Bratislavčania môžu žiadať príspevok na polopodzemné kontajnery

Spoločenstvá vlastníkov, ktoré prejavia záujem o nové polopodzemné konatajnery, dostanú na ich vybudovanie finančnú dotáciu. Schválilo to včera na svojom zasadnutí Mestské zastupiteľstvo hl. mesta Bratislavy.

Predkladateľmi návrhu uznesenia boli poslanci Martin Kuruc a Martin Borguľa. Hlavným benefitom uznesenia je schválenie dotačnej schémy na budovanie polopodzemných kontajnerov. Spoločenstvá vlastníkov, ktoré budú mať o nové kontajnery záujem, dostanú na ich vybudovanie nenávratnú finančnú dotáciu zo spoločnosti OLO až vo výške 50 %.

„Veľmi ma teší, že náš spoločný návrh s poslancom Martinom Kurucom bol zastupiteľstvom prijatý. Som rád, že schválená dotačná schéma je nastavená takto ústretovo a pevne verím, že spoločenstvá vlastníkov budú mať za týchto podmienok o nové kontajnery záujem,“ povedal poslanec Martin Borguľa.

Uznesenie ďalej zaväzuje primátora, aby pripravil žiadosť o dotáciu aj z finančných prostriedkov EÚ. Schválené bolo tiež vypracovanie projektovej dokumentácie pre vybudovanie nových kontajnerov v spolupráci s mestskou spoločnosťou OLO
a jednotlivými mestskými časťami.

„Nové kontajnery predstavujú moderné riešenie, vďaka ktorému sa nám podarí výrazne pozdvihnúť úroveň čistoty a poriadku v meste. Neporiadok a zápach v okolí kontajnerových stojísk je jedným z problémov, na ktoré sa Bratislavčania konštantne sťažujú. Polopodzemné kontajnery to elegantne vyriešia. Takže prinášame občanom mesta skutočné riešenie ich reálnych problémov. A to je podľa mňa presne to, čo od nás občania očakávajú,“ povedal na záver Martin Kuruc.

Máte už program pre deti na túto sobotu?

Novootvorený farmársky Trch. – Chutný trh v Slnečnice Markete bude už túto sobotu 26. mája oslavovať so všetkými deťmi.

TOP trendy 2018 v alternatívnych prístupoch ku zdraviu

Počuli ste už napríklad o digitálnej detoxikácii alebo e-Terapii? Prečítajte si o nových alternatívnych prístupoch ku zdraviu.

Biznis úver: Lepší tím, stroje, či menej stresu s faktúrami

Pozrite sa, kedy sa oplatí na rozvoj firmy využiť peniaze od banky.

Síce malí, no výnimoční regionálni dodávatelia. Poznáte ich?

Týmto menším regionálnym dodávateľom sa podarilo zaujať nielen svoje okolie, ale aj Kaufland. Určite si ich obľúbite aj vy.