Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Deti z onkológie sa tešia z novej herne

Detskí pacienti, malí i väčší, sa už niekoľko týždňov tešia na Klinike detskej hematológie a onkológie z novej krásnej herne.

Nová moderná multifunkčná herňa je u pacientov detskej onkológie obľúbená a využívaná na viaceré aktivity. Nová moderná multifunkčná herňa je u pacientov detskej onkológie obľúbená a využívaná na viaceré aktivity.

Bratislava - Starú herňu prestavala nezisková organizácia Deťom s rakovinou v spolupráci s KDHaO na modernú multifunkčnú miestnosť. Prestavaná herňa je druhým veľkým projektom neziskovej organizácie. Prvým projektom Deťom s rakovinou n.o. spolu s KDHaO bola Denná klinika, ktorú otvorili vlani. Vďaka tomu deti trávia viac času doma s rodinou. Zrekonštruovanú herňu otvorili 15. februára v medzinárodný deň detskej rakoviny. Miestnosť pre oddych potrebovala viaceré úpravy. Chýbali tam úložné priestory, viac miesta na sedenie či rôzne pomôcky.

Teraz je pohodlná, ale aj bezpečná z hľadiska hygieny. „Nová herňa je ďalším úspechom spolupráce KDHaO a Deťom s rakovinou n.o.. A najmä krokom k zlepšovaniu prostredia pre našich pacientov a ich rodičov,“ hovorí prednostka KDHaO a predsedníčka Správnej rady neziskovej organizácie Deťom s rakovinou Alexandra Kolenová. Miestnosť mala doteraz obmedzené možnosti využitia. To sa zmenilo. „Má naozaj široké využitie, a to najmä pre art-terapiu, muzikoterapiu a tiež fyzioterapiu. Pacienti musia pre nežiaduce účinky liečby cvičiť s odborníkmi, na čo slúži aj nová herňa,“ vysvetľuje riaditeľka neziskovej organizácie Deťom s rakovinou Katarína Kösegiová. Deti sa veľmi potešili projektoru a plátnu, môžu pozerať rozprávky a filmy ako v kine.

Rekonštrukcia herne bola financovaná z väčšej časti zo zdrojov neziskovej organizácie Deťom s rakovinou a z časti dvoma sponzormi, spoločnosťou Volkswagen Slovakia a spoločnosťou SwissRe. Tento rok plánuje nezisková organizácia Deťom s rakovinou spolu s onkológiou a detskou nemocnicou začať veľmi potrebnú prestavbu časti lôžkového oddelenia pre malé deti. „Túto rozsiahlu rekonštrukciu budeme financovať z darovaných 2 percent dane od darcov, príspevkov od sponzorov a dobrých ľudí, ktorí chcú pomôcť so starostlivosťou o ťažko choré deti, za čo im z celého srdca ďakujeme,“ hovorí riaditeľka Katarína Kösegiová.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line