Poslanec Borguľa žiada konečné odstránenie plota

M.Borguľa dnes poslal starostovi Starého Mesta výzvu, v ktorej ho žiada o konečné odstránenie oplotenia spred americkej ambasády.

Poslanec mesta za mestskú časť Staré Mesto Martin Borguľa poslal dnes starostovi Starého Mesta Radoslavovi Števčíkovi výzvu, v ktorej ho žiada o konečné odstránenie oplotenia spred budovy americkej ambasády na Hviezdoslavovom námestí.

Ako je známe, oplotenie amerického veľvyslanectva nemalo nikdy vydané právoplatné stavebné povolenie. Od augusta 2016 nemá americká ambasáda ani platnú nájomnú zmluvu k pozemkom, na ktorých plot stojí.

„Stavebný úrad Starého Mesta vydal už v októbri 2017 Oznámenie o začatí konania o odstránení oplotenia veľvyslanectva USA. Následne v novembri proces pokračoval miestnym zisťovaním a ústnym pojednávaním. Účastníci pojednávania skonštatovali, že nie je dôvod na dodatočnú legalizáciu plota. Odvtedy uplynul takmer polrok, staromestský úrad nekoná a proces odstraňovania plota tak zasa stojí na mŕtvom bode“, povedal Martin Borguľa.

Poslanec v minulom roku organizoval medzi Bratislavčanmi podpisovú akciu za odstránenie plota, začiatkom tohto roka zrealizoval anketu v Starom Meste.

„Výzvu za odstránenie oplotenia podpísalo do dnešných dní už takmer 15000 ľudí. Môj dotazník spokojnosti o kvalite života v Starom Meste vyplnili stovky Staromešťanov a požiadavka na odstránenie oplotenia sa v nich nachádza opakovane. Je teda úplne zjavné, že Bratislavčanom a Staromeštanom plot naozaj prekáža“, dodal Martin Borguľa.

Poslanec vo výzve žiada starostu, aby neodkladne vydal rozhodnutie o odstránení plota.

„Vyzývam starostu, aby už nenaťahoval čas, začal konať a vydal rozhodnutie o odstránení oplotenia, ktoré je čiernou stavbou od samého začiatku svojej existencie. Po dlhých rokoch je najvyšší čas, aby Hviezdoslavovo námestie mohlo opäť ako celistvý priestor slúžiť Bratislavčanom a návštevníkom hlavného mesta“, povedal na záver Martin Borguľa.

Príloha: Výzva na konečné odstránenie oplotenia spred budovy americkej ambasády na Hviezdoslavovom námestí

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.

Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu

„Podporujem AlenuBašistovú, pretože som presvedčená, že svojimi skúsenosťami a vedomosťami, výrazne pomôže športu v Košiciach.“