Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

(Zdroj: Marek Hajkovský)

Majestátne štíty, čerstvý vzduch, množstvo prírodných krás, pôvabných plies či malebných zákutí. Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry. Drsné, nežné i tajomné. Majú neopakovateľnú atmosféru, skrývajú v sebe láskavé objatie, útočisko i pritvrdé tajomstvá. Objavte ich bohatstvo spolu s nami kúsok po kúsku.

Namiešajte si kokteil nevšedných zážitkov a spoznajte krásu tatranskej prírody. Vyvezte sa pohodlne lanovkou zo Starého Smokovca na Hrebienok. Navštívte Tatranský ľadový dóm, ktorý je tento rok inšpirovaný rímskokatolíckou bazilikou v Barcelone – Sagrada Familia. Hrebienok v roku 2008 navštívila anglická panovníčka Aležbeta II. pre ktorú to bola podľa britských médií historicky prvá návšteva vôbec v akomkoľvek horskom stredisku na svete. Dostaňte sa k stavbe z neuveriteľných 1440 ľadových blokov a viac ako 190 ton ľadu pohodlne a bez čakania v rade. S vernostným systémom GOPASS, ktorý vám umožní nakupovať online, získate najvýhodnejšie lístky z pohodlia domova, či po ceste k tatranským zážitkom.

Načítavam video...

Aj pre náročných lyžiarov

Lyžovačka s GOPASSOM znamená aj počítať odlyžované kilometre, ktoré si môžete pozrieť priamo v aplikácii. Ukáže vám výškograf lyžiarskeho výkonu a ak naplníte svoj Ski Challenge level získavate nálepku na helmu, môžete vyhrať skipasy, či odmeniť sa v reštauráciách. Zalyžovať si tak môžete aj z najvyššie položenej a najstrmšej zjazdovky z Lomnického Sedla. Z výšky 2 190 m n.m. si užijete spolu 5,5 km dlhú trať až do Tatranskej Lomnice. Spustenie najdlhšej tatranskej zjazdovky s celkovým prevýšením 1 300 m a priemerným sklonom zjazdovky v Lomnickom sedle 46,91%, závisí od poveternostných podmienok, pretože sa tu nachádza výlučne prírodný sneh. Navyše, s GOPASSOM môžete lyžovať aj v najväčšom lyžiarskom stredisku v Českej republike, v skiareáli Špindlerův Mlýn a v poľskom lyžiarskom stredisku Szczyrk, v ktorom sú od tejto lyžiarskej sezóny pripravené 3 nové lanovky, nová modrá zjazdovka pre rodiny s deťmi ako aj rozšírenie kapacít zasnežovania.

Pre rodiny s deťmi aj pokročilých

Ak ste zástancom ľahkých a stredne ťažkých zjazdových tratí, vyberte sa na Štrbské pleso, ktoré s obľubou využívajú rodiny s deťmi a pokročilí lyžiari. Zmes toho najlepšieho mixu tratí predstavuje lyžiarske stredisko Jasná, ktoré je určené nielen lyžiarskym expertom, ale i začiatočníkom. Ponúka 50 km zjazdoviek rôznych obťažností a milovníci divokej jazdy sa zabavia v mnohých freeridových zónach a v DCsnow parku. Svetová lyžovačka plná neopakovateľných zážitkov ponúka na oboch stranách Chopku moderné lanovky a v stredisku zažijete i bohatú nádielku eventov. Či už ste vášnivý lyžiar, alebo tomuto športu na chuť len prichádzate, nečakajte pri pokladniach.

Tohtoročná novinka v podobe samoobslužných pokladní GOPASS pointov umožní pohodlný nákup skipasu online viac dní dopredu alebo priamo na mieste v samoobslužnej pokladni GOPASS Point. S kúpou najlacnejšieho skipasu vám pomôže vyškolený personál. Potrebné je mať pri sebe platnú GOPASS kartu resp. sa na mieste zaregistrovať a zaplatiť bezhotovostne (bankomatovou kartou). V prípade, že svoju GOPASS kartu ešte nemáte, môžete si ju po registrácii na počkanie zriadiť priamo v samoobslužnej pokladni.

Na ceste za tatranskými zážitkami

Večerať pod hviezdami na Skalnatom Plese, zalyžovať si na prázdnych zjazdovkách pred oficiálnym spustením lanoviek, či objaviť 75 tajomstiev lanovky. Aj tieto zážitky môžete venovať ako darček. Už túto zimu si na svoje konto môžete kúpiť kredit a využiť ho pri platbách nielen pre seba, ale aj pre iných. Kredit môžete niekomu venovať alebo poslať formou darčekovej poukážky. Vašim blízkym takto darujete lístok na Lomnický štít, Tatranskú večeru zážitkov, či skipas. Prostredníctvom karty môžete nakupovať v e-shope aj oblečenie či športové doplnky.

Za každý nákup sa vám pritom pripočítavajú body, ktoré premeníte na konkrétne odmeny. Po dobrej lyžovačke využite GOPASS ako vstupenku do zábavných parkov. Stačí sa zaregistrovať cez www.gopass.sk a užívať si členstvo vernostného klubu s množstvom zliav, odmien a výhod.

Načítavam video...

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie

Chladné jesenné dni a hrozba infekcie nás zaháňajú dovnútra, kde by malo byť teplo a bezpečne.

Bezbariérové vozidlo

Bezbariérové vozidlo je ideálnym riešením pre rodiny, taxislužby, rôzne združenia, ktoré potrebujú prevážať vozičkára.

Bezbariérové vozidlo – Citroën Berlingo

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Ilustračná vizualizácia.