Čo ponúka legendárna Mototechna v súčasnosti?

Mototechna tento rok predala už vyše 1 700 zánovných áut

Za prvých jedenásť mesiacov tohto roka značka zánovných automobilov Mototechna predala už viac ako 1 700 vozidiel. Predaje medziročne vzrástli o 14 %. Výrazne stúpol záujem o SUV, ktorých sa oproti vlaňajšku predalo o 40 % viac. Mototechna, ktorá bola znova uvedená na trh v roku 2012, v súčasnej dobe ponúka takmer 350 áut až 25 značiek. Na rozdiel od dlhých čakacích dôb na nové vozidlá, ktoré môžu byť dlhšie ako rok, sú takmer nové vozidlá z Mototechny k dispozícii ihneď.

„Predaje Mototechny sú podľa našich analýz ťahané predajmi nových áut, ktoré významne rástli aj v novembri, a to aj napriek tomu, že sa blíži záver hlavnej sezóny. Preto očakávame stabilný záujem o zánovné vozidlá až do konca roka. Dôležitým faktorom sú aj daňové optimalizácie, ktoré vždy v decembri odbyt vozidiel z Mototechny podporujú, nakoľko medzi zákazníkmi je okrem súkromných osôb tiež veľký podiel podnikateľov a firiem,“ hovorí riaditeľ značky Mototechna Stanislav Gálik.

Tisícsedemsto predaných áut od januára do novembra oproti rovnakému obdobiu minulého roka znamená, že odbyt zánovných áut z Mototechny vzrástol o 14 %. Štvrtina z nich mala naftový motor a 75 % benzínový. Oproti minulému roku sa podiel benzínových vozidiel zvýšil o 7 percentných bodov. Najväčší nárast predajov zaznamenali vozidlá značky Škoda, ktorých počet sa zvýšil o 16 %. Vozidlá Škoda tiež obsadili prvé dve priečky v TOP 10 najpredávanejších modeloch, pričom najúspešnejšia bola Škoda Fabia. Z hľadiska typu karosérií zaznamenali najväčší nárast vozidlá SUV (+40 %) a combi (+31 %).

TOP 10 najpredávanejších modelov zánovných vozidiel značky Mototechna od januára do novembra 2017

1.

Škoda Fabia

2.

Škoda Rapid (vr. Spaceback)

3.

Kia Ceed

4.

Dacia Duster

5.

Kia Sportage

6.

Peugeot 208

7.

Opel Astra

8.

Dacia Sandero

9.

Renault Clio

10.

Hyundai i30

Už viac ako 36 čerpacích staníc OMV je v novom šate

Motoristi si vychutnajú príjemnú atmosféru aj nové služby.

Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť

Pre každé ušetrené euro vo firme určite nájdete využitie, či už na bežný chod, alebo rast.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.