Študenti záhradnej architektúry menia okolie známeho hostinca

Biskupský hostinec v nitrianskom Mestskom parku získa vďaka študentom Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre novú tvár.

Študenti záhradnej a krajinnej architektúry vysadili pred hostincom tisícky trvaliek a cibuľovín

Okolie známeho a vyhľadávaného Biskupského hostinca v nitrianskom Mestskom parku na Sihoti sa mení a priestor postupne dostáva úplne novú podobu. Zásluhu na tom majú študenti Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Poslucháči 3. ročníka študijného programu záhradná a krajinná architektúra pretvorili okolie hostinca v rámci realizácie bylinných výsadieb. V spolupráci s miestnym podnikateľom vysadili na jeseň asi 4-tisíc trvaliek a vyše 10-tisíc cibuľových rastlín. Výsadba bola súčasťou praktických cvičení z predmetu tvorba v sadovníckom kvetinárstve pod architektonickým vedením Ing. Martiny Šášikovej z firmy Victoria - trvalková škôlka a Ing. Dagmar Hillovej, PhD., pedagogičky na Katedre biotechniky zelene Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU v Nitre a gestorky uvedeného predmetu.

Z pôvodne zanedbanej a zarastenej plochy sa stane príjemné miesto na oddych a relax priamo pri rieke. Už teraz sa môžeme tešiť na jar, keď sa krása ukáže naplno.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.