Európske združenie pre bezpečnosť potravín má nového člena

Je ním Fakulta biotechnológie a potravín SPU v Nitre, ktorú v decembri prijali do svojich radov členovia SAFE konzorcia.

Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre je novým členom SAFE konzorcia - Európskeho združenia pre bezpečnosť potravín v Bruseli

Na decembrovom stretnutí členov SAFE konzorcia - Európskeho združenia pre bezpečnosť potravín so sídlom Bruseli bola za nového člena asociácie prijatá Fakulta biotechnológií a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

SAFE konzorcium je nezisková mimovládna medzinárodná asociácia vedeckého charakteru založená v roku 2002 v Bruseli. Združuje organizácie, ktoré vykonávajú činnosť súvisiacu s bezpečnosťou potravín. Sú v ňom zastúpené verejné a súkromné výskumné ústavy, univerzity, národné a medzinárodné združenia a spoločnosti potravinárskeho priemyslu a výskumné skupiny v rámci týchto organizácií. Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre požiadala o vstup do konzorcia a deklarovala tematické zameranie fakulty a publikačné výstupy.

Súčasnými členmi konzorcia sú výskumné a vzdelávacie organizácie a pracoviská v Nórsku, Švajčiarsku, Poľsku, Portugalsku, Taliansku, Španielsku, Rumunsku, Litve a v iných krajinách a od januára 2018 prostredníctvom Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre aj v Slovenskej republike. Bližšie informácie nájdete na www.safeconsortium.org

.

Nové komorné bývanie v Karlovke? Karlove

Nový obytný dom Karlove na Hudecovej ulici ponúkne unikátne bývanie v stabilizovanej časti Karlovej Vsi.

Spoznáte týchto 11 filmov, v ktorých sa objavil McDonald’s?

Niektoré su notoricky známe a niektoré vám dajú zabrať.

Nepýtajte od lekára antibiotiká pri chrípke či nádche

Takmer milión balení antibiotík "pojedli" vlani Slováci pri ochoreniach, na ktoré tieto lieky nezaberajú.

Príbeh tradičného družstva - príbeh Alojza Kračinovského

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 4. vydanie.