Certifikát euroinžiniera umožňuje neobmedzenú mobilitu

Absolventi Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva s titulom európsky inžinier môžu zrýchliť svoj kariérny rast.

Absolventi Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU v Nitre majú možnosť získať titul európskeho inžinera, ktorý im pomôže pri výbere zamestnania v zahraničných firmách

Európsky monitorovací komitét FEANI rozhodol o zaradení Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre do Indexu FEANI. Je to doklad o kvalite absolventa technickej univerzity pre zahraničné firmy.

Absolventi fakulty s minimálne dvojročnou praxou a znalosťou svetového jazyka na úrovni štátnej skúšky majú teraz možnosť uchádzať sa o titul európsky inžinier. Euroinžinier, skrátene EUR ING, označuje európsky ekvivalent technického vysokoškolského vzdelania, podporeného zodpovedajúcou praxou a morálnymi hodnotami jeho nositeľa. Znamená garanciu odbornej a spoločenskej kvality inžiniera Európy.

Titul euroinžiniera je potvrdením profesijnej zdatnosti aj tých slovenských inžinierov, ktorí sa uchádzajú o zamestnanie v inej krajine (aj mimo Európy). Certifikát EUR ING vyriešil problém vzájomného uznávania profesijnej kvalifikácie a umožnil neobmedzenú mobilitu inžinierov v Európe a vo svete.

Titul môže absolventom pomôcť pri výbere zamestnania v štátoch Európskej únie a prispieť k dynamickému kariérnemu rastu. Európske firmy zverejňujú počet svojich EUROINŽINIEROV, ako doklad kvality managementu firmy a jeho schopnosti úsilia uplatniť sa na trhu a pri propagácií svojich výrobkov.

Udelenie titulu nevyžaduje dodatočné skúšky žiadneho druhu.

Slovenský národný komitét FEANI, prostredníctvom ktorého, má Slovensko zastúpenie vo FEANI, zabezpečuje slovenským technickým inžinierom možnosť uchádzať sa o titul EUR ING na základe uznania rovnocennej kvality výchovného procesu inžinierov na slovenských technických univerzitách v porovnaní s európskymi univerzitami.

Viete, kto stojí za udalosťami Novembra 89?

Tým, ktorí nám vybojovali slobodu, sa ešte nik nepoďakoval. O2 to chce zmeniť.

ČSOB: Najlepšou ochranou proti hackerom sú vzdelaní klienti

Už druhý rok spolupracuje ČSOB s agentúrou TRIAD Advertising na edukatívnom projekte Digitálna inteligencia.

V Nemocnici Košice-Šaca pomohla bariatria prvým dvom pacientom

Chirurgická klinika v Šaci rozšírila portfólio chirurgických výkonov o bariatrické operácie.

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity Vadyma Hetmana