Zaujíma vás farmárčenie?

SPU v Nitre oslovuje novú generáciu ľudí, ktorí sa chcú venovať chovu zvierat a pestovaniu plodín na rodinných farmách

Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre kladie dôraz aj na ekológiu a ekologické poľnohospodárstvo

Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre oslovuje novú generáciu ľudí, ktorí sa chcú venovať chovu zvierat a pestovaniu poľnohospodárskych plodín na svojich alebo rodinných farmách.

Najmladším študijným programom na Fakulte agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre je farmárstvo. Počas trojročného bakalárskeho štúdia získa študent potrebné vedomosti o chove jednotlivých druhov hospodárskych zvierat, ako aj základy hospodárenia na pôde na základe vedeckých poznatkov. V súčasnej ekonomickej situácii nie je možné dosiahnuť úspech bez dostatočných vedomostí v odbore, ktoré umožňujú včas a odborne sa rozhodnúť. Absolvent programu má schopnosti založiť, organizovať a riadiť chov vlastnej farmy ako samostatne hospodáriaci roľník, ale takisto môže byť schopným manažérom rastlinnej a živočíšnej výroby v akomkoľvek poľnohospodárskom podniku.

Študijný program udržateľné poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka, ktorý sa rovnako vyučuje na Fakulte agrobiológie a potravinových zdrojov na prvom (bakalárskom) aj druhom (inžinierskom) stupni štúdia, je šitý na mieru pre záujemcov, ktorí chcú pôsobiť buď ako samostatne hospodáriaci subjekt na pôde, v súkromnom agro-potravinárskom sektore, alebo v štátnej službe či verejných inštitúciách. Absolventi pôsobia v Stálom zastúpení SR pri EÚ, poľnohospodárskych a potravinárskych podnikoch, vo výchove a vzdelávaní, výskume ba aj ako starostovia obcí. Predmety študijného programu sú zamerané na všetky piliere udržateľnosti: environmentálny, ekonomický a sociálny, v kontexte rozvoja celého vidieka. Okrem predmetov zameraných na udržateľnú produkciu rastlinných a živočíšnych zdrojov a zodpovedajúcich technológií sa kladie dôraz na multifunkčné aspekty poľnohospodárstva, ako sú vidiecky turizmus, bezpečnosť a hygiena potravín, ekológia a ekologické poľnohospodárstvo. Ako jediný študijný program na fakulte, poskytuje absolventom poznatky z oblasti spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ, čerpania eurofondov, uplatňovania opatrení zameraných na zmierňovanie zmien klímy, produkcie skleníkových plynov a vplyvu kvality potravín na zdravie.

Nové komorné bývanie v Karlovke? Karlove

Nový obytný dom Karlove na Hudecovej ulici ponúkne unikátne bývanie v stabilizovanej časti Karlovej Vsi.

Spoznáte týchto 11 filmov, v ktorých sa objavil McDonald’s?

Niektoré su notoricky známe a niektoré vám dajú zabrať.

Nepýtajte od lekára antibiotiká pri chrípke či nádche

Takmer milión balení antibiotík "pojedli" vlani Slováci pri ochoreniach, na ktoré tieto lieky nezaberajú.

Príbeh tradičného družstva - príbeh Alojza Kračinovského

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 4. vydanie.