Počet malých pivovarov rastie. Aj vďaka kurzom na SPU v Nitre

Na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre ponúkajú od roku 2013 akreditovaný vzdelávací kurz sladovník - pivovarník.

Program realizuje Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre v spolupráci so Slovenskou živnostenskou komorou a Asociáciou malých nezávislých pivovarov Slovenska.

Účastníci absolvujú 150 hodín teoretickej prípravy a 200 hodín praxe priamo v Banskobystrickom pivovare, a.s. (Urpiner). Vzdelávací program končí kvalifikačnými skúškami na overenie odbornej spôsobilosti a po ich úspešnom zvládnutí účastníci získavajú osvedčenie, ktoré ich oprávňuje podnikať v danej oblasti.

O vzdelávací program Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre je veľký záujem, doposiaľ ho ukončilo 103 účastníkov a ďalší čakajú na zaradenie do kurzu v roku 2018. Aj vďaka tomuto vzdelávaciemu programu počet malých remeselných pivovarov na Slovensku v ostatných rokoch narastá. Jeho absolventi zakladajú v jednotlivých regiónoch Slovenska malé pivovary a obohacujú trh o nové druhy špeciálnych regionálnych značiek tohto obľúbeného nápoja. O absolvovanie programu prejavili záujem aj uchádzači zo zahraničia.

Garantku vzdelávacieho programu doc. Ing. Helenu Frančákovú, CSc., pedagogičku Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, ocenila Slovenská pivovarnícka akadémia Výročnou cenou za dlhodobý prínos slovenskému pivovarníctvu.

Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia

Z autocentier AAA AUTO si zákazníci za prvých šesť mesiacov odviezli 41 000 vozidiel.

GoPass-dovolenka, ktorá sa oplatí

Dovolenka vo Vysokých Tatrách a v Liptove bude toto leto opäť výhodnejšia.

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

Slnko, pláž, oddych. Problémy s autom však veľmi rýchlo môžu zmeniť letnú dovolenku na nepríjemný zážitok.

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

OMV ponúka vodičom tipy, ako si pripraviť auto na dovolenku bez stresu.