Projektové vzdelávanie a myšlienkové vodcovstvo

Zadať študentom projekty ako súčasť vzdelávania je bežná prax. Na SPU v Nitre však idú o kúsok ďalej.

Zadať študentom projekty ako súčasť vzdelávania je bežná prax. Projektové vzdelávanie a myšlienkové vodcovstvo v rámci niektorých predmetov na Fakulte ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre ide ešte o kúsok ďalej. Je založené je na priamom zapojení odborníkov z praxe do zadávania, riešenia a hodnotenia vypracovaných projektov. Dá sa povedať, že študent síce rieši projekt, ktorý tematicky súvisí s predmetom, ale zároveň rieši aktuálny problém vybraného podniku tak, ako je to na niektorých zahraničných univerzitách bežná prax.

Do takejto spolupráce pristúpili členovia a vedenie Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory a perspektívne spoločnosť KAUFLAND. Pri myšlienkovom vodcovstve ide naviac o to, aby názory študenta boli konfrontované s viacerými odborníkmi na danú problematiku.

Podľa slov dekanky Fakulty ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre prof. Eleny Horskej, táto forma sa začala využívať vďaka dobrým medzinárodným vzťahom napríklad na predmete globálny marketing a rozvíjajúce sa trhy, kde boli k spolupráci prizvaní zahraniční lektori z Indie, Ruska, Ukrajiny, Albánska, Indonézie, USA, Konfuciovej triedy.

Vedenie Fakulty ekonomiky a manažmentu verí, že toto je dobrá cesta, ako prepojiť podnikateľské prostredie s akademickým v prospech študenta ako produktu univerzitného vzdelávania.

Intenzívne sa rozvíjajúca spolupráca s čínskymi univerzitami

Rektor EU v Bratislave podpísal 7.6.2018 memorandum o porozumení so Shanghai University of International Business and Economics.

Šariš obliekol svoje pivá do unikátneho šatu

Originálny dizajn plechoviek piva Šariš milujú obchodníci, jedinečnú chuť zas svetoví odborníci.

Chcete zažiť skvelú dovolenku 2018? Na toto netreba zabudnúť!

Asi jedným z najčastejších letných problémov sú tráviace ťažkosti.

Events you should not miss during your visit in Bratislava

For anyone looking to spend their summer in Bratislava, there is a great time to be had.