Štvrtok, 28. máj, 2020 | Meniny má ViliamKrížovkyKrížovky

Bratislavčania môžu žiadať príspevok na polopodzemné kontajnery

Spoločenstvá vlastníkov, ktoré prejavia záujem o nové polopodzemné konatajnery, dostanú na ich vybudovanie finančnú dotáciu. Schválilo to včera na svojom zasadnutí Mestské zastupiteľstvo hl. mesta Bratislavy.

Predkladateľmi návrhu uznesenia boli poslanci Martin Kuruc a Martin Borguľa. Hlavným benefitom uznesenia je schválenie dotačnej schémy na budovanie polopodzemných kontajnerov. Spoločenstvá vlastníkov, ktoré budú mať o nové kontajnery záujem, dostanú na ich vybudovanie nenávratnú finančnú dotáciu zo spoločnosti OLO až vo výške 50 %.

„Veľmi ma teší, že náš spoločný návrh s poslancom Martinom Kurucom bol zastupiteľstvom prijatý. Som rád, že schválená dotačná schéma je nastavená takto ústretovo a pevne verím, že spoločenstvá vlastníkov budú mať za týchto podmienok o nové kontajnery záujem,“ povedal poslanec Martin Borguľa.

Uznesenie ďalej zaväzuje primátora, aby pripravil žiadosť o dotáciu aj z finančných prostriedkov EÚ. Schválené bolo tiež vypracovanie projektovej dokumentácie pre vybudovanie nových kontajnerov v spolupráci s mestskou spoločnosťou OLO
a jednotlivými mestskými časťami.

„Nové kontajnery predstavujú moderné riešenie, vďaka ktorému sa nám podarí výrazne pozdvihnúť úroveň čistoty a poriadku v meste. Neporiadok a zápach v okolí kontajnerových stojísk je jedným z problémov, na ktoré sa Bratislavčania konštantne sťažujú. Polopodzemné kontajnery to elegantne vyriešia. Takže prinášame občanom mesta skutočné riešenie ich reálnych problémov. A to je podľa mňa presne to, čo od nás občania očakávajú,“ povedal na záver Martin Kuruc.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Ako vyberať AKU techniku?

Rozdiel je v napätí : porovnanie 36V a 56V technológie.

Sunar s ešte lepšou receptúrou a v novom šate

V novom Sunare už palmový olej nenájdete. Je ekologickejší a zložením ešte bližšie k materskému mlieku.

Night Vision: Jak dobre vidí vaša autokamera v noci?

Kamery na trhu jsou často označené Night Vision, ale mají velmi odlišné výsledky. Proto Mio zavedlo stupnici nočního vidění s 4 st

Night Vision: Jak dobre uvidí vaša autokamera v noci?