Zaujíma vás práca vo verejnej správe či miestnej samospráve?

Pridajte sa 2. februára k návštevníkom Fakulty európskych štúdií a regionálneho rozvoja SPU v Nitre.

Slovensko má mimoriadne vhodné podmienky pre vidiecku turistiku. Študenti FEŠRR sa o tom presviedčajú na vlastné oči aj prostredníctvom odborných exkurzií.Slovensko má mimoriadne vhodné podmienky pre vidiecku turistiku. Študenti FEŠRR sa o tom presviedčajú na vlastné oči aj prostredníctvom odborných exkurzií.

Fakulta európskych štúdií a regionálneho rozvoja Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre pozýva všetkých záujemcov o štúdium a priaznivcov na Deň otvorených dverí FEŠRR, ktorý sa uskutoční 2. februára v posluchárni A-02 , Tr. A. Hlinku 2, Nitra.

Aj keď je najmladšou fakultou Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, má výborné predpoklady pre výchovu kvalitných absolventov s dobrými manažérskymi schopnosťami, zdatných v cudzích jazykoch, ktorí obstoja v silnom konkurenčnom prostredí na európskom trhu práce. Už trinásť rokov úspešne pripravuje vysokoškolských odborníkov v oblasti politík Európskej únie, regionálneho rozvoja, rozvoja vidieka a vidieckeho turizmu a environmentálneho manažérstva.

„Môžeme sa pochváliť, že sme jednou z popredných fakúlt na Slovensku v úspešnosti získavania medzinárodných vzdelávacích projektov. Tie umožňujú študentom absolvovať mobility na zahraničných univerzitách,“ hovorí dekanka Fakulty európskych štúdií a regionálneho rozvoja SPU v Nitre doc. Oľga Roháčiková. „Naša fakulta je členom medzinárodného konzorcia univerzít Európskej únie, prostredníctvom ktorého majú študenti možnosť získať spoločný diplom v medzinárodnom magisterskom štúdiu v oblasti rozvoja vidieka“, dodáva dekanka. Členmi konzorcia, okrem SPU v Nitre, sú Univerzita Ghent v Belgicku, Humboldtova univerzita Berlín v Nemecku, Agrocampus QUEST, Rennes vo Francúzsku a Univerzita v Pise v Taliansku.

Aké študijné programy ponúka Fakulta európskych štúdií a regionálneho rozvoja?

Uchádzači o bakalárske alebo inžinierske štúdium si môžu vybrať z trojice akreditovaných programov: regionálny rozvoj a politiky EÚ, rozvoj vidieka a vidieckeho turizmu a environmentálny manažment.

Cieľom ponúkaných študijných programov je pripraviť absolventov najmä pre prácu vo verejnej správe, verejnoprávnych inštitúciách, v projektových útvaroch a orgánoch miestnych samospráv doma i v zahraničí.

Obsah štúdia vo všetkých študijných programoch je výrazne podporovaný výučbou svetových jazykov, s dôrazom na projektové, komunikačné a kooperatívne zručnosti. Doplnkovými formami prípravy na budúce povolanie je aj organizovanie odborných exkurzií doma aj v zahraničí na bakalárskom stupni a odborných praxí na inžinierskom stupni štúdia.

Tip na aukciu: 15 objektov, kde sa dá rozbehnúť biznis

Spoločnosť Stredoslovenská energetika Holding, a. s. predáva na strednom Slovensku niekoľko zaujímavých nehnuteľností.

Energetici rozsvecujú Svetielko nádeje

Občianske združenie Svetielko nádeje už 17 rokov pomáha zlepšovať život detí a mladistvých s onkologickým ochorením.

Noerr appoints a new national counsel starting from 2019

Noerr has promoted experienced lawyer, Martin Ťupek to national counsel from 1 January 2019.

Gansberg: Každý deň v objatí komfortu

Prvky bytového štandardu sú zásadnou súčasťou luxusného bývania. O tom niet pochýb.