METRO prináša našim deťom zdravie na tanieri

Veľkoobchod METRO sa aj tento rok zasadzuje za zdravé stravovanie na školách a nezostalo len pri slovách.

Priamo do školských jedální dodal potrebné suroviny a kuchári METRO pomáhali s prípravou jedál v kuchyniach vybraných škôl. Celkovo navštívil 6 takýchto zariadení v každom kúte Slovenska a navaril pre tamojších žiakov v rámci rozpočtu, do ktorého sa musí zmestiť každá škola. Všetko vyvrcholilo 23. februára varením šéfkuchára METRO Vojta Artza na ZŠ Lamač, Malokarpatské námestie, Bratislava. Podával sa sumček africký s kuskusom. Vydaných bolo 553 porcií, pričom bolo použitých 48 kg ryby, 30 kg kuskusu a 36 kg zeleniny.

METRO tak pokračuje vo svojom turné po školských jedálňach, ktoré vlani vo veľkom rozbehol známy šéfkuchár Vojto Artz. Ide teda už o druhý ročník úspešnej kampane. Opäť hrala prím ryba ako zdravá zložka stravy a hlavná surovina. Žiaci a študenti z rôznych škôl si pochutnali na lososovi, sumčekovi africkom, ale aj ostriežovi. Záleží nám na tom, aby deti mali na tanieri nielen chutné, ale aj zdravé a výživovo plnohodnotné jedlo. Školským jedálňam by sme chceli vnuknúť zdravšiu inšpiráciu a presadzovať pozitívne trendy a nové technologické postupy pri stravovaní našich žiakov,“ uvádza Jan Žák, generálny riaditeľ spoločnosti METRO Slovensko. Práve ryby sú totiž dôležitou súčasťou zdravej stravy, ktorú odporúčajú odborníci z dôvodu, že sú jedinečným zdrojom omega mastných kyselín, vitamínov, minerálov a kvalitných bielkovín.

Začiatkom februára tohoročná akcia odštartovala v Spojenej škole Tilgnerovej v Bratislave. Deťom bolo vydaných 650 porcií lososa s kuskusovým šalátom „Tabbouleh“.

Podobné podujatia sa uskutočnili podľa nasledujúceho harmonogramu:

• 13.2.2018: internát Technickej univerzity vo Zvolene
  • 14.2.2018: ZŠ Pavla Jozefa Šafárika, Tornaľa
  • 15.2.2018: ZŠ Vendelína Javorku, Žilina
  • 20.2.2018: Spojená škola Slančíkovej v Nitre

Iniciatívou spoločnosti METRO je robiť osvetu ohľadom stravovania na školách. „Chceme ukázať, že aj zdravé a cenovo dostupné jedlo môže chutiť dobre. Nemenej dôležité je tiež predísť plytvaniu v školských jedálňach, t. j. ako čo najlepšie zužitkovať všetky dostupné suroviny a zároveň splniť finančné limity,“ podotkol šéfkuchár METRO Vojto Artz.

Nevymením peniaze Humenčanov za hodnotenie jednej mimovládky

Problém mám iba s tendenčnosťou týchto hodnotení.

Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon

Zvyšovanie teploty, prívalové dažde, či nedostatok vody sú dôsledky klimatických zmien, ktoré sa už dnes prejavujú aj na Slovensku

Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu

Dostávajú vaše deti vreckové? V rámci prieskumu Tatra banky odpovedalo minulý rok na túto otázku viac ako 1800 rodičov.

Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy

Už dnes si môžete kúpiť špeciálne vydanie SME s knihou len za 4,99 €.