Študenti záhradnej architektúry menia okolie známeho hostinca

Biskupský hostinec v nitrianskom Mestskom parku získa vďaka študentom Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre novú tvár.

Študenti záhradnej a krajinnej architektúry vysadili pred hostincom tisícky trvaliek a cibuľovínŠtudenti záhradnej a krajinnej architektúry vysadili pred hostincom tisícky trvaliek a cibuľovín

Okolie známeho a vyhľadávaného Biskupského hostinca v nitrianskom Mestskom parku na Sihoti sa mení a priestor postupne dostáva úplne novú podobu. Zásluhu na tom majú študenti Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Poslucháči 3. ročníka študijného programu záhradná a krajinná architektúra pretvorili okolie hostinca v rámci realizácie bylinných výsadieb. V spolupráci s miestnym podnikateľom vysadili na jeseň asi 4-tisíc trvaliek a vyše 10-tisíc cibuľových rastlín. Výsadba bola súčasťou praktických cvičení z predmetu tvorba v sadovníckom kvetinárstve pod architektonickým vedením Ing. Martiny Šášikovej z firmy Victoria - trvalková škôlka a Ing. Dagmar Hillovej, PhD., pedagogičky na Katedre biotechniky zelene Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU v Nitre a gestorky uvedeného predmetu.

Z pôvodne zanedbanej a zarastenej plochy sa stane príjemné miesto na oddych a relax priamo pri rieke. Už teraz sa môžeme tešiť na jar, keď sa krása ukáže naplno.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.