Projektové vzdelávanie a myšlienkové vodcovstvo

Zadať študentom projekty ako súčasť vzdelávania je bežná prax. Na SPU v Nitre však idú o kúsok ďalej.

Zadať študentom projekty ako súčasť vzdelávania je bežná prax. Projektové vzdelávanie a myšlienkové vodcovstvo v rámci niektorých predmetov na Fakulte ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre ide ešte o kúsok ďalej. Je založené je na priamom zapojení odborníkov z praxe do zadávania, riešenia a hodnotenia vypracovaných projektov. Dá sa povedať, že študent síce rieši projekt, ktorý tematicky súvisí s predmetom, ale zároveň rieši aktuálny problém vybraného podniku tak, ako je to na niektorých zahraničných univerzitách bežná prax.

Do takejto spolupráce pristúpili členovia a vedenie Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory a perspektívne spoločnosť KAUFLAND. Pri myšlienkovom vodcovstve ide naviac o to, aby názory študenta boli konfrontované s viacerými odborníkmi na danú problematiku.

Podľa slov dekanky Fakulty ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre prof. Eleny Horskej, táto forma sa začala využívať vďaka dobrým medzinárodným vzťahom napríklad na predmete globálny marketing a rozvíjajúce sa trhy, kde boli k spolupráci prizvaní zahraniční lektori z Indie, Ruska, Ukrajiny, Albánska, Indonézie, USA, Konfuciovej triedy.

Vedenie Fakulty ekonomiky a manažmentu verí, že toto je dobrá cesta, ako prepojiť podnikateľské prostredie s akademickým v prospech študenta ako produktu univerzitného vzdelávania.

Vaše umenie bude hýbať Tatrami. Zapojte sa do súťaže ZSSK

V hre je preukaz MAXI KLASIK a prestíž!

Dizajn exteriéru nových jednotiek môžu navrhnúť samotní cestujúci (vizualizácia).

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch