Počet malých pivovarov rastie. Aj vďaka kurzom na SPU v Nitre

Na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre ponúkajú od roku 2013 akreditovaný vzdelávací kurz sladovník - pivovarník.

Program realizuje Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre v spolupráci so Slovenskou živnostenskou komorou a Asociáciou malých nezávislých pivovarov Slovenska.

Účastníci absolvujú 150 hodín teoretickej prípravy a 200 hodín praxe priamo v Banskobystrickom pivovare, a.s. (Urpiner). Vzdelávací program končí kvalifikačnými skúškami na overenie odbornej spôsobilosti a po ich úspešnom zvládnutí účastníci získavajú osvedčenie, ktoré ich oprávňuje podnikať v danej oblasti.

O vzdelávací program Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre je veľký záujem, doposiaľ ho ukončilo 103 účastníkov a ďalší čakajú na zaradenie do kurzu v roku 2018. Aj vďaka tomuto vzdelávaciemu programu počet malých remeselných pivovarov na Slovensku v ostatných rokoch narastá. Jeho absolventi zakladajú v jednotlivých regiónoch Slovenska malé pivovary a obohacujú trh o nové druhy špeciálnych regionálnych značiek tohto obľúbeného nápoja. O absolvovanie programu prejavili záujem aj uchádzači zo zahraničia.

Garantku vzdelávacieho programu doc. Ing. Helenu Frančákovú, CSc., pedagogičku Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, ocenila Slovenská pivovarnícka akadémia Výročnou cenou za dlhodobý prínos slovenskému pivovarníctvu.

Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon

Cyklonavigace - cyklopočítače jsou dnes zcela na nové úrovni, podívejte se na účelové funkce a zařízení, jež mobil nemůže nahradit

Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie

Zážitok je dobrý, mal by to zažiť každý.

Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?

Slovenskí farmári naplno využívajú skvelé vlastnosti našej pôdy. Vďaka tomu nájdeme na pultoch čerstvú domácu zeleninu a ovocie.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.