Deti z onkológie sa tešia z novej herne

Detskí pacienti, malí i väčší, sa už niekoľko týždňov tešia na Klinike detskej hematológie a onkológie z novej krásnej herne.

Nová moderná multifunkčná herňa je u pacientov detskej onkológie obľúbená a využívaná na viaceré aktivity.

Bratislava - Starú herňu prestavala nezisková organizácia Deťom s rakovinou v spolupráci s KDHaO na modernú multifunkčnú miestnosť. Prestavaná herňa je druhým veľkým projektom neziskovej organizácie. Prvým projektom Deťom s rakovinou n.o. spolu s KDHaO bola Denná klinika, ktorú otvorili vlani. Vďaka tomu deti trávia viac času doma s rodinou. Zrekonštruovanú herňu otvorili 15. februára v medzinárodný deň detskej rakoviny. Miestnosť pre oddych potrebovala viaceré úpravy. Chýbali tam úložné priestory, viac miesta na sedenie či rôzne pomôcky.

Teraz je pohodlná, ale aj bezpečná z hľadiska hygieny. „Nová herňa je ďalším úspechom spolupráce KDHaO a Deťom s rakovinou n.o.. A najmä krokom k zlepšovaniu prostredia pre našich pacientov a ich rodičov,“ hovorí prednostka KDHaO a predsedníčka Správnej rady neziskovej organizácie Deťom s rakovinou Alexandra Kolenová. Miestnosť mala doteraz obmedzené možnosti využitia. To sa zmenilo. „Má naozaj široké využitie, a to najmä pre art-terapiu, muzikoterapiu a tiež fyzioterapiu. Pacienti musia pre nežiaduce účinky liečby cvičiť s odborníkmi, na čo slúži aj nová herňa,“ vysvetľuje riaditeľka neziskovej organizácie Deťom s rakovinou Katarína Kösegiová. Deti sa veľmi potešili projektoru a plátnu, môžu pozerať rozprávky a filmy ako v kine.

Rekonštrukcia herne bola financovaná z väčšej časti zo zdrojov neziskovej organizácie Deťom s rakovinou a z časti dvoma sponzormi, spoločnosťou Volkswagen Slovakia a spoločnosťou SwissRe. Tento rok plánuje nezisková organizácia Deťom s rakovinou spolu s onkológiou a detskou nemocnicou začať veľmi potrebnú prestavbu časti lôžkového oddelenia pre malé deti. „Túto rozsiahlu rekonštrukciu budeme financovať z darovaných 2 percent dane od darcov, príspevkov od sponzorov a dobrých ľudí, ktorí chcú pomôcť so starostlivosťou o ťažko choré deti, za čo im z celého srdca ďakujeme,“ hovorí riaditeľka Katarína Kösegiová.

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.