M.Borguľa chce obnoviť kaviareň Propeler a zriadiť lodnú linku

Poslanec vyzýva k spoločnému stretnutiu župana, primátora a starostu na tému obnovy kaviarne a zavedenia novej lodnej linky.

Poslanec mesta za mestskú časť Bratislava – Staré Mesto Martin Borguľa poslal dnes otvorený list županovi Bratislavského samosprávneho kraja, primátorovi Bratislavy a starostovi Starého Mesta. V liste ich vyzýva k spoločnému stretnutiu na tému obnovy kaviarne Propeler a vzniku novej osobnej lodnej linky.

Pred niekoľkými dňami staromestské zastupiteľstvo z iniciatívy miestneho poslanca Mateja Vagača zrušilo verejnú obchodnú súťaž k prenájmu priestorov bývalej kaviarne Propeler na Rázusovom nábreží v Bratislave.

„S iniciatívou môjho kolegu sa úplne stotožňujem. Súťaž totiž akcentovala jediné kritérium, a to cenu prenájmu. Som však presvedčený, že pri tomto vzácnom bratislavskom priestore v historickom centre mesta je potrebné prihliadať na úplne iné aspekty, ako je len cena“, povedal Martin Borguľa.

Poslanec vo svojom liste prichádza s novým ideovým zámerom nielen na obnovu a budúce využitie kaviarne Propeler, ale aj s návrhom na zriadenie novej lodnej linky na Dunaji.

„Chcel by som uviesť do života pekný a užitočný projekt, na ktorom by spoločne participovali bratislavský kraj, hlavné mesto a mestská časť Staré Mesto. Staré Mesto by mohlo dať do spoločného projektu priestor kaviarne Propeler, mesto by prevádzkovalo novú lodnú linku, ktorá by premávala medzi Bratislavou a Šamorínom a župa by sa v rámci rozvoja lodnej dopravy v kraji mohla podieľať na jej financovaní“, povedal Martin Borguľa.

Celý projekt by chcel poslanec prebrať na spoločnom stretnutí predstaviteľov krajskej a mestskej samosprávy.

„Svojím listom som chcel iniciovať stretnutie a vyvolať širokú diskusiu za účasti predstaviteľov bratislavskej a krajskej samosprávy, aby sme spoločne pripravili projekt, ktorý bude prospešný pre všetkých - Bratislavčanov, obyvateľov bratislavského kraja aj návštevníkov a turistov v našom hlavnom meste“, povedal na záver Martin Borguľa.

Otvorený list – Nová lodná linka v bratislavskom kraji a obnova bývalej kaviarne Propeler

Aj staršie životné poistenie môže mať nové výhody

Poisťovňa Generali prináša klientom, ktorí v nej majú uzatvorené životné poistenie, novinku, ktorá ich určite poteší.

7 miest, kde ešte stále môžete zažiť cisárske Rakúsko

Prijmite pozvanie od Habsburgovcov.

Poistenie.sk v novom a lepšom šate

Vývoj internetových technológií, ako aj požiadavky klientov, sa stali podnetom pre vylepšenie webovej stránky Poistenie.sk.

Nukleárna magnetická rezonančná liečba znova v Košiciach

Degeneratívne zmeny sú súčasťou starnutia pohybového aparátu.