Na SPU v Nitre sa stretnú včelárski odborníci z celej Európy

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre privíta 5. - 8. februára členov medzinárodnej vedeckej organizácie včelárov COLOSS.

Problematikou včelárstva sa na SPU v Nitre zaoberajú odborníci z Katedry hydinárstva a malých hospodárskych zvierat FAPZ.

Na pôde Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre sa začiatkom februára stretnú členovia medzinárodnej vedeckej včelárskej organizácie COLOSS. V rámci dvoch workshopov (B-Rap a Monitoring) budú včelárski odborníci diskutovať na tému prepojenia včelárskej vedy s praxou a pripravovať ďalší ročník vyhodnocovania zimných úhynov včelstiev. ( http://www.coloss.org/2017/12/19/b-rap-workshop-2018-slovakia/ a http://www.coloss.org/2017/12/19/monitoring-workshop-2018-slovakia/

Záštitu nad odbornými podujatiami prevzala Katedra hydinárstva a malých hospodárskych zvierat Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre.

COLOSS je medzinárodná nezisková organizácia so sídlom vo švajčiarskom Berne, ktorá sa v celosvetovom meradle zameriava na zlepšovanie životných podmienok včiel. Do roku 2012 bola financovaná z európskeho projektu COST, keďže však išlo o veľmi úspešný projekt, účastníci sa rozhodli pokračovať v riešení problematiky včelárstva na tejto úrovni aj naďalej. V súčasnosti má toto vedecké konzorcium vyše 1000 členov z 95 krajín sveta.

Talent - vzdelanie - úspech

Atraktívna Fakulta manažmentu na Prešovskej univerzite v Prešove a jej ponuka, v ktorej sa snúbi štúdium, vedecký výskum a prax.

Príbeh tradičného družstva - príbeh Iva Hlisnikovského

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 5. vydanie.

Fasáda hotela Danube sa nekolauduje, investor predložil návrhy

Rekonštrukcia hotela Danube je ukončená, kolauduje sa však len interiér.

Európske univerzity a podnikatelia spoločne

Riešiť problémy s klesajúcou životnou úrovňou, nezamestnanosťou a migráciou vo vidieckych regiónoch EÚ je cieľom projektu ERDI.