Máte radi prírodu, zvieratá, rastliny? Zaujímate sa o výživu?

Vyberte si Fakultu agrobiológie a potravinových zdrojov! Pre návštevníkov a zvedavcov budú jej brány otvorené 2. a 16. februára.

FAPZ ponúka akreditované študijné programy na všetkých stupňoch štúdia, rozšírené o možnosti štúdia v zahraničí.

Na Fakulte agrobiológie a potravinových zdrojov Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre sa 2. a 16. februára uskutoční Deň otvorených dverí. Záujemcovia a uchádzači o štúdium na tejto prestížnej fakulte, ktorá patrí k najstarším na SPU v Nitre, budú mať príležitosť stretnúť sa s jej pedagógmi a študentmi. Čakáme vás od 9.00 do 11.00 h v posluchárni A-01, SPU v Nitre, Tr. Andreja Hlinku 2.

Zároveň vás pozývame do fakultného stánku v rámci výstavy Kam na vysokú 2018, ktorá sa bude konať v šiestich krajských mestách: Trnava: 30.1.2018 - Mestská športová hala (Rybníková 15), Nitra: 31.1.2018 – Park kultúry a oddychu (J. Kráľa 4), Žilina: 1.2.2018 - Hotel Slovakia (Námestie Ľudovíta Štúra 2), Banská Bystrica: 6.2.2018 - Gymnázium Andreja Sládkoviča (Komenského 18), Prešov: 7.2.2018 – Spojená škola (Ľ. Podjavorinskej 22), Košice: 8.2.2018 - Congress hotel Centrum Košice (Južná trieda 2/A).

Priamo od pedagógov a študentov získate informácie o študijných programoch, ktoré fakulta ponúka, o možnostiach štúdia v zahraničí, študentskom živote na fakulte, možnostiach ubytovania, ale aj o tom, aké je uplatnenie našich absolventov v praxi.

Prečo študovať na Fakulte agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre?

• Poľnohospodárstvo a výroba kvalitných domácich potravín má veľkú budúcnosť a potenciál.
  • FAPZ ponúka široké spektrum akreditovaných študijných programov na všetkých stupňoch štúdia, rozšírené možnosti štúdia v zahraničí, uznávanie štúdia a diplomov v zahraničí.
  • V dennej forme štúdia uplatňuje flexibilný (kreditný) systém štúdia.
  • Vzdelávanie je prepojené na prax doma i v zahraničí (exkurzie, stáže, výberové prednášky významných odborníkov). V rámci Vysokoškolského poľnohospodárskeho podniku majú študenti možnosť získavať praktické skúsenosti rozširujúce teoretické poznatky.
  • Uchádzači o štúdium na FAPZ budú prijatí bez prijímacích skúšok.
  • Študenti majú možnosť tvorby vlastného učebného plánu a v priebehu štúdia môžu absolvovať atraktívne predmety - jazdectvo, rybárstvo, poľovníctvo, včelárstvo, výcvik psov, doplňujúce pedagogické štúdium, získanie vodičského oprávnenia v univerzitnej autoškole.
  • Absolventi získajú uplatnenie na trhu práce v pozíciách odborných pracovníkov štátnej správy, manažérov komerčných firiem a poľnohospodárskej prvovýroby, riadiacich pracovníkov (program Rozvoja vidieka SR na podporu mladých farmárov).
  • Aktívny kultúrny a športový život v krásnom prostredí Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, možnosť ubytovania v štyroch študentských domovoch v blízkosti areálu univerzity.

Aké študijné programy ponúka Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre?

Na bakalárskom stupni si uchádzači o štúdium n a FAPZ môžu vybrať z nasledujúcich programov: manažment rastlinnej výroby, manažment živočíšnej výroby, všeobecné poľnohospodárstvo, farmárstvo, výživa ľudí, udržateľné poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka, špeciálne chovateľstvo, hipológia

Na inžinierskom stupni FAPZ ponúka študijné programy: manažment živočíšnej výroby, špeciálne chovateľské odvetvia, výživa zvierat a krmivárstvo, manažment rastlinnej výroby, výživa a ochrana rastlín, udržateľné poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka, výživa ľudí, genetické technológie v agrobiológii, agroekológia.

Aj staršie životné poistenie môže mať nové výhody

Poisťovňa Generali prináša klientom, ktorí v nej majú uzatvorené životné poistenie, novinku, ktorá ich určite poteší.

7 miest, kde ešte stále môžete zažiť cisárske Rakúsko

Prijmite pozvanie od Habsburgovcov.

Poistenie.sk v novom a lepšom šate

Vývoj internetových technológií, ako aj požiadavky klientov, sa stali podnetom pre vylepšenie webovej stránky Poistenie.sk.

Nukleárna magnetická rezonančná liečba znova v Košiciach

Degeneratívne zmeny sú súčasťou starnutia pohybového aparátu.