Testovali sme za vás, čo všetko vydržia solárne kolektory

Krupobitie v lete alebo ťažký sneh v zime im môžu dať poriadne zabrať.

Vedeli ste, že solárne kolektory vám môžu ročne ušetriť až 70 % nákladov na ohrev teplej vody? Keďže sa však inštalujú na strechy rodinných domov, je nevyhnutné, aby boli celoročne mimoriadne odolné. Krupobitie v lete alebo ťažký sneh v zime im môžu dať poriadne zabrať. Testovali sme preto solárne kolektory ZEON Solar od ZSE. Pozrite si video a možno budete prekvapení, čo všetko vydržia...

Solárne kolektory s finančným príspevkom

Záujemcovia o solárne kolektory majú tento rok možnosť získať finančný príspevok až 1750 € z projektu Zelená domácnostiam, financovaného z európskych fondov, vďaka ktorému si môžu znížiť vstupné náklady. „Záujemcovia o príspevok môžu nechať svoj kontakt na www.zeon.sk/solar. Záujem slovenských domácností je veľmi vysoký, doterajšie jednotlivé kolá podpory trvali len niekoľko minút, kým sa pridelené finančné prostriedky minuli. Naša spoločnosť je schopná zákazníkom pomôcť pri získaní finančného príspevku a zastrešiť administratívu s tým spojenú. Vďaka príspevku si záujemcovia môžu výrazne znížiť vstupné náklady a zvyšok môžu uhradiť buď jednorazovo alebo na splátky už od 48 € mesačne,“ hovorí Erik Chabreček, expert na riešenie ZEON Solar v ZSE.

Výhody solárnych kolektorov

Výhodou kolektorov je, že sa dajú inštalovať na celom Slovensku. Počas leta, kedy je slnečné žiarenie pomerne veľké, je možné prakticky úplne zohrievať vodu slnkom. Kolektory však spoľahlivo pracujú i pri teplotách pod nulou. Stačí, ak je slnečný deň a vyrábajú teplo aj v zime. „Riešenie ZEON Solar má životnosť až 30 rokov a zákazníkom poskytujeme nadštandardnú 12 ročnú záruku. Montáž trvá maximálne 2 dni a kolektory je možné kombinovať napríklad s plynovým, elektrickým alebo klasickým kotlom na biomasu,“ hovorí Erik Chabreček, expert na riešenie ZEON Solar v ZSE.

Viac na www.zeon.sk

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.

Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!

V Čerešne living pribudli nové byty so zvýhodnenou cenou pre prvých 15 záujemcov. Leto v Dúbravke bude teraz ešte sladšie.

Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí

Koľko minuli účastníci na našom najväčšom festivale?