Európske združenie pre bezpečnosť potravín má nového člena

Je ním Fakulta biotechnológie a potravín SPU v Nitre, ktorú v decembri prijali do svojich radov členovia SAFE konzorcia.

Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre je novým členom SAFE konzorcia - Európskeho združenia pre bezpečnosť potravín v Bruseli

Na decembrovom stretnutí členov SAFE konzorcia - Európskeho združenia pre bezpečnosť potravín so sídlom Bruseli bola za nového člena asociácie prijatá Fakulta biotechnológií a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

SAFE konzorcium je nezisková mimovládna medzinárodná asociácia vedeckého charakteru založená v roku 2002 v Bruseli. Združuje organizácie, ktoré vykonávajú činnosť súvisiacu s bezpečnosťou potravín. Sú v ňom zastúpené verejné a súkromné výskumné ústavy, univerzity, národné a medzinárodné združenia a spoločnosti potravinárskeho priemyslu a výskumné skupiny v rámci týchto organizácií. Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre požiadala o vstup do konzorcia a deklarovala tematické zameranie fakulty a publikačné výstupy.

Súčasnými členmi konzorcia sú výskumné a vzdelávacie organizácie a pracoviská v Nórsku, Švajčiarsku, Poľsku, Portugalsku, Taliansku, Španielsku, Rumunsku, Litve a v iných krajinách a od januára 2018 prostredníctvom Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre aj v Slovenskej republike. Bližšie informácie nájdete na www.safeconsortium.org

.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.

HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt

Spoločnosť nadobudla priestory pri stanici Farringdon West, kde postaví kancelársku budovu nad železničnou traťou Crossrail.