M.Borguľa chce obnoviť kaviareň Propeler a zriadiť lodnú linku

Poslanec vyzýva k spoločnému stretnutiu župana, primátora a starostu na tému obnovy kaviarne a zavedenia novej lodnej linky.

Poslanec mesta za mestskú časť Bratislava – Staré Mesto Martin Borguľa poslal dnes otvorený list županovi Bratislavského samosprávneho kraja, primátorovi Bratislavy a starostovi Starého Mesta. V liste ich vyzýva k spoločnému stretnutiu na tému obnovy kaviarne Propeler a vzniku novej osobnej lodnej linky.

Pred niekoľkými dňami staromestské zastupiteľstvo z iniciatívy miestneho poslanca Mateja Vagača zrušilo verejnú obchodnú súťaž k prenájmu priestorov bývalej kaviarne Propeler na Rázusovom nábreží v Bratislave.

„S iniciatívou môjho kolegu sa úplne stotožňujem. Súťaž totiž akcentovala jediné kritérium, a to cenu prenájmu. Som však presvedčený, že pri tomto vzácnom bratislavskom priestore v historickom centre mesta je potrebné prihliadať na úplne iné aspekty, ako je len cena“, povedal Martin Borguľa.

Poslanec vo svojom liste prichádza s novým ideovým zámerom nielen na obnovu a budúce využitie kaviarne Propeler, ale aj s návrhom na zriadenie novej lodnej linky na Dunaji.

„Chcel by som uviesť do života pekný a užitočný projekt, na ktorom by spoločne participovali bratislavský kraj, hlavné mesto a mestská časť Staré Mesto. Staré Mesto by mohlo dať do spoločného projektu priestor kaviarne Propeler, mesto by prevádzkovalo novú lodnú linku, ktorá by premávala medzi Bratislavou a Šamorínom a župa by sa v rámci rozvoja lodnej dopravy v kraji mohla podieľať na jej financovaní“, povedal Martin Borguľa.

Celý projekt by chcel poslanec prebrať na spoločnom stretnutí predstaviteľov krajskej a mestskej samosprávy.

„Svojím listom som chcel iniciovať stretnutie a vyvolať širokú diskusiu za účasti predstaviteľov bratislavskej a krajskej samosprávy, aby sme spoločne pripravili projekt, ktorý bude prospešný pre všetkých - Bratislavčanov, obyvateľov bratislavského kraja aj návštevníkov a turistov v našom hlavnom meste“, povedal na záver Martin Borguľa.

Otvorený list – Nová lodná linka v bratislavskom kraji a obnova bývalej kaviarne Propeler

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.

HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt

Spoločnosť nadobudla priestory pri stanici Farringdon West, kde postaví kancelársku budovu nad železničnou traťou Crossrail.

Ochrana pred tropickou horúčavou

Aj tepelná izolácia nám môže zachovať chladnú hlavu.

Keď Slováci krotia morský vietor

CrazyFly z Nemšovej je známa značka vo svete kiteboardingu.