Naše finančné družstvo - príbeh Denisa Vitka

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 11. vydanie.

Úvod od spoločnosti NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO

V roku 2001 bolo NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO slovenskou spoločnosťou, ktorá sa od iných odlišovala svojim nezvyčajným cieľom, vytvoriť vlastný dôchodkový systém pre svojich členov. Vďaka silnej viere, poctivej práci a túžby mnohých členov žiť inak, nespoliehať sa len na štátny dôchodkový systém, mať vyššie príjmy v dôchodkovom veku… družstvo postupne naberalo na kondícii a dnes aktívne pôsobí na slovenskom aj medzinárodnom trhu. Mnohí sa dnes pýtajú čo je to za družstvo? Či po toľkých rokoch je ešte na trhu? Chcú odpovede na tieto a iné otázky. Preto sme sa rozhodli sprístupniť verejnosti referencie od radových členov družstva, ktorí s družstvom vydržali rôzne obdobia jeho ekonomického rastu a formou článkov písaných rukou samotných členov možno priblížiť viac informácií verejnosti. Formou seriálu jednotlivých postupne publikovaných autentických článkov sa dozviete viac o družstve NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO.

Pokračujeme jedenástym príbehom člena, pána Denisa Vitka z Popradu

Milí priatelia,

rozpoviem Vám jeden príbeh. Príbeh o mladom človeku, ktorý nevedel čo so životom.

Začalo sa to klasicky, brigádou.

Prečo brigádou? Bola to sezónna práca v zahraničí, cez letné prázdniny, pred posledným študijným rokom na vysokej škole. Práca nebola jednoduchá, pracovný čas a zmeny sa menili ako jazda na horskej dráhe. Raz sa to začínalo po obede a končilo sa v noci, inokedy zas tento mladý človek štartoval ráno o tretej a končil popoludní. Sadenice zo stroja povyberať, v skleníku ich rozložiť, potom zase premiestniť inde. Ale odmena bola sladká!

Po tomto pracovnom lete, kedy vymenil svoj čas s priateľmi, rodinou a svoju energiu za prácu, nastúpil do posledného ročníka aj s tučným obnosom peňazí. Bolo to super, od rodičov nepotreboval finančnú podporu, mohol si dovoliť chodiť do spoločnosti viac než predtým, kúpiť si čo sa mu zapáčilo. Všetci boli spokojní. Po 9-tich mesiacoch sa blížil záver štúdia a peniaze sa takmer minuli. A prišla zdrcujúca rana „čo teraz“, je pred ním krutá realita. Svet, ktorý neoklamete, keď sa mu nepostavíte, tak vás prevalcuje ako buldozér. Tomu sa hovorí ŽIVOT. V momente sa mu pred očami začala premietať situácia z letnej brigády – ráno vstanem, idem do práce, prídem domov... Lenže tento cyklus nemal koniec po 3 mesiacoch nástupom do školy, nedalo sa to zastaviť. Bol to strašiak, čo stanovil životné a časové hranice.

Ako správny študent začal hľadať riešenia, ako by sa to dalo urobiť lepšie. Prvá myšlienka bola na podnikanie. Hneď sa pustil do práce. Vybral si najjednoduchšie odvetvie kúpa-predaj. Síce o tom nevedel nič, ale zdalo sa to ako dobrý plán. Až do momentu plánovania, vtedy si povedal "AHA", tak to asi nepôjde. „Ale čo ak by som s niekym spolupracoval?“, povedal si. Keď začal hľadať spolupracovníka, dostal sa k myšlienke zdieľanej ekonomiky a družstevníctva. Prišiel „AHA“ efekt číslo 2. Však on o jednom družstve už počul a nebolo to len také obyčajné družstvo. Myšlienka tohto družstva bola dať družstevníkom čas, finančnú slobodu a životný priestor.

To bolo presne to čo hľadal, čo mu dalo tú istotu vkročiť do reality. NFD. Naše finančné družstvo, v milisekunde bez váhania vytiahol starý kontakt a dohodol si stretnutie, že by sa tiež rád stal družstevníkom a mal pasívny príjem. Družstevníkom je dodnes, aktívne sa zapája do spolupráce a budovania družstva. Uvedomuje si, že čím viac sa bude dariť družstvu, tým viac sa bude dariť aj jemu. Splnil sa mu sen o slobode a istote.

Naše finančné družstvo dáva príležitosť každému, kto je správny človek a vie spolupracovať, aby sa realizoval, plnil si svoje sny a získal finančnú slobodu.

Denis Vitko, člen družstva

Ďalší príbeh členky Stanislavy Šteflovej si môžete prečítať TU.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.