Na SPU v Nitre sa stretnú včelárski odborníci z celej Európy

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre privíta 5. - 8. februára členov medzinárodnej vedeckej organizácie včelárov COLOSS.

Problematikou včelárstva sa na SPU v Nitre zaoberajú odborníci z Katedry hydinárstva a malých hospodárskych zvierat FAPZ.Problematikou včelárstva sa na SPU v Nitre zaoberajú odborníci z Katedry hydinárstva a malých hospodárskych zvierat FAPZ.

Na pôde Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre sa začiatkom februára stretnú členovia medzinárodnej vedeckej včelárskej organizácie COLOSS. V rámci dvoch workshopov (B-Rap a Monitoring) budú včelárski odborníci diskutovať na tému prepojenia včelárskej vedy s praxou a pripravovať ďalší ročník vyhodnocovania zimných úhynov včelstiev. ( http://www.coloss.org/2017/12/19/b-rap-workshop-2018-slovakia/ a http://www.coloss.org/2017/12/19/monitoring-workshop-2018-slovakia/

Záštitu nad odbornými podujatiami prevzala Katedra hydinárstva a malých hospodárskych zvierat Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre.

COLOSS je medzinárodná nezisková organizácia so sídlom vo švajčiarskom Berne, ktorá sa v celosvetovom meradle zameriava na zlepšovanie životných podmienok včiel. Do roku 2012 bola financovaná z európskeho projektu COST, keďže však išlo o veľmi úspešný projekt, účastníci sa rozhodli pokračovať v riešení problematiky včelárstva na tejto úrovni aj naďalej. V súčasnosti má toto vedecké konzorcium vyše 1000 členov z 95 krajín sveta.

Vaše umenie bude hýbať Tatrami. Zapojte sa do súťaže ZSSK

V hre je preukaz MAXI KLASIK a prestíž!

Dizajn exteriéru nových jednotiek môžu navrhnúť samotní cestujúci (vizualizácia).

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch