SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Mladý vinohradník z SPU v Nitre je najlepší na Slovensku

Študent Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva Marek Mertuš obsadil v súťaži v reze viniča hroznorodého 2. miesto.

Marek Mertuš, študent prvého ročníka Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva si v kategórii juniorov "vystrihal" durhé miestoMarek Mertuš, študent prvého ročníka Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva si v kategórii juniorov "vystrihal" durhé miesto

Osemnásty ročník súťaže o Zlaté nožnice, ktorého spoluorganizátorom bola Fakulta záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, sa konal 15. februára vo vinohradoch vinárstva VINIDI v Bábe. Súťažilo sa v dvoch kategóriách: kategória junior (do 21 rokov) a profesionál. Úlohou súťažiacich bolo orezať 25 krov vinohradu odrody Cabernet Franc, založeného v roku 2010. Porota zložená zo siedmich odborníkov určila kvalitu rezu rýnsko-hessenského vedenia viniča. Spomedzi juniorských účastníkov zo Slovenska sa najlepšie umiestnil práve študent Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU v Nitre, Marek Mertuš. Skončil na celkovom druhom mieste, keď ho prekonala len česká reprezentantka Bohdana Stejskalová.

„K záhradníctvu ma priviedol blízky vzťah k prírode, teda hlavne k ovocinárstvu, s ktorým sa stretávam už od malička“, hovorí Marek Mertuš. Pochádza z ovocinárskej rodiny ktorá pestuje 200 hektárov ovocných kultúr. Pri príprave na súťaž mu pomáhal skúsený spolužiak a vinohradník Jakub Mankovecký. "Súťaž bola náročná, toto bola už moja štvrtá účasť." Marek študuje v prvom ročníku v programe záhradníctvo na Fakulte záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU v Nitre. „Štúdium sa mi veľmi páči a keby som sa mal znovu rozhodnúť kam na vysokú, bez váhania by som išiel na záhradníctvo do Nitry“, dodáva.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Veda je pre Jaroslava Ferenca spôsob, ako zužitkovať kreativitu
  2. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží
  3. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy?
  4. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy
  5. Viete, ako prekonať zlý cash flow aj transakčnú daň?
  6. Sedemnásť hotelov pre rodiny s deťmi, kde si oddych užijú všetci
  7. Kde najradšej nakupujeme potraviny? Toto je srdcovka Slovákov
  8. Nový symbol Bratislavy je hotový. Pozreli sme sa, ako vyzerá
  1. Lesopark Hlboké slávnostne otvára svoje brány
  2. Veda je pre Jaroslava Ferenca spôsob, ako zužitkovať kreativitu
  3. McDonald’s otvoril svoju prvú reštauráciu v Spišskej Novej Vsi
  4. Precvičte si mozog s Tréningom pamäti. Predplatné sa oplatí
  5. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží
  6. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy?
  7. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy
  8. Hrady, zámky a zoologické záhrady. 100 tipov na výlety v Česku
  1. Nový symbol Bratislavy je hotový. Pozreli sme sa, ako vyzerá 25 491
  2. Kde najradšej nakupujeme potraviny? Toto je srdcovka Slovákov 12 809
  3. Sedemnásť hotelov pre rodiny s deťmi, kde si oddych užijú všetci 7 875
  4. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 7 237
  5. Pozrite sa na prvú zastávku vytvorenú 3D tlačou 7 175
  6. Čo by ste robili, keby ste zo dňa na deň prišli o prácu? 4 965
  7. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 3 858
  8. Egypt na maximum: Porovnali sme 4 obľúbené letoviská 3 842
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Lesopark Hlboké vás pozýva

Čaká vás deň plný zážitkov.


2 h

Mladého a úspešného slovenského vedca formovali dvaja výnimoční pedagógovia.


INZERCIA 4 h

Intenzívne pokračuje v rozširovaní svojej siete reštaurácií na Slovensku.


16 h

Dostanete štyri vydania za rok a ďalšie výhody.


INZERCIA 16 h
SkryťZatvoriť reklamu