Európske združenie pre bezpečnosť potravín má nového člena

Je ním Fakulta biotechnológie a potravín SPU v Nitre, ktorú v decembri prijali do svojich radov členovia SAFE konzorcia.

Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre je novým členom SAFE konzorcia - Európskeho združenia pre bezpečnosť potravín v Bruseli

Na decembrovom stretnutí členov SAFE konzorcia - Európskeho združenia pre bezpečnosť potravín so sídlom Bruseli bola za nového člena asociácie prijatá Fakulta biotechnológií a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

SAFE konzorcium je nezisková mimovládna medzinárodná asociácia vedeckého charakteru založená v roku 2002 v Bruseli. Združuje organizácie, ktoré vykonávajú činnosť súvisiacu s bezpečnosťou potravín. Sú v ňom zastúpené verejné a súkromné výskumné ústavy, univerzity, národné a medzinárodné združenia a spoločnosti potravinárskeho priemyslu a výskumné skupiny v rámci týchto organizácií. Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre požiadala o vstup do konzorcia a deklarovala tematické zameranie fakulty a publikačné výstupy.

Súčasnými členmi konzorcia sú výskumné a vzdelávacie organizácie a pracoviská v Nórsku, Švajčiarsku, Poľsku, Portugalsku, Taliansku, Španielsku, Rumunsku, Litve a v iných krajinách a od januára 2018 prostredníctvom Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre aj v Slovenskej republike. Bližšie informácie nájdete na www.safeconsortium.org

.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.