Deti z onkológie sa tešia z novej herne

Detskí pacienti, malí i väčší, sa už niekoľko týždňov tešia na Klinike detskej hematológie a onkológie z novej krásnej herne.

Nová moderná multifunkčná herňa je u pacientov detskej onkológie obľúbená a využívaná na viaceré aktivity.

Bratislava - Starú herňu prestavala nezisková organizácia Deťom s rakovinou v spolupráci s KDHaO na modernú multifunkčnú miestnosť. Prestavaná herňa je druhým veľkým projektom neziskovej organizácie. Prvým projektom Deťom s rakovinou n.o. spolu s KDHaO bola Denná klinika, ktorú otvorili vlani. Vďaka tomu deti trávia viac času doma s rodinou. Zrekonštruovanú herňu otvorili 15. februára v medzinárodný deň detskej rakoviny. Miestnosť pre oddych potrebovala viaceré úpravy. Chýbali tam úložné priestory, viac miesta na sedenie či rôzne pomôcky.

Teraz je pohodlná, ale aj bezpečná z hľadiska hygieny. „Nová herňa je ďalším úspechom spolupráce KDHaO a Deťom s rakovinou n.o.. A najmä krokom k zlepšovaniu prostredia pre našich pacientov a ich rodičov,“ hovorí prednostka KDHaO a predsedníčka Správnej rady neziskovej organizácie Deťom s rakovinou Alexandra Kolenová. Miestnosť mala doteraz obmedzené možnosti využitia. To sa zmenilo. „Má naozaj široké využitie, a to najmä pre art-terapiu, muzikoterapiu a tiež fyzioterapiu. Pacienti musia pre nežiaduce účinky liečby cvičiť s odborníkmi, na čo slúži aj nová herňa,“ vysvetľuje riaditeľka neziskovej organizácie Deťom s rakovinou Katarína Kösegiová. Deti sa veľmi potešili projektoru a plátnu, môžu pozerať rozprávky a filmy ako v kine.

Rekonštrukcia herne bola financovaná z väčšej časti zo zdrojov neziskovej organizácie Deťom s rakovinou a z časti dvoma sponzormi, spoločnosťou Volkswagen Slovakia a spoločnosťou SwissRe. Tento rok plánuje nezisková organizácia Deťom s rakovinou spolu s onkológiou a detskou nemocnicou začať veľmi potrebnú prestavbu časti lôžkového oddelenia pre malé deti. „Túto rozsiahlu rekonštrukciu budeme financovať z darovaných 2 percent dane od darcov, príspevkov od sponzorov a dobrých ľudí, ktorí chcú pomôcť so starostlivosťou o ťažko choré deti, za čo im z celého srdca ďakujeme,“ hovorí riaditeľka Katarína Kösegiová.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.