 1960 eur.

„Sme radi, že záujem o finančnú podporu z grantového programu Šariš ľuďom stále pretrváva. Ako jeden z kľúčových zamestnávateľov, totiž cítime zodpovednosť nielen za našich zamestnancov, ale aj za ľudí v regióne. Chceme byť dobrý sused a radi podporujeme projekty, ktoré sú na prospech nás všetkých,“ zhodnotil Ján Čerkala.

O príspevok sa mohli uchádzať slovenské mimovládne subjekty registrované ministerstvom vnútra. Každý zo žiadateľov mohol z celkovej sumy 16-tisíc eur získať pomerne veľkú čiastku, výhradne na jeden svoj projekt.

Od začiatku grantového programu v roku 2004 spoločnosť darovala takmer 300-tisíc eur na celkovo 146 projektov. Prvých desať rokov ešte pod hlavičkou Občianska voľba, neskôr už pod názvom Šariš ľuďom.

Projekty, ktoré získali grantový príspevok, vybrala transparentne komisia programu Šariš ľuďom zložená zo zástupcov pivovaru Šariš, členov správnej rady Komunitnej nadácie Veľký Šariš a miestnych odborníkov pre regionálny rozvoj.

Vynovená OMV v Košiciach ponúka príjemnú atmosféru i nové služby

Čerpačka na Moldavskej uspokojí aj náročných motoristov.

Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť

Pre každé ušetrené euro vo firme určite nájdete využitie, či už na bežný chod, alebo rast.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.