Na SPU v Nitre sa stretnú včelárski odborníci z celej Európy

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre privíta 5. - 8. februára členov medzinárodnej vedeckej organizácie včelárov COLOSS.

Problematikou včelárstva sa na SPU v Nitre zaoberajú odborníci z Katedry hydinárstva a malých hospodárskych zvierat FAPZ.

Na pôde Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre sa začiatkom februára stretnú členovia medzinárodnej vedeckej včelárskej organizácie COLOSS. V rámci dvoch workshopov (B-Rap a Monitoring) budú včelárski odborníci diskutovať na tému prepojenia včelárskej vedy s praxou a pripravovať ďalší ročník vyhodnocovania zimných úhynov včelstiev. ( http://www.coloss.org/2017/12/19/b-rap-workshop-2018-slovakia/ a http://www.coloss.org/2017/12/19/monitoring-workshop-2018-slovakia/

Záštitu nad odbornými podujatiami prevzala Katedra hydinárstva a malých hospodárskych zvierat Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre.

COLOSS je medzinárodná nezisková organizácia so sídlom vo švajčiarskom Berne, ktorá sa v celosvetovom meradle zameriava na zlepšovanie životných podmienok včiel. Do roku 2012 bola financovaná z európskeho projektu COST, keďže však išlo o veľmi úspešný projekt, účastníci sa rozhodli pokračovať v riešení problematiky včelárstva na tejto úrovni aj naďalej. V súčasnosti má toto vedecké konzorcium vyše 1000 členov z 95 krajín sveta.

Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie

Zážitok je dobrý, mal by to zažiť každý.

Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?

Slovenskí farmári naplno využívajú skvelé vlastnosti našej pôdy. Vďaka tomu nájdeme na pultoch čerstvú domácu zeleninu a ovocie.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018