Bratislavčania môžu žiadať príspevok na polopodzemné kontajnery

Spoločenstvá vlastníkov, ktoré prejavia záujem o nové polopodzemné konatajnery, dostanú na ich vybudovanie finančnú dotáciu. Schválilo to včera na svojom zasadnutí Mestské zastupiteľstvo hl. mesta Bratislavy.

Predkladateľmi návrhu uznesenia boli poslanci Martin Kuruc a Martin Borguľa. Hlavným benefitom uznesenia je schválenie dotačnej schémy na budovanie polopodzemných kontajnerov. Spoločenstvá vlastníkov, ktoré budú mať o nové kontajnery záujem, dostanú na ich vybudovanie nenávratnú finančnú dotáciu zo spoločnosti OLO až vo výške 50 %.

„Veľmi ma teší, že náš spoločný návrh s poslancom Martinom Kurucom bol zastupiteľstvom prijatý. Som rád, že schválená dotačná schéma je nastavená takto ústretovo a pevne verím, že spoločenstvá vlastníkov budú mať za týchto podmienok o nové kontajnery záujem,“ povedal poslanec Martin Borguľa.

Uznesenie ďalej zaväzuje primátora, aby pripravil žiadosť o dotáciu aj z finančných prostriedkov EÚ. Schválené bolo tiež vypracovanie projektovej dokumentácie pre vybudovanie nových kontajnerov v spolupráci s mestskou spoločnosťou OLO
a jednotlivými mestskými časťami.

„Nové kontajnery predstavujú moderné riešenie, vďaka ktorému sa nám podarí výrazne pozdvihnúť úroveň čistoty a poriadku v meste. Neporiadok a zápach v okolí kontajnerových stojísk je jedným z problémov, na ktoré sa Bratislavčania konštantne sťažujú. Polopodzemné kontajnery to elegantne vyriešia. Takže prinášame občanom mesta skutočné riešenie ich reálnych problémov. A to je podľa mňa presne to, čo od nás občania očakávajú,“ povedal na záver Martin Kuruc.

Dva rekordy na druhý pokus

Druhé narodeniny PSK Arény sa budú niesť v znamení pokusu o slovenský rekord.

Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov

Úlohou mestskej polície nemá byť kontrolovať parkovné v prospech súkromnej firmy, ale dohliadať na bezpečnosť v meste.

Objednali ste sa už u zubára? Preventívne ...

Kedy ideme k stomatológovi? Keď už musíme. Bolesť je stále jediným dôvodom, kedy sa odhodláme sadnúť si do zubárskeho kresla.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.