Slovanet spustil LTE internet aj v okolí Prešova

Záujemcovia o vysokorýchlostný LTE internet si jeho dostupnosť môžu overiť na webstránke operátora.

Obyvateľom viacerých častí Prešova a obcí východne od Prešova (Ľubotice, Fintice, Nižná Šebastová, Vyšná Šebastová, Záborské, Teriakovce, Solivar, Ruská Nová Ves, Petrovany) a v ich okolí prináša telekomunikačná spoločnosť Slovanet nové možnosti výkonného pripojenia do internetu. Moderná bezdrôtová sieť využíva technológiu LTE a umožňuje stabilné pripojenie vysokými rýchlosťami, výrazne výkonnejšie ako umožňovali napríklad doterajšie Wi-Fi siete.

Slovanet priniesol pevný LTE internet ako prvý

Bezdrôtovú sieť pre pevný LTE internet spustil Slovanet ako prvý operátor na Slovensku ešte koncom roka 2015. Pri jej budovaní sa zameral najmä na oblasti vidieka s nedostatočnými možnosťami pripojenia do internetu a slabým pokrytím. V priebehu uplynulých dvoch rokoch Slovanet postupne rozšíril pokrytie LTE siete na stovky miest a obcí Slovenska pre stovky tisíc domácností.

Na prevádzku LTE siete využíva Slovanet špeciálne licencované frekvenčné pásmo 3,5 GHz. Vďaka novej technológii a vyhradenému pásmu je LTE internet aj výrazne rýchlejší a spoľahlivejší, ako pripojenie cez nelicencované Wi-Fi siete miestnych operátorov.

Internetové programy už od 12 eur

Dostupné programy pevného LTE internetu sú určené najmä pre domácnosti a začínajú od mesačnej ceny 12 € a rýchlosti 8 Mbit/s, ktorá komfortne postačuje na základné používanie internetu. Voľbu s vyšším pomerom výkon/cena poskytuje program LTE15 s rýchlosťou sťahovania do 15 Mbit/s a cenou 15 € mesačne, ktorý umožňuje pripojenie aj viacerých zariadení súčasne. Pre ešte náročnejších zákazníkov je dostupný program s rýchlosťou dosahujúcou až 30 Mbit/s.

K LTE pripojeniu Slovanet poskytne zákazníkom prijímacie zariadenie – kompaktnú anténu formou prenájmu za 1 € mesačne. Jej inštaláciu zabezpečí odborný technik. Voliteľným zariadením je aj router umožňujúci prevádzku domácej Wi-Fi siete.

Kontakty pre záujemcov

Záujemcovia o pevný LTE internet sa môžu informovať a overiť si jeho dostupnosť na webstránke www.slovanet.sk/lte alebo na bezplatnom telefónnom čísle 0800 608 608. Slovanet alebo jeho zastúpenie je okrem toho možné navštíviť aj osobne:

· Slovanet, a.s., pobočka Prešov, Hlavná 39 – tel.: 051/28 66 666

· Slovanet, a.s., pobočka Prešov, Zemplínska 1 (OC Opál, Sekčov) – tel.: 0907/139 630

Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie

Zážitok je dobrý, mal by to zažiť každý.

Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?

Slovenskí farmári naplno využívajú skvelé vlastnosti našej pôdy. Vďaka tomu nájdeme na pultoch čerstvú domácu zeleninu a ovocie.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018