Slovanet spustil LTE internet aj v okolí Prešova

Záujemcovia o vysokorýchlostný LTE internet si jeho dostupnosť môžu overiť na webstránke operátora.

Obyvateľom viacerých častí Prešova a obcí východne od Prešova (Ľubotice, Fintice, Nižná Šebastová, Vyšná Šebastová, Záborské, Teriakovce, Solivar, Ruská Nová Ves, Petrovany) a v ich okolí prináša telekomunikačná spoločnosť Slovanet nové možnosti výkonného pripojenia do internetu. Moderná bezdrôtová sieť využíva technológiu LTE a umožňuje stabilné pripojenie vysokými rýchlosťami, výrazne výkonnejšie ako umožňovali napríklad doterajšie Wi-Fi siete.

Slovanet priniesol pevný LTE internet ako prvý

Bezdrôtovú sieť pre pevný LTE internet spustil Slovanet ako prvý operátor na Slovensku ešte koncom roka 2015. Pri jej budovaní sa zameral najmä na oblasti vidieka s nedostatočnými možnosťami pripojenia do internetu a slabým pokrytím. V priebehu uplynulých dvoch rokoch Slovanet postupne rozšíril pokrytie LTE siete na stovky miest a obcí Slovenska pre stovky tisíc domácností.

Na prevádzku LTE siete využíva Slovanet špeciálne licencované frekvenčné pásmo 3,5 GHz. Vďaka novej technológii a vyhradenému pásmu je LTE internet aj výrazne rýchlejší a spoľahlivejší, ako pripojenie cez nelicencované Wi-Fi siete miestnych operátorov.

Internetové programy už od 12 eur

Dostupné programy pevného LTE internetu sú určené najmä pre domácnosti a začínajú od mesačnej ceny 12 € a rýchlosti 8 Mbit/s, ktorá komfortne postačuje na základné používanie internetu. Voľbu s vyšším pomerom výkon/cena poskytuje program LTE15 s rýchlosťou sťahovania do 15 Mbit/s a cenou 15 € mesačne, ktorý umožňuje pripojenie aj viacerých zariadení súčasne. Pre ešte náročnejších zákazníkov je dostupný program s rýchlosťou dosahujúcou až 30 Mbit/s.

K LTE pripojeniu Slovanet poskytne zákazníkom prijímacie zariadenie – kompaktnú anténu formou prenájmu za 1 € mesačne. Jej inštaláciu zabezpečí odborný technik. Voliteľným zariadením je aj router umožňujúci prevádzku domácej Wi-Fi siete.

Kontakty pre záujemcov

Záujemcovia o pevný LTE internet sa môžu informovať a overiť si jeho dostupnosť na webstránke www.slovanet.sk/lte alebo na bezplatnom telefónnom čísle 0800 608 608. Slovanet alebo jeho zastúpenie je okrem toho možné navštíviť aj osobne:

· Slovanet, a.s., pobočka Prešov, Hlavná 39 – tel.: 051/28 66 666

· Slovanet, a.s., pobočka Prešov, Zemplínska 1 (OC Opál, Sekčov) – tel.: 0907/139 630

Fascinuje ma nadšenie mladých ľudí, s akým hltajú nové trendy

...hovorí profesor Pavol Findura, pedagóg na Katedre strojov a výrobných biosystémov Technickej fakulty SPU v Nitre.

16 tipov na poznávacie zájazdy so slovenským sprievodcom

Objavujte nové miesta bez starostí so slovenským turistickým sprievodcom.

Adient je tretí najlepší zamestnávateľ

Spoločnosť Adient, globálny líder vo výrobe automobilových sedadiel, získala tretie miesto v prestížnej ankete Najzamestnávateľ.

Chute a vône kórejskej kuchyne priamo v METRO

Užite si chute a vône Južnej Kórey pri príležitosti olympiády v Pjongčangu priamo vo veľkoobchode METRO po celom Slovensku.