Študenti záhradnej architektúry menia okolie známeho hostinca

Biskupský hostinec v nitrianskom Mestskom parku získa vďaka študentom Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre novú tvár.

Študenti záhradnej a krajinnej architektúry vysadili pred hostincom tisícky trvaliek a cibuľovín

Okolie známeho a vyhľadávaného Biskupského hostinca v nitrianskom Mestskom parku na Sihoti sa mení a priestor postupne dostáva úplne novú podobu. Zásluhu na tom majú študenti Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Poslucháči 3. ročníka študijného programu záhradná a krajinná architektúra pretvorili okolie hostinca v rámci realizácie bylinných výsadieb. V spolupráci s miestnym podnikateľom vysadili na jeseň asi 4-tisíc trvaliek a vyše 10-tisíc cibuľových rastlín. Výsadba bola súčasťou praktických cvičení z predmetu tvorba v sadovníckom kvetinárstve pod architektonickým vedením Ing. Martiny Šášikovej z firmy Victoria - trvalková škôlka a Ing. Dagmar Hillovej, PhD., pedagogičky na Katedre biotechniky zelene Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU v Nitre a gestorky uvedeného predmetu.

Z pôvodne zanedbanej a zarastenej plochy sa stane príjemné miesto na oddych a relax priamo pri rieke. Už teraz sa môžeme tešiť na jar, keď sa krása ukáže naplno.

Bratislava dostane o rok nový mestský bulvár

Hlavné mesto SR Bratislava spolu s investorom HB Reavis pokračuje v revitalizácii ulice Mlynské nivy.

DEXIS SLOVAKIA má nového generálneho riaditeľa

Po zlúčení DELUX a SLS-TECHNACO, kde sa právnym nástupcom stala firma DEXIS SLOVAKIA, dochádza k výmene na strategickej pozícii.

Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať

Strávte hlavné sviatky roka netradične - namiesto zimy si oddýchnite v exotike.

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018