Deti z onkológie sa tešia z novej herne

Detskí pacienti, malí i väčší, sa už niekoľko týždňov tešia na Klinike detskej hematológie a onkológie z novej krásnej herne.

Nová moderná multifunkčná herňa je u pacientov detskej onkológie obľúbená a využívaná na viaceré aktivity. Nová moderná multifunkčná herňa je u pacientov detskej onkológie obľúbená a využívaná na viaceré aktivity.

Bratislava - Starú herňu prestavala nezisková organizácia Deťom s rakovinou v spolupráci s KDHaO na modernú multifunkčnú miestnosť. Prestavaná herňa je druhým veľkým projektom neziskovej organizácie. Prvým projektom Deťom s rakovinou n.o. spolu s KDHaO bola Denná klinika, ktorú otvorili vlani. Vďaka tomu deti trávia viac času doma s rodinou. Zrekonštruovanú herňu otvorili 15. februára v medzinárodný deň detskej rakoviny. Miestnosť pre oddych potrebovala viaceré úpravy. Chýbali tam úložné priestory, viac miesta na sedenie či rôzne pomôcky.

Teraz je pohodlná, ale aj bezpečná z hľadiska hygieny. „Nová herňa je ďalším úspechom spolupráce KDHaO a Deťom s rakovinou n.o.. A najmä krokom k zlepšovaniu prostredia pre našich pacientov a ich rodičov,“ hovorí prednostka KDHaO a predsedníčka Správnej rady neziskovej organizácie Deťom s rakovinou Alexandra Kolenová. Miestnosť mala doteraz obmedzené možnosti využitia. To sa zmenilo. „Má naozaj široké využitie, a to najmä pre art-terapiu, muzikoterapiu a tiež fyzioterapiu. Pacienti musia pre nežiaduce účinky liečby cvičiť s odborníkmi, na čo slúži aj nová herňa,“ vysvetľuje riaditeľka neziskovej organizácie Deťom s rakovinou Katarína Kösegiová. Deti sa veľmi potešili projektoru a plátnu, môžu pozerať rozprávky a filmy ako v kine.

Rekonštrukcia herne bola financovaná z väčšej časti zo zdrojov neziskovej organizácie Deťom s rakovinou a z časti dvoma sponzormi, spoločnosťou Volkswagen Slovakia a spoločnosťou SwissRe. Tento rok plánuje nezisková organizácia Deťom s rakovinou spolu s onkológiou a detskou nemocnicou začať veľmi potrebnú prestavbu časti lôžkového oddelenia pre malé deti. „Túto rozsiahlu rekonštrukciu budeme financovať z darovaných 2 percent dane od darcov, príspevkov od sponzorov a dobrých ľudí, ktorí chcú pomôcť so starostlivosťou o ťažko choré deti, za čo im z celého srdca ďakujeme,“ hovorí riaditeľka Katarína Kösegiová.

Vaše šatstvo poputuje pre dobrú vec

Začali ste s jarným upratovaním,vyprázdnili ste šatník a zistili ste, že máte viac nepotrebného oblečenia, ako naozaj potrebujete?

Ako ďalej s obnovou Balassovho paláca

Dňa 19.2. sa o 16.00 hod v Balassovom paláci na Panskej ulici konala vernisáž „Ako ďalej s obnovou Balassovho paláca“.

Prvé ocenenia A+ udelené

0-tý ročník slávnostného odovzdávania CENY A+ za najlepšiu ateliérovú tvorbu na Stavebnej fakulte STU v Bratislave

Regionálne servisné centrum PwC

Kariérny rast s work-life balance v poradenskej firme.