V Poprade otvorili novú čerpaciu stanicu

Natankujete na nej palivo, ktoré nezamŕza.

POPRAD. Na výpadovke smerom z Popradu na Kežmarok pribudla pre vodičov nová benzínová pumpa. Ponúka niečo, čo vodiči pod Tatrami nevyhnutne potrebujú.

Pod Tatrami to pozná každý vodič. Ráno po výdatných mrazoch sa neraz márne snaží nakopnúť svoje auto. V smere z Popradu na Kežmarok otvorili novú benzínovú pumpu .

„Ponúka kvalitné pohonné látky, najmä čo sa týka dieslu, má veľmi dobré vlastnosti, mrzne až pri teplote mínus 40 stupňov. Používa hydraulizovaný rastlinný olej, je priateľský k ekológii. Všetko palivo je vozené z Rakúska,“ povedal Gernot Gollner, retail manažér OMV Slovensko.

Nielen o tankovaní

Ako Gollner povedal, čerpacia stanica dnes už nemôže byť iba o tankovaní, ale aj o službách, ktoré ponúka. K dispozícii okrem plného sortimentu palív, prémiového benzínu i nafty sú aj služby navyše.

„Zasýtiť sa môžu ponukou horúcich pochúťok, ako je pizza, panini alebo horúca rusticini. Silu dodá aj káva pochádzajúca z Fair Trade plantáži a pripravená v renomovaných pražiarňach,“ dodáva Adam Parišek z agentúry Kubus Pro.

Týždeň prekvapení

Čerpacia stanica v Poprade je v poradí 90 otvorenou prevádzkou spoločnosti OMW. Pri otvorení si pre návštevníkov pripravili akciu.

Prečítajte si tiež:Týždenníky MY spúšťajú novinku - dátové témy z regiónov Slovenska

„Na prvých zákazníkov čaká týždeň prekvapení. Od pondelka 5. februára do piatku 9. februára od 15.00 do 17.00 hodiny majú možnosť natankovať kvalitné palivo za jedno euro za liter. K tomu ich pozveme na chutnú kávu a aj ochutnávku nášho sortimentu čerstvých bagiet,“ uviedla Michaela Kuzminová, marketingová manažérka OMV Slovensko.

Mysleli na prírodu

Aj keď benzínová pumpa je vystavaná v blízkosti rieky prevádzkovatelia mysleli aj na prírodu.

„Čerpacia stanica je zabezpečená v zmysle platných noriem a legislatívy. Všetky plochy, na ktorých by mohlo dôjsť k úniku nejakých ropných látok, sú zabezpečené izoláciou odolnou voči ropným

produktom a kanalizácia je odvedená do samostatnej záchytnej nádrže. To znamená, že v prípade úniku akýchkoľvek látok nemôže dôjsť ku kontaminácii okolia, prípadne podzemných vôd," povedal Michal Janek z oddelenia techniky spoločnosti OMV.

Čerpacia stanica spĺňa aj teplotechnickú normu A1, ktorá je platná od roku 2016. Na svoju prevádzku teda spotrebuje iba malé množstvo energie. Budova je zaizolovaná.

„Dochádza k minimálnym únikom tepla skrz obvodový plášť. Ako zdroj tepla používame tepelné čerpadlo, ktoré používa vodu z dvoch podzemných studní vyvŕtaných do

hĺbky 40 metrov a voda slúži na výrobu teplej vody v zime, respektíve chladenie vody v lete. Voda je odoberaná z jedného vrtu a následne vracaná do druhého, pričom počas tohto procesu nedochádza ku kontaminácii ani k spotrebe vody, pretože je to uzavretý okruh, čo vezmeme, to vrátime naspäť," vysvetlil Janek.

Nová benzínová pumpa je v prevádzke od pondelka 5. februára.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.

HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt

Spoločnosť nadobudla priestory pri stanici Farringdon West, kde postaví kancelársku budovu nad železničnou traťou Crossrail.