Projektové vzdelávanie a myšlienkové vodcovstvo

Zadať študentom projekty ako súčasť vzdelávania je bežná prax. Na SPU v Nitre však idú o kúsok ďalej.

Zadať študentom projekty ako súčasť vzdelávania je bežná prax. Projektové vzdelávanie a myšlienkové vodcovstvo v rámci niektorých predmetov na Fakulte ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre ide ešte o kúsok ďalej. Je založené je na priamom zapojení odborníkov z praxe do zadávania, riešenia a hodnotenia vypracovaných projektov. Dá sa povedať, že študent síce rieši projekt, ktorý tematicky súvisí s predmetom, ale zároveň rieši aktuálny problém vybraného podniku tak, ako je to na niektorých zahraničných univerzitách bežná prax.

Do takejto spolupráce pristúpili členovia a vedenie Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory a perspektívne spoločnosť KAUFLAND. Pri myšlienkovom vodcovstve ide naviac o to, aby názory študenta boli konfrontované s viacerými odborníkmi na danú problematiku.

Podľa slov dekanky Fakulty ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre prof. Eleny Horskej, táto forma sa začala využívať vďaka dobrým medzinárodným vzťahom napríklad na predmete globálny marketing a rozvíjajúce sa trhy, kde boli k spolupráci prizvaní zahraniční lektori z Indie, Ruska, Ukrajiny, Albánska, Indonézie, USA, Konfuciovej triedy.

Vedenie Fakulty ekonomiky a manažmentu verí, že toto je dobrá cesta, ako prepojiť podnikateľské prostredie s akademickým v prospech študenta ako produktu univerzitného vzdelávania.

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.