Predohra. Prečo sa ženy bez nej nezaobídu?

Pre mnohých mužov je predohra strata času. Prečo je pre ženy taká dôležitá? Často je to rozdiel medzi dobrým a fantastickým sexom.

predohra(Zdroj: Zerex)

Nech už si to vysvetlíme ako “hranie pred” alebo “predhrievanie”, obe možnosti sú správne. Kľúčom k dokonalému uspokojeniu ženy je predohra.

Predohra je kľúč k dokonalosti

Ako sme už načrtli v úvode, mužskej populácii netreba tak veľa a prípravu na sex zvládnu behom pár minút (niekedy sekúnd). U žien je tento proces zložitejší, pretože vzrušenie prichádza postupne. Aby boli pripravené dosiahnuť orgazmus, potrebujú byť objímané, bozkávané, pritúlené. K sexu totiž patrí vo veľkej miere uspokojenie emocionálnej stránky.

Úraduje u mužov strach z predčasného vyvrcholenia?

Jeden z dôvodov, prečo sa muži predohre vyhýbajú, je strašiak s menom predčasná ejakulácia. Slovo predčasná ju dokonale vystihuje - príde príliš skoro. Nie je to záležitosť, ktorá postihuje len mladých neskúsených mužov.

Uznávaný odborník v oblasti sexuológie MUDr. Václav Urbánek, CSc. v týchto prípadoch radí: “Najzákladnejšou podmienkou či predpokladom ku zlepšeniu stavu je zabezpečenie pravidelnosti i dostatočnej častosti pohlavných stykov. Je vhodné uskutočňovať ich niekoľkokrát týždenne.” Pravidelnosť stykov teda poslúži aj ako cvičenie, kedy muž dokáže “trénovať” svoju výdrž.

Extra tip

Ak sa chcete vyhnúť zbytočnému stresu z predčasného vyvrcholenia, môžete sa poistiť tabletkami na predĺženie sexuálnej výdrže. Vyskúšajte doplnky výživy na prírodnej báze – napríklad Zerex Extralong s obsahom „zelenej Viagry“, Kotvičníka zemného, ktorý stimuluje libido, sexuálnu kondíciu a prispieva k predĺženiu pohlavného styku.

Ako urobiť z predohry príjemnú záležitosť bez obáv z predčasnej ejakulácie?

Tantra

Páry, ktoré venujú pozornosť predohre a vedome oddiaľujú orgazmus, dokážu dlhšiu dobu “ťažiť” zo svojho potešenia. Zoznámte sa s tantrickým sexom a jeho technikami, ktoré vám tento zážitok umožnia. Podstatou je dopriať si čas, vytvoriť si príjemné prostredie a vzájomne sa stimulovať “tesne pred vrchol”. Stimuláciu opakovať toľko ráz, koľko je možné. Skúsení “tantristi” to dokážu robiť aj celé hodiny.

Aromatická masáž

Možno vás to ani nenapadlo, páni, ale masáž aromatickým olejom môže byť tiež dokonalou predohrou. Rozohrejte partnerku masážou, ktorá začne po celej dĺžke nôh od stehien po členky. Neskôr sa zamerajte na chodidlá, nevynechajte jediné miesto, venujte osobitnú pozornosť prstom a miestam pomedzi ne.

Cvičenie panvového dna pre oboch

Kegelove cviky sú taktiež riešením na predčasnú ejakuláciu, ale výborne poslúžia obom pohlaviam. Kým ženám zabezpečia lepšie prekrvenie pohlavných orgánov a rýchlejšie dosiahnutie orgazmu, u mužov dosiahnu presný opak vo forme väčšej výdrže pri styku. Podstatou je sťahovanie a uvoľňovanie svalov panvového dna.

Aby sme mohli konštatovať, že sex bol úžasný, fantastický (nie len dobrý alebo priemerný), zaraďte predohru do svojho sexuálneho repertoáru. Na príjemné účinky tejto zmeny sa určite nebudete sťažovať.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.