Pripravení na vianočnú sezónu

GLS investuje do európskej siete

• Nové prekládkové strediská a depá
  • Rozšírenie lokalít
  • Investícia viac než 100 miliónov eur

Amsterdam, 23.november 2017. Skupina GLS za posledných 12 mesiacov investovala viac než 100 miliónov eur do rozvoja svojej európskej siete. S výrazne zvýšenou kapacitou je zásielková spoločnosť dobre pripravená na hlavnú sezónu.

"Náš európsky systém je založený na silných národných sieťach, ktorých výhodou je vynikajúca blízkosť k zákazníkovi a ich vzájomné prepojenie," povedal Rico Back, výkonný riaditeľ Skupiny GLS. "Aby sme mohli ponúknuť našu vysokú kvalitu taktiež v hlavných sezónach, neustále v Európe investujeme."

Do výstavby nových objektov, rozšírenia alebo modernizácie lokalít bolo investovaných vyše 100 miliónov eur. GLS vybudovala nové medzinárodné prekládkové stredisko na Slovensku (Budča). V regióne GLS Východná Európa sme otvorili sedem nových dep - v Rumunsku (Tulcea a Târgu Jiu), v Slovinsku (Slovenska Bistrica), v Českej republike (Klatovy a Šumperk) a v Maďarsku (Kazincbarcika a Budapešť). Do prevádzky boli uvedené nové moderné objekty spoločnosti GLS Germany (Offenburg), GLS Austria (Rankweil) a GLS Poland (Radom).

Hlavné investície taktiež zahŕňajú komplexné rozšírenie diep, napríklad Habay (Belgicko), Taastrup pri Kodani (Dánsko), Donaueschingen (Nemecko), Rotterdam (Holandsko) a Bydgoszcz (Poľsko). V meste Neuenstein, Nemecko, bolo rozšírené prekládkové stredisko expresných zásielok dcérskej spoločnosti DER KURIER. V Taliansku sa tri depá GLS presťahovali do väčších objektov (Pesaro, La Spezia, Imperia).

Tieto opatrenia umožnili GLS včas zvýšiť kapacitu pre jesenné a vianočné obdobie. V posledných rokoch bol počet zásielok prepravených každý deň od októbra približne o 30 percent väčší než ročný priemer. V niektorých krajinách sa pred vianočným obdobím toto množstvo dokonca zdvojnásobilo. V tomto roku sa počas tejto sezóny očakáva dokonca ešte väčší nárast.

Skupina GLS

GLS, General Logistics Systems B.V. (s hlavným sídlom v Amsterdame) vykonáva spoľahlivé, vysokokvalitné zásielkové služby doplnené o logistické a expresné služby pre viac než 270 000 zákazníkov. "Líder v kvalite v oblasti európskej zásielkovej logistiky" je hlavným princípom GLS, pričom udržateľnosť je jednou zo základných hodnôt. Prostredníctvom vlastných a partnerských spoločností Skupina GLS poskytuje služby v 41 európskych štátoch a v 7 štátoch v USA a celosvetovo pôsobí na základe zmluvných dohôd. GLS má k dispozícii viac než 70 hlavných a regionálnych prekládkových stredísk a viac než 1000 dep. So svojou pozemnou sieťou je GLS jedným z vedúcich poskytovateľov zásielkových služieb v Európe. GLS zamestnáva 17 000 zamestnancov a denne je na cestách pre GLS približne 26 000 vozidiel. Za finančný rok 2016/17 mala GLS príjem 2,5 miliardy eur a prepravila 508 miliónov zásielok.

Viac informácií: gls-group.eu

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.

Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!

V Čerešne living pribudli nové byty so zvýhodnenou cenou pre prvých 15 záujemcov. Leto v Dúbravke bude teraz ešte sladšie.

Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí

Koľko minuli účastníci na našom najväčšom festivale?