Pondelok, 6. apríl, 2020 | Meniny má Irena

Zamestnanci a študenti EU v BA darovali radosť a vyčarili úsmev

EU v Bratislave v spolupráci s OZ Úsmev ako dar odovzdala 12. decembra 2017 darčeky detskému domovu Nádej v Bernolákove.

Zamestnanci a študenti EU v Bratislave darovali radosť a vyčarili úsmevZamestnanci a študenti EU v Bratislave darovali radosť a vyčarili úsmev (Zdroj: Ekonomická univerzita v Bratislave)

Ekonomická univerzita v Bratislave v spolupráci s občianskym združením Úsmev ako dar odovzdala 12. decembra 2017 vyzbierané sladkosti, knihy, školské potreby a stolové hry detskému domovu Nádej v Bernolákove. Tento detský domov má v bratislavskom regióne dlhoročnú tradíciu. V roku 1929 ho založila, pôvodne ako sirotinec, dcéra prvého prezidenta ČSR T. G. Masaryka, Alica Masaryková.

Zbierku spoločne odovzdali Ferdinand DAŇO (rektor EU v Bratislave), Peter DRÁBIK (prodekan pre public relations Obchodnej fakulty EU v Bratislave), Miroslav HORŇÁK (poverený vedením Centra komunikácie a vzťahov s verejnosťou), Jakub ŠEVČÍK (prezident Študentského parlamentu EU v Bratislave), Jozef MIKLOŠKO (predseda občianskeho združenia Úsmev ako dar) a Kristína MÓRIOVÁ (koordinátorka projektov v OZ Úsmev ako dar a zároveň študentka Fakulty medzinárodných vzťahov EU v Bratislave).

Na začiatok sa deťom prihovoril rektor EU v Bratislave Ferdinand DAŇO, ktorý im tieto darčeky odovzdal v mene všetkých študentov a zamestnancov univerzity a zaprial im krásne Vianoce. „Vidieť rozžiarené oči a veľa úsmevu na tvárach detí, počuť detský krik a jasot, je neopísateľné,“ povedal rektor Ferdinand DAŇO.

Rovnaký názor zdieľala aj riaditeľka detského domova Nádej Timea SELNEKOVIČOVÁ, ktorá v mene detského domova poďakovala všetkým študentom a zamestnancom EU v Bratislave, za krásne darčeky pre deti, aj vďaka ktorým budú pre nich tieto Vianoce ešte krajšie.

Zbierka prebiehala v období od 30. októbra do 8. decembra 2017. Autorom tejto myšlienky je Centrum komunikácie a vzťahov s verejnosťou EU v Bratislave, ktoré celú túto zbierku zabezpečovalo. „Nečakali sme, že táto akcia vyvolá medzi zamestnancami a študentmi také nadšenie a ohlas, s akým prinášali darčeky do zbierky. Chceli sme urobiť deťom krajšie Vianoce a môžeme s určitosťou povedať, že sa nám to spoločne na univerzite podarilo“, vyslovil Miroslav HORŇÁK, poverený vedením CKaVV.

Všetkým študentom a zamestnancom Ekonomickej univerzity v Bratislave, ktorí sa zapojili do tejto zbierky deti spoločne zakričali „ďakujeme“. EU v Bratislave taktiež ďakuje svojim študentom a zamestnancom za ich príspevky do tejto zbierky.

Sú vaše deti teraz viac na nete?Zoberte ich na www.detinanete.sk

Je to tak, momentálne sa podstatná časť bežných aktivít detí presunula do online prostredia.

Pri kúpe klimatizácie sa oplatí poznať aj druhý názor

Ak ste si už nechali vypracovať jednu ponuku, využite možnosť získať aj druhý názor od odborníkov. Jednoducho, online a zadarmo.

V centre Košíc vyrastá eco-friendly biznis centrum

Splachuje sa podzemnou vodou, vzduch filtrujú a merajú jeho kvalitu.