Počet malých pivovarov rastie. Aj vďaka kurzom na SPU v Nitre

Na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre ponúkajú od roku 2013 akreditovaný vzdelávací kurz sladovník - pivovarník.

Program realizuje Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre v spolupráci so Slovenskou živnostenskou komorou a Asociáciou malých nezávislých pivovarov Slovenska.

Účastníci absolvujú 150 hodín teoretickej prípravy a 200 hodín praxe priamo v Banskobystrickom pivovare, a.s. (Urpiner). Vzdelávací program končí kvalifikačnými skúškami na overenie odbornej spôsobilosti a po ich úspešnom zvládnutí účastníci získavajú osvedčenie, ktoré ich oprávňuje podnikať v danej oblasti.

O vzdelávací program Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre je veľký záujem, doposiaľ ho ukončilo 103 účastníkov a ďalší čakajú na zaradenie do kurzu v roku 2018. Aj vďaka tomuto vzdelávaciemu programu počet malých remeselných pivovarov na Slovensku v ostatných rokoch narastá. Jeho absolventi zakladajú v jednotlivých regiónoch Slovenska malé pivovary a obohacujú trh o nové druhy špeciálnych regionálnych značiek tohto obľúbeného nápoja. O absolvovanie programu prejavili záujem aj uchádzači zo zahraničia.

Garantku vzdelávacieho programu doc. Ing. Helenu Frančákovú, CSc., pedagogičku Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, ocenila Slovenská pivovarnícka akadémia Výročnou cenou za dlhodobý prínos slovenskému pivovarníctvu.

Vaše umenie bude hýbať Tatrami. Zapojte sa do súťaže ZSSK

V hre je preukaz MAXI KLASIK a prestíž!

Dizajn exteriéru nových jednotiek môžu navrhnúť samotní cestujúci (vizualizácia).

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch