Projektové vzdelávanie a myšlienkové vodcovstvo

Zadať študentom projekty ako súčasť vzdelávania je bežná prax. Na SPU v Nitre však idú o kúsok ďalej.

Zadať študentom projekty ako súčasť vzdelávania je bežná prax. Projektové vzdelávanie a myšlienkové vodcovstvo v rámci niektorých predmetov na Fakulte ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre ide ešte o kúsok ďalej. Je založené je na priamom zapojení odborníkov z praxe do zadávania, riešenia a hodnotenia vypracovaných projektov. Dá sa povedať, že študent síce rieši projekt, ktorý tematicky súvisí s predmetom, ale zároveň rieši aktuálny problém vybraného podniku tak, ako je to na niektorých zahraničných univerzitách bežná prax.

Do takejto spolupráce pristúpili členovia a vedenie Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory a perspektívne spoločnosť KAUFLAND. Pri myšlienkovom vodcovstve ide naviac o to, aby názory študenta boli konfrontované s viacerými odborníkmi na danú problematiku.

Podľa slov dekanky Fakulty ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre prof. Eleny Horskej, táto forma sa začala využívať vďaka dobrým medzinárodným vzťahom napríklad na predmete globálny marketing a rozvíjajúce sa trhy, kde boli k spolupráci prizvaní zahraniční lektori z Indie, Ruska, Ukrajiny, Albánska, Indonézie, USA, Konfuciovej triedy.

Vedenie Fakulty ekonomiky a manažmentu verí, že toto je dobrá cesta, ako prepojiť podnikateľské prostredie s akademickým v prospech študenta ako produktu univerzitného vzdelávania.

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.

HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt

Spoločnosť nadobudla priestory pri stanici Farringdon West, kde postaví kancelársku budovu nad železničnou traťou Crossrail.

Ochrana pred tropickou horúčavou

Aj tepelná izolácia nám môže zachovať chladnú hlavu.

Keď Slováci krotia morský vietor

CrazyFly z Nemšovej je známa značka vo svete kiteboardingu.