Zaujíma vás práca vo verejnej správe či miestnej samospráve?

Pridajte sa 2. februára k návštevníkom Fakulty európskych štúdií a regionálneho rozvoja SPU v Nitre.

Slovensko má mimoriadne vhodné podmienky pre vidiecku turistiku. Študenti FEŠRR sa o tom presviedčajú na vlastné oči aj prostredníctvom odborných exkurzií.

Fakulta európskych štúdií a regionálneho rozvoja Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre pozýva všetkých záujemcov o štúdium a priaznivcov na Deň otvorených dverí FEŠRR, ktorý sa uskutoční 2. februára v posluchárni A-02 , Tr. A. Hlinku 2, Nitra.

Aj keď je najmladšou fakultou Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, má výborné predpoklady pre výchovu kvalitných absolventov s dobrými manažérskymi schopnosťami, zdatných v cudzích jazykoch, ktorí obstoja v silnom konkurenčnom prostredí na európskom trhu práce. Už trinásť rokov úspešne pripravuje vysokoškolských odborníkov v oblasti politík Európskej únie, regionálneho rozvoja, rozvoja vidieka a vidieckeho turizmu a environmentálneho manažérstva.

„Môžeme sa pochváliť, že sme jednou z popredných fakúlt na Slovensku v úspešnosti získavania medzinárodných vzdelávacích projektov. Tie umožňujú študentom absolvovať mobility na zahraničných univerzitách,“ hovorí dekanka Fakulty európskych štúdií a regionálneho rozvoja SPU v Nitre doc. Oľga Roháčiková. „Naša fakulta je členom medzinárodného konzorcia univerzít Európskej únie, prostredníctvom ktorého majú študenti možnosť získať spoločný diplom v medzinárodnom magisterskom štúdiu v oblasti rozvoja vidieka“, dodáva dekanka. Členmi konzorcia, okrem SPU v Nitre, sú Univerzita Ghent v Belgicku, Humboldtova univerzita Berlín v Nemecku, Agrocampus QUEST, Rennes vo Francúzsku a Univerzita v Pise v Taliansku.

Aké študijné programy ponúka Fakulta európskych štúdií a regionálneho rozvoja?

Uchádzači o bakalárske alebo inžinierske štúdium si môžu vybrať z trojice akreditovaných programov: regionálny rozvoj a politiky EÚ, rozvoj vidieka a vidieckeho turizmu a environmentálny manažment.

Cieľom ponúkaných študijných programov je pripraviť absolventov najmä pre prácu vo verejnej správe, verejnoprávnych inštitúciách, v projektových útvaroch a orgánoch miestnych samospráv doma i v zahraničí.

Obsah štúdia vo všetkých študijných programoch je výrazne podporovaný výučbou svetových jazykov, s dôrazom na projektové, komunikačné a kooperatívne zručnosti. Doplnkovými formami prípravy na budúce povolanie je aj organizovanie odborných exkurzií doma aj v zahraničí na bakalárskom stupni a odborných praxí na inžinierskom stupni štúdia.

Úbytok stromov je obrovský. Na záchranu stačí päťdesiat eur

Vieme chrániť naše lesy?

Dobrú chuť: Vianočné menu šéfkuchára Daniela Hrivňáka

Prílohu s overenými receptami nájdete už dnes vloženú v denníku SME.

Na štedrovečernom stole sa miešajú tradície so štipkou odvahy

Vianoce sú nielen kresťanským sviatkom, ale aj časom pre rodinnú pohodu, odpočinok a v neposlednom rade aj dobré jedlá.

Nový kancelársky koncept myhive už aj v Bratislave

IMMOFINANZ uvádza svoju medzinárodnú kancelársku značku myhive. Z budov Polus Towers I a II sa stávajú myhive Polus Towers.