Na SPU v Nitre sa stretnú včelárski odborníci z celej Európy

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre privíta 5. - 8. februára členov medzinárodnej vedeckej organizácie včelárov COLOSS.

Problematikou včelárstva sa na SPU v Nitre zaoberajú odborníci z Katedry hydinárstva a malých hospodárskych zvierat FAPZ.

Na pôde Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre sa začiatkom februára stretnú členovia medzinárodnej vedeckej včelárskej organizácie COLOSS. V rámci dvoch workshopov (B-Rap a Monitoring) budú včelárski odborníci diskutovať na tému prepojenia včelárskej vedy s praxou a pripravovať ďalší ročník vyhodnocovania zimných úhynov včelstiev. ( http://www.coloss.org/2017/12/19/b-rap-workshop-2018-slovakia/ a http://www.coloss.org/2017/12/19/monitoring-workshop-2018-slovakia/

Záštitu nad odbornými podujatiami prevzala Katedra hydinárstva a malých hospodárskych zvierat Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre.

COLOSS je medzinárodná nezisková organizácia so sídlom vo švajčiarskom Berne, ktorá sa v celosvetovom meradle zameriava na zlepšovanie životných podmienok včiel. Do roku 2012 bola financovaná z európskeho projektu COST, keďže však išlo o veľmi úspešný projekt, účastníci sa rozhodli pokračovať v riešení problematiky včelárstva na tejto úrovni aj naďalej. V súčasnosti má toto vedecké konzorcium vyše 1000 členov z 95 krajín sveta.

Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť

Jeden z importovaných sviatkov som si s vnúčatami natoľko obľúbil, že za ním už po tretí raz vycestujeme. Opät do Tatralandie.

Brieždenie pod lomenicou

Úspešný workshop ARCHTVOR má už druhý ročník za sebou.

Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?

Využite Kombiprodukt a získajte najvýhodnejší úrok na trhu