Hypotéka pre mladých už len do konca roka

Plánujete vlastné bývanie a chceli by ste využiť štátny príspevok pre mladých? Poponáhľajte sa.

Štátny príspevok pre mladých (ŠPM), ako ho poznáme, môžete získať už len do konca roka. Tento termín však platí pre podpis úverovej zmluvy. Preto vám zostáva oveľa menej času, ako sa na prvý pohľad zdá. Napríklad v Tatra banke je potrebné podpísať žiadosť o hypotéku do 15. decembra. Inak vám príspevok nebude možné priznať a od nového roka si budete môcť uplatniť už len výhodu formou daňového bonusu.

Pár tipov, prečo s hypotékou nečakať:

• Štátny príspevok pre mladých si uplatňujete mesačne, po novom budete o daňový bonus žiadať 1x ročne pri podaní daňového priznania alebo ročného zúčtovania preddavkov na daň.
  • Daňový bonus je obmedzený sumou 400 € ročne
  • V prípade štátneho príspevku pre mladých všetko za vás vybaví banka. O vyplatenie daňového bonusu budete musieť žiadať na základe vyčíslenia zaplatených úrokov poskytnutého bankou každý rok sami alebo prostredníctvom zamestnávateľa.
  • Od nového roka zaniká pre nové úvery aj možnosť odkladu splátok istiny až na 60 mesiacov a možnosť mimoriadnej splátky istiny bez poplatku počas prvých 5 rokov
  • S ukončením poskytovania ŠPM sa spájajú viaceré výhody, ktoré banky svojim klientom poskytujú. Napríklad úver bez poplatkov, preplatenie kolkov na katastri a podobne.
  • Ak chcete mať istotu, či je pre vás štátny príspevok pre mladých najvýhodnejším riešením a koľko vďaka nemu ušetríte, určite sa zastavte v pobočke banky a nechajte si ponuky prepočítať.

Legendárna Transsibírska magistrála

19-dňové dobrodružstvo z Moskvy do Pekingu na slávnej železničnej trati.

Auto ako vianočný darček, rastie záujem o zánovné vozidlá

Najväčší dopyt je momentálne o autá kategórie SUV

Vianočný bázar chalaňov

Aj tento rok na Stavebnej fakulte STU prebiehala vianočná zbierka.

Vianočné mecheche 2017

Dňa 5.12.2017 sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnil ďalší ročník akcie s názvom Vianočné mecheche.