Hypotéka pre mladých už len do konca roka

Plánujete vlastné bývanie a chceli by ste využiť štátny príspevok pre mladých? Poponáhľajte sa.

Štátny príspevok pre mladých (ŠPM), ako ho poznáme, môžete získať už len do konca roka. Tento termín však platí pre podpis úverovej zmluvy. Preto vám zostáva oveľa menej času, ako sa na prvý pohľad zdá. Napríklad v Tatra banke je potrebné podpísať žiadosť o hypotéku do 15. decembra. Inak vám príspevok nebude možné priznať a od nového roka si budete môcť uplatniť už len výhodu formou daňového bonusu.

Pár tipov, prečo s hypotékou nečakať:

• Štátny príspevok pre mladých si uplatňujete mesačne, po novom budete o daňový bonus žiadať 1x ročne pri podaní daňového priznania alebo ročného zúčtovania preddavkov na daň.
  • Daňový bonus je obmedzený sumou 400 € ročne
  • V prípade štátneho príspevku pre mladých všetko za vás vybaví banka. O vyplatenie daňového bonusu budete musieť žiadať na základe vyčíslenia zaplatených úrokov poskytnutého bankou každý rok sami alebo prostredníctvom zamestnávateľa.
  • Od nového roka zaniká pre nové úvery aj možnosť odkladu splátok istiny až na 60 mesiacov a možnosť mimoriadnej splátky istiny bez poplatku počas prvých 5 rokov
  • S ukončením poskytovania ŠPM sa spájajú viaceré výhody, ktoré banky svojim klientom poskytujú. Napríklad úver bez poplatkov, preplatenie kolkov na katastri a podobne.
  • Ak chcete mať istotu, či je pre vás štátny príspevok pre mladých najvýhodnejším riešením a koľko vďaka nemu ušetríte, určite sa zastavte v pobočke banky a nechajte si ponuky prepočítať.

Dva rekordy na druhý pokus

Druhé narodeniny PSK Arény sa budú niesť v znamení pokusu o slovenský rekord.

Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov

Úlohou mestskej polície nemá byť kontrolovať parkovné v prospech súkromnej firmy, ale dohliadať na bezpečnosť v meste.

Objednali ste sa už u zubára? Preventívne ...

Kedy ideme k stomatológovi? Keď už musíme. Bolesť je stále jediným dôvodom, kedy sa odhodláme sadnúť si do zubárskeho kresla.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.